Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jedno bychom mít chtěli (v bytě 3+1) a věřím, že to zvládneme. Přece jenom jedno se utáhne lépe než 2 nebo 3.
@Anonymní píše: Více
Si to vsechno spočítej, ty musis vedet, jak jste schopni vyjít. Nechápu, jaký je rozdíl ve financich, kdyz platíš nájem anebo hypotéku, ktera dneska uz bývá vyšší než najem. Kdyby takhle uvažoval kazdy, tak deti nema vetsina lidi.
Ty dejme tomu vydělávas 20 tis, tvůj chlap to stejne. Pulku vašeho spolecneho vydelku dáte na bydlení a zbude vam 20 tis…to je malo?
Je treba hodit ploutvi zvlaste zamlada a v ptodukt.veku,kdy je nejvuc energie.
Velmi spatne se ptas - mas se zajimat a delat vse pro to, jak zvysit prijmy, nikoli o to, jestli maji mit chude rodiny deti a jeste k tomu v najmu.
Nemáš děti, takže jsi v produktivním věku. Nestěžuj si a se svou výplatou něco udělej! Všechno jde, když se chce.
Já také nevydělávám průměrnou mzdu, mám tak půlku průměrné mzdy. Ještě když jsem žila s rodiči tak jsem hodně šetřila a zvládla si udělat nějaké úspory. S přítelem, který také nemá průměrnou mzdu žijeme v podnájmu a nikdo z nás nic nezdědil, ale umíme docela ušetřit, když chceme a nemáme se špatně. V září jedeme na dovolenou k moři a do budoucna s dětmi počítáme a nebojíme se toho, že bychom nevyšli. Ono na průměrnou mzdu nedosáhne každý, já mám v okolí plno lidí, kteří ji nemají a žijí v pohodě. Jasně nejezdí 2× za rok na Maledivy, ale i tak jsou spokojení. Navíc jsi klidně můžeš zkusit najít práci, kde si vyděláš víc ![]()
Má teta bere v práci 19 tisíc čistého. Nemusí ale platit ani nájem, ani hypotéku, protože dům má svůj. Takže si dost ušetří bokem. Zase ale nikam nejezdí. Je jen doma.
@Anonymní píše: Více
Jo, já nepracuju, starám se o děti, vydělává druh. Máme dvě děti a žijeme v nájmu. Nepodnikáme, nedědíme, nemáme hypotéku. Dohromady nemáme určitě dva průměrné příjmy.
Myslím, že pokud někdo dítě opravdu chce, tak si ho pořídí i do skromnějších podmínek.
Taky otázka, co to je vlastně chudoba. Bydlet v nájmu?
Jinak z mé zkušenosti, nejvíce dětí mají ti, co nad tím tolik nepřemýšlí, prostě si udělají další dítě a ono nějak bude…
Chces planovane zostat chudobna? V dnesnom svete plnom moznosti? To nie je dobry plan.
@saddreamer píše: Více
A rozhodne to nejsou kupodivu ti „bohati“,kteri maji kupu decek ![]()
@Dn0712 píše: Více
K ten hypotekam - za me je komplikovane to, ze clovek musi mit nejaky zaklad, ktery byva dost vysoky pri soucasnych cenach bytu, a hypoteka muze byt ve finale drazsi nez ten pronajem. Kdyz se posledne koukala na hypoteky ja, tak by 2kk stalo 5,5 milionu, ja bych potrebovala aspon 20 % (pod 36 let veku 10 %) a hypoteka by vysla na 22 tisic mesicne + poplatky za byt 4-5 tisic. Najem stejne velkeho bytu me stoji 16 500 mesicne. Bavime se o velkem meste. A ceny bytu v dojezdove vzdalenosti jsou na tom bohuzel podobne, navic praci ve svem oboru sezenu jenom v tom velkem meste to by zas chtelo dojizdeni. Takze s cenou listku na dopravu/pohonne hmoty jsem na tom porad jeste hur, nez si vzit tu hypoteku ve velkem meste ![]()
No já jsem v Praze. Byty jsou velmi drahé, nájmy. Ale zase kdybych měla odněkud dojíždět, to dám hodně peněz za lístky. Doprava je dost drahá. Lístek na celý rok po Praze vyjde levne. Do budoucna chci z Prahy pryč, ale ještě mám školu dálkově na 2 roky to je jediné, co mě v Praze drží. Jasně, že chci do budoucna si najít jinou práci
Tak chudoba je o tom, že bys třeba neměla na jídlo, nebo tak. Pokud sobě a dítěti zvládnete zaplatit bydlení, jídlo, oblečení třeba ze sekáče, levnější drogerii atd. tak to podle mě je ok. Lidi žili a žijí v mnohém horším. Já pocházím z bubliny kde skoro nikdo nemá průměrnou mzdu a nikomu to nepřijde divné. Z logiky věci je hodně lidí s podprůměrnou mzdou. Tak funguje matematika.
Jinak bych předem nepočítala s tím, že dítě bude jen jedno. Dvojčata si člověk udělá ani neví jak. ![]()
Ahoj, pokud jste někdo chudší (nevyděláváte hodně ani průměrnou mzdu) a čeká vás celý život v nájmu, protože prostě třeba neumíte vydělat víc peněz, nic jste nezdědili, nepodnikate, nedosiahnete na hypo tak se ptám: i tak jste si pořídili děti nebo chcete nějaké mít? Přece jen vše bude donekonečna zdražovat, a nájmy jsou hodně drahé ve velkých městech.
Jak lidé budou zvládát tohle všechno platit? Sama děti zatím nemám a také nejsem bohatá.