Chyba v kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3332
13.8.13 22:14

@Myrha Taky jsme měli problémy, napsala jsem o tom deníček. Ale zvládli jsme to a potvůrka se kojí už 11 měsíců, ale zas neumí z ničeho normálně pít :lol: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 22:16

@3HE upřesním, že ta homeopatika stačí 1 kulička - těch 5 je zbytečný (marketingový trik) ;)
Ale byla dobrá fakt fungovala a kojící čaj od Leros (fialový), do hodiny jsem měla co mu dát.

Já trochu bojovala s tím, že jsem kojila často (i teď mi jí často). Takže nakojit jeho, odsát a za hodinu zas už kojit, mléko se nestíhalo tvořit, i když po nějakém čase se to upravilo.
No a on nikdy nebyl režimový. Takže jednou chtěl za hodinu a podruhé za 5. No takže když se stalo, že jsem zrovna doodsávala a on se mi probudil, tak rychle čaj. Hodinu ho bavil tatínek a bylo co kojit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 22:17

Ještě poznámka, hodně lidí tvrdí, že kloboučky kazí kojení, ale u nás tedy opak byl pravdou. Ze začátku by se bez nich nechytl. Pak se prsa už naučila chovat slušně, tak to šlo i bez nich.
Takže se jich v případě nutnosti neboj. Stejně jako UM jsou dobrým pomocníkem, když jsou potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.8.13 22:24

Holky moc děkuji ani nevíte, jak moc mi to zvedne energii tohle vše číst. Nechci to vzdát i když spousta lidí okolo mě by to prý už dávno vzdali, hlavně přítel. Já si stále říkám, že to dám a vydržím, hlavně když vím že i spousta z vás to taky dokazali. :potlesk:
Tedka jsem plná anergie ale počkejte až príjde na kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 22:24
@poppaea píše:
@Myrha Taky jsme měli problémy, napsala jsem o tom deníček. Ale zvládli jsme to a potvůrka se kojí už 11 měsíců, ale zas neumí z ničeho normálně pít :lol: :cert:

Já nic nesepsala, ale kdybych se koukla do uzavřené diskuze na minulé září, tak tam to bude den po dni :)

Nooo, já musím říct, že i díky manželovi jsme mu flašku nechali (střídal mě v nočním kojení atd), teda krom těch 2 nebo 3 měsíců co jí bojkotoval. Já si to vlastně celé (i s těmi problémy) naplánovala, takže se nesmím divit pak. Ale chtěla jsem kojit do 8. měsíce a kupodivu se mnou malý naprosto souhlasil. Úderem 8. se přestal budit, čím za 14 dní jsem pocítila v prosou známou bolest a řekla jsem si tohle už znova ne.
Dala jsem flašku, malý to snad i přivítal a týden na to vykoukl první zub… :D

JINAK PRO ZAKLADATELKU, jedna sestra v porodnici mi řekla, že laktační poradkyně jsou fajn, ale že ony všechno taky prezentují jako, že je kojení nejpřirozenější věc a že to umí každý a kdesi cosi. Nic takového. Kojení je pořádná práce a ze začátku, je to pot a krev. Ale stojí to za to. Je víc holek, které s kojením problémy mají. Než těch co jim to jde samo. Je třeba si říct, že se to musí prostě naučit jak dítě tak maminka, potažmo prsa. Takže nejsi nějaký divný exot, co to jediný neumí. Jen se o tom tak moc nemluví, že to nejde.

Spousta lidí to v Tvé situaci vzdá a není se co divit ani to není nic špatného. Záleží jen na Tvém vnitřním pocitu, zda to překonáš nebo ne. Osobně ač já to překonala, vůbec nevím, zda to bylo dobře. Rozhodně příště si slibuji, že než takové nervy, tak raději nic. Ale poruč hormonům, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 22:28

Ještě ad láhev, já jsem nabyla přesvědčení, že démonizace lahve je přehnaná. Neříkám, že neexistuje dítě, které ji bude preferovat, ale v okolí znám dost lidí, co někdy dokrmovali a dítě nakonec vždy preferovalo prso.

Měla jsem teda Medelu, takže u té se nadřel, ale zpětně si nejsem jistá, že to bylo tak důležité.

Prostě je spousta dětí, které se to kojení musí naučit. A některým to trvá několik dní jiným 2-3 měsíce - spolu s laktací matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 22:31

@LaraA jooo tak nápad být jen v posteli a kojit je super, ale nechtěla bych vidět ty bradavky. Tu chybu jsem udělala v porodnici, nechala jsem ho pít 45 minut, setřičky říkali jen kojte, jak on chce. Hmmm

Ale pak mi musela jiná říct, no ono se to řekne, kojte jak miminko chce, ale ty bradavky mají taky jen omezenou životnost. A pak když už je bradavka v pytli, tak nenakojíš, dostaneš se do stresu a je to v háji. A celé znova…

Teoreticky to může být fajn, ale mě tohle přesně stresovalo. I když věřím, že bude spousta maminek, kterým to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 22:34

@Kettas no hlavně ve 3 ráno třeba - nejlepší je hlavně, že po hodinovém boji pak uspat dítě a sama usnout… No nezávidím Ti to. Ale neboj věčně to nebude. A za chvíli si to už ani nebudeš pamatovat.

A příteli vyřiď, že prostě nerada takovéhe věci vzdáváš, navíc, že ušetří, takže Tě musí podpořit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.8.13 22:36

Podle mě už je navyklá na lahvičku, tak se nechce dřít u prsu. Napadlo mě zkusit dokrmovat alternativně, nedát jí flašku, ale třeba stříkačkou. Nebo zkusit suplementor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
13.8.13 22:44

@Myrha :) mozna mam odolne bradavky, ale nikdy jsem s nima nemela problemy, ani kdyz treba pri boleni zubu cucali kluci vylozene celou noc :)
slysela jsem, ze pokud je spravna poloha a mimino ma prso poradne v puse, tak by to melo byt v poho…
Ale teorie jeteorie a kazda jsme jina, ze :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.8.13 22:49

Ahoj, měla jsem to samé. Malý se bez kloboučku nechytil, ten jsme odbourali až v 5m. Asi do 3 měsíců jsem nic jiného nedělala než jen kojila a přikládala a přikládala. Malý byl přicuclý i hodinu! Ale vydržela jsem a stále kojím, většinou tak 3× denně a je mu už 16 měsíců. Docela hodně mi pomáhaly homeopatika Ricinus communis 5CH. Zažívala jsem i hodně nervů, protože ve 2,5 měsícíh měl naplánovanou operaci a já musela jeden den odsávat a potom krkolomě kojit, kdy byl malý na přístrojích v postýlce a nemohla jsem si ho vzít do náruče, takže i toto jsme zvládli. Co ti můžu poradit, tak jen přikládat přikládat ať se nastartuje laktace. Pokud na to nemáš nervy, tak se na to vyprdni, protože když se budeš nervovat, že to mlíko nemáš, tak stejně skončíte na UM, takhle jsem se o mlíko připravila u prvního a teď i kamarádka u druhého dítěte. Taky jí malá pořád brečela, že má hlad a díky tomu jí začala dávat to UM načež se jí pak už nechěla přisát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slunko28
13.8.13 22:53

Naprosto shouhlasim :palec: I ja dcerku chtela kojit za jakych koliv okolnosti a mrzelo kdyby to neslo, ale zas bych to nelamala pres koleno. Hlavne at jste spokojene a klidne obe dve :andel:

• Citovat
  • Upravit
1746
13.8.13 23:04

@Kettas
Ahojky, taky přispěju svojí troškou do mlýna :lol:. Už kojení v 6tinedělí bylo jak na houpaččce. Někdy jsem měla prsa nalitá, někdy zase ne a to jsem kojila pořád stejně, nechápala jsem :nevim:. Malej mi dělal to samé, co píšeš ty. Tahá dokuď to jde a pak se vzteká. Ale i tak to u nás na přibírání stačilo. Po všech maratónech, kdy jsem měla pocit, že má málo, sledování mokrých plín atd mám závěr v kojení jasnej 8).Když je pocit, že je málo mlíka, jediné, co platí na 100%je kojit, kojit a kojit :lol:.Tím se tvorba zaručeně zvýší. Klidně jí přikládej co 1,5h-2h. Za 2-3dny bys měla poznat, že mlíčka je víc, chvíli to mozku trvá, než pochopí, že je třeba udělat víc :lol:.Pitnej režim je jasnej a homeo taky doporučuju. Co je taky hodně důležitý, nemít pauzu v kojení delší jak 6h. Tím se tvroba rapidně sníží. Do 3měsíce tohle dodržovat. A na tvorbu je nejlepší kojení v noci, tvoří se nejvíc.
Odsávání po kojení je taky dobrý, ale nejlepší je fakt přikládat a přikládat. Dokrm dávat jen stříkačkou. Zkoušej malou co to jde přikládat a mělo by se to zlepšit a když ne, svět se nezboří!!! Už jenom to, že jí pořád krmíš a jenom dokrmuješ, je super! Jinak to copro to děláš je všechno na výbornou :potlesk: držím palce, chce to vydržet!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 23:12

@LaraA já měla údajně polohu správnou a s bradavkami problém několikrát, takže je to asi opravdu koza od kozy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 23:18

Musím za sebe říct, že na dokrm stříkačkou jsem po té co pil víc jak 20 ml neměla nervy a ani on vztekal se a to do té míry, že když jsem mu po operaci měla dát vodu nebo lék, tak viděl stříkačku a záchvat. Takže jsem zavedla na léky ve 3 měsících lžičku. :)

Každé dítě je fakt jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna