Chyba v kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
18.8.13 16:10

@Kettas a nebo odsávat a dávat mm z lahve+dokrmit um…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.8.13 16:16

@3HE to jsem taky ze začatku myslela ale tolik mleka neodsaji aby to malé stacilo, takze stejnak prikrm a nevim jak bych odsavala kdybych nedkde byla aby se ta trvorba mleka delala :nevim: S klobouckama pila ale jen to co slo samo vytahnou ale pak co bylo tezsi tak jí neslo, nedrzela ten dvorec. A bez kloboucku to chytla spravne ale zas netahala hnedka se pustila. pak mela celou pusu od mleka :( Tak zas jsem nabrala mnoho zkusenosti a u dalsiho to snad bude už lažo plažo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.8.13 16:45

@Kettas no, první dítě většinou padne za vlast… já mám tři a také jsou kojené jen ty poslední dvě.
už se netrap, dej malé kidně pocucat, když hledá a jinak dávej um ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
18.8.13 17:00

@Kettas neblbni prosim te, ja odsavam mleko co 3 hodiny el. odsavackou a davam mu pit z flasky. Taky se neprisal a jsem šstastná, že malý má moje mléko, to je fuk jestli pije z kozy nebo flašky, hlavní je, že ho má. Neznamená, že ženská, která kojí z prsa, tak má lepší vztah s dítětem a takové kecy. Mám třeba švagrovou, která kojila 2 roky oba kluky a že by mezi nimi byl extra vztah, to teda ne a hlavně, furt jsou nemocní, každý virus na ně sedne, takže propaganda kojení za kažxdou cenu, probrečených nocí, plačících dětí…NE. Spokojená matka, spokojené dítě, s flaškou či bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.8.13 17:33

@romulkaa @Kettas Já jsem porodila předčasně o tři měsíce dříve… rozkojovala jsem se el. odsávačkou avent. odsávala jsem úsoěšně dva a půl měsíce, pak jsem už mohla přikládat malého k prsu a kojit normálně. Takže si myslím, že laktace odsávaním je trvale udržitelná, ale záleží na odsávačce.

@Kettas můžeš zkusit odsávat a dávat to z flašky, třeba se ti i laktace navýší, ptž odsávačk a pravděpodobně ve tvém případě bude efektivnější než samotné sání miminka… Takže záleží spíše na tobě a také na tom, jak jsi na tom s tvorbou mm teď, jeslti se ti ještě něco tvoří.
A můžeš to kombinovat s UM, když nestihneš odsát (ale interval co tři hodiny přes den a jedno odsávání pozdě večer - třeba do 220hod a pak další hned ráno). nějaká návštěva, vycházka apod se dá podle toho taky naplánovat a když třeba jednou za dva, tři dny vynecháš jedno, dvě odsávání(ale ne za sebou), tak to taky tak moc nevadí. MM můžeš sbírat a jednou dáš třeba z falšky Um a jak si nasbíráš dávku, tak dáš zase MM.

Je to časově náročnější, ale mimi má tvoje mléko, ušetříš pár peněz, tak to ještě můžeš zvážit… :think:

@romulkaa trochu tomu nerozumím - chválíš MM a na druhou stranu uvádíš jako příklad nemocné děti tvojí švagrové… :nevim: MM sice není všelék, ale je dokázáno, že je to pro dítě to nejlepší :kytka: spíš si myslím, že mm má největší podíl na tolernaci potravin - co se týká alegrií - než nemoci obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
18.8.13 17:46

@3HE to máš pravdu, blbe jsem to napsala:) je to to něj pro mimi, ale hlavně, aby matka na sebe dbala, jedla co nejpestreji, protože když na to kašle, nemá čas se najíst, tak tomu mimcu moc dobrého nepredá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
18.8.13 17:47

@3HE když se říká, že kojenim se hubne, myslíš, že i odsavanim?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
18.8.13 17:49

@3HE já mám právě malé bradavky, kor když se prsa nalila mlékem, tak byly úplně ploché, kloboucky malý odmítal, tak jsem si koupila odsavacku a dávám mu MM z flašky, je to sice únavné, vstávat v noci a odsavat, ale když mléko mám, tak škoda toho nechat, ale je fakt, že si taky musím volný čas plánovat podle doby odsavani:)ale dá se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
18.8.13 19:20

@Kettas Gratulace k UM. Uvidíš, bude ti líp, nebudeš se stresovat. Čas ušetřený odsáváním (kdy si časem přijdeš fakt jako dojná kravička) můžeš věnovat něčemu užitečnému. Dnes jsou UM na takové úrovni, že nemá cenu řešit UM nebo MM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.8.13 19:26

@maritimka No, tak s tou poslední větou úplně nesouhlasím… ;), i když kvalita UM je opravdu vysoká… ale je to věc každé maminky, jak se rozhodně a to respektuji ;) Určitě není dobré, když je maminka ve stresu, ale hlavně, že kojí :roll: :zed: Kojení má přimášet radost… pokud někomu přináší radost, že odsaje MM a dá ho lahvičkou, tak proč ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
18.8.13 19:41

Holky a myslíte si, že se jeste muzu rozkojit, kdyz je malemu skoro 6 tydnu a uz od porodnice je na příkrmech, protože mám prostě málo mlíka? Kojím ho každé 3 hodiny, vydrží u každého prsa max. 5 minut a potom řve. Když jsem ho vážila před a po kojení, tak jsem zjistila, že přirustek je od 20 do 60g, ale nejčastějí kolem 40g. Takže si vycucne to trošku a pak dávám Nutrilon. Beru homeopatika, piju drinky i kojici caje, jim a piju hodne vody a mlika je porad malo.. :nevim: Zkusim ty vase rady a uvidime no, ale jsem spis skepticka. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
18.8.13 19:57
@Lolllo píše:
Holky a myslíte si, že se jeste muzu rozkojit, kdyz je malemu skoro 6 tydnu a uz od porodnice je na příkrmech, protože mám prostě málo mlíka? Kojím ho každé 3 hodiny, vydrží u každého prsa max. 5 minut a potom řve. Když jsem ho vážila před a po kojení, tak jsem zjistila, že přirustek je od 20 do 60g, ale nejčastějí kolem 40g. Takže si vycucne to trošku a pak dávám Nutrilon. Beru homeopatika, piju drinky i kojici caje, jim a piju hodne vody a mlika je porad malo.. :nevim: Zkusim ty vase rady a uvidime no, ale jsem spis skepticka. :(

Hele na kojení svět nestojí. Zkoušej to, dokud z toho budeš mít dobrý pocit. I ta troška mlíčka je fajn. Je u tebe, je mu to příjemné…A jestli vypije málo a ty ho pak dokrmíš… Super. Já třeba měla taky chvilkama mlíka málo, hlavně právě v téhle době, kdy hodně rostou a třeba skoro ze dne na den chtějí víc jíst. Časem se to ustálilo a pak pohoda. Ale zase vím, že hodně maminek, co právě dokrmovaly, s kojením samy přestaly, protože je to unavovalo a stresovalo.. Záleží na tobě, jak to ty cítíš. Držím palce a nedělej si s tím hlavu. Hlavní věc je, že má mimčo maminu, která by mu dala první poslední… Kojení je jen taková třešnička na dortu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
18.8.13 20:07

@Hellik
Dekuji. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.8.13 20:20

Ještě se zeptám, mužů smichat UM s MM v jedné dávce? když odstrikam jestli to mužů hnedka podat v jedné flasce s UM? přítel mi furt říká ať se na to definitvne vybodnu ať už nic nespekuluji ale mě to nějak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
18.8.13 21:13
@3HE píše:
@maritimka No, tak s tou poslední větou úplně nesouhlasím… ;), i když kvalita UM je opravdu vysoká… ale je to věc každé maminky, jak se rozhodně a to respektuji ;) Určitě není dobré, když je maminka ve stresu, ale hlavně, že kojí :roll: :zed: Kojení má přimášet radost… pokud někomu přináší radost, že odsaje MM a dá ho lahvičkou, tak proč ne? ;)

Právě, důležitá je spokojenost na obou stranách. Já si stojím za tím, že kvalita UM a MM je srovnatelná. Necítím újmu na dítěti, které je na UM. Když někomu přináší pocit štěstí odsávat a dávat lahví, proč ne? Když někomu nevadí kojit a pak dát dokrm, proč ne? Důležitá je pohoda u obou a napapané bříško prcka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová