Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@riccius píše:
Tak to prece nemuzes srovnavat. Bylo by divne, kdyby vam to fungovalo jako u zakladatelky.
vždyt to taky píšu, hned v první větě…Na druhou stranu, můj chlap je otec na jedničku, pro děcka první poslední a to by se doufám nezměnilo ani v případě rozvodu. Takže si myslím, že by to stejně ode mě hned věděl, v takové chvíli si neumím představit, že bychom si nebyli oporou…
@PaníKadrnožková píše:
Ok, ja teds mluvila o mlsdsim diteti. Tam spis slo o to, dat vedet predem, ne. Jinak je prsvda, ze od deti se clovek dozvi i to, co nechce
Já se původně zakladatelky chtěla zeptat ale všimla jsem si že tam ten věk uvádí.
No je fakt že už jsem se párkrát dozvěděla co jsem nechtěla
ale oba víme co se děje aniž bysme museli jeden z druhýho tahat informace
@PaníKadrnožková tak ja treba na mailu nevisim kazdej den
kdyby ji chtel az tak deptat, tak ji treba nezvedne ani ten telefon.. ale tak celkove se muzem jen domnivat, jak to je doopravdy. Ja nastesti mam s manzelem skvelej vztah i kdyz spolu nezijeme pres rok. Na vsem se v pohode domluvime a komunikujeme na klid.
@PaníKadrnožková píše:
My mame s ec nemocny vztah, ale o zraneni bych mu dala vědět vzápětí
Tak já tedy ne. Jako první bych to volala stávajícímu partnerovi. Pak svojí rodině. A pak teprve Ex
@Netopirek píše:
Tak já tedy ne. Jako první bych to volala stávajícímu partnerovi. Pak svojí rodině. A pak teprve Ex
Ale u partnera hledas utechu ty, ne. On neni otec
kazdopadne je jedno, v jakem pořadí, to hlavni je informovat bez zbytecneho odkladu
@Lekninka91 píše:
@PaníKadrnožková tak ja treba na mailu nevisim kazdej denkdyby ji chtel az tak deptat, tak ji treba nezvedne ani ten telefon.. ale tak celkove se muzem jen domnivat, jak to je doopravdy. Ja nastesti mam s manzelem skvelej vztah i kdyz spolu nezijeme pres rok. Na vsem se v pohode domluvime a komunikujeme na klid.
Ono je jedno, jestli vysira hodne nebo jen lehce nad beznou miru…
A jak to bylo doopravdy se muzes podivit nad kazdym prispevkem, vetsinou je lepsi vychazet z toho, co se uvadi. Zakladatel/ka si prece musi sam/a rozmyslet, jestli uvede fakta a dostane relevantni komentare nebo bude kecat a odpovedi budou tim padem nepoužitelné
a nechapu ten mistni zvyk predpokladat, ze vse, co se mi nehodi do me teorie, je vymyslene ![]()
Bohužel, ve střídavé péči ti nemusí opravdu nic sdělovat, ale chápu lidsky, že jako matka by si ráda měla informace.
@Marketa.S1008 píše:
Bohužel, ve střídavé péči ti nemusí opravdu nic sdělovat, ale chápu lidsky, že jako matka by si ráda měla informace.
Tak at nesdeluje a od ted vse, co bude chtit nad ramec, hezky prozene pres soud
kazdy vytecnik si pak rozmysli, jestli se mu vyplati kooperovat ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Ale u partnera hledas utechu ty, ne. On neni oteckazdopadne je jedno, v jakem pořadí, to hlavni je informovat bez zbytecneho odkladu
No, ono záleží co pro tebe znamená otec.
Ale prostě Ex by byl poslední kdo by mě napadl, že mám informovat.
@PaníKadrnožková píše:
My mame s ec nemocny vztah, ale o zraneni bych mu dala vědět vzápětí
a jak myslíš, že by reagoval? Podpořil by tě, nebo začal vyčítat, jak to že a proč a co jsi zanedbala?
@pe-terka píše:
a jak myslíš, že by reagoval? Podpořil by tě, nebo začal vyčítat, jak to že a proč a co jsi zanedbala?
Nevim ![]()
Odpověď strohá - Nno, chtěla bych to vědět a chci vědět. Ne, nemusí ti to sdělit.
Když to rozvedu - tak můj pocit z úvodního příspěvku je, že on je krapet debil, ty hysterka. On se zvráceně vyžívá v tom, že tě dusí a nedá vědět. Přijdeš mi zbytečně urputná, zkusila bych trochu zvolnit. Ne bombardovat emaily, když ne email, tak zpráva… jestli on je krapet ujetej ( asi je), tak mu akorát dáváš trumfy do rukou.
Tskže bych to nechala na osobní hovor. A pak bych vsadila na dítě. Je mu devět, neřikej mi, že ho nezajímá, kam v létě pojedou.
Jinak bych i věřila, že prostě z nějkého důvodu prostě neví, no.
@PaníKadrnožková píše:
Nevim
Za b)
A proto je lepsi sdelovat informace jen ramcove, aby si clovek zbytecne nenabihal na lopatu. A proste verit tomu, ze zadne zpravy = dobre zpravy.
@PaníKadrnožková píše:
Tak at nesdeluje a od ted vse, co bude chtit nad ramec, hezky prozene pres soudkazdy vytecnik si pak rozmysli, jestli se mu vyplati kooperovat
Jo a pak si tu muzes stěžovat, jaky je hajzl, co ti nechce ani o milimetr ustoupit.
@Sedmnactnulajedna píše:
Za b)
A proto je lepsi sdelovat informace jen ramcove, aby si clovek zbytecne nenabihal na lopatu. A proste verit tomu, ze zadne zpravy = dobre zpravy.
To poslední tesat, člověk si tim usetri spoustu nervu.