Chyba v kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
14.8.13 13:11

@maritimka já na to období vzpomínám ráda (kojení-kojení-kojení-…). Ale to jako odpůrkyně kojení asi nepochopíš :nevim: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
14.8.13 13:16
@micelinka píše:
@maritimka já na to období vzpomínám ráda (kojení-kojení-kojení-…). Ale to jako odpůrkyně kojení asi nepochopíš :nevim: :pankac:

Já nejsem odpůrkyně, proč si to myslíš? Já jen hledám vždy to jednodušší, což mi v období, kdy jsem neměla mlíko a nechtěla žít jen kojením a rozkojováním, přišlo ve flašce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
14.8.13 13:17

@maritimka
Já ti rozumím, všeho s mírou 8). Ale kolikrát je touha po kojení taková až nezdravá 8o. Prostě odsamsaď podsamsaď :palec:. Když něco holt nejde, tak nejde…ale myslím, že to není problém zakladatelky. Vím, že hodně mamin i já s prvním prckem mají problémy a stačí KOLIKRÁT si jenom věřit a prostě přikládat…nevzdávat to hned, ale zase se netrápit samozřejmě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
14.8.13 13:23

@Angli Asi tak to cítím i já. Fanatická snaha kojit a dítě nechat u prsu hodiny mi přijde na hlavu. Nebo ho dokonce nechat brečet hlady 8o. Na druhou stranu - když chce někdo kojit a rozkojí se po pár dnech, je to v pohodě a normální. Ale stresovat se několik týdnů či měsíců - neumím si to představit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
14.8.13 14:02

@maritimka
Přesně tak! Některé maminy jsou úplně posedlé…no což, chce to prostě zdravej rozum a spokojené obě strany :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
14.8.13 16:05

@maritimka
Asi neuveris ale ja nejsem cisty prokojo-jen jsem nevykecana z toho co jsem uprtete na prse zazila.Ja vyrostla na sunaru od mimina, nikdy me to ani vzdechem netrapilo.

No malej, kdyz nebyl na prsu tak rval-neslo si ho uzit- a to bylo pritom mlika az, az, nejshudnejsi cesta byla ho na prse mit a hrat a uzivat si s nim na prse :))) i ted vola jupijou, jupijou vysmatej od ucha k uchu kdyz na prso jde.
a spani v noci s ditetem? pri nemocech si pres noc podumlal a pres den po tom ani nevzdechl a hral si jak normalni stastne dite :} - zrovna ted mel jeden den 38,5 a druhy vecer ani pamatky. A usinani ditete u prse :) - vsechno kolem je vzhuru nohama, ale kdyz prcek usne na prse, tak je mi cely svet uplne sumak…muze se zdat, ze doporucuju at holky nasledujou muj priklad… ale opak je pravdou, moji zkusenost bych nikomu neprala (krom par peknych momentu). Jen mam dojem, ze cim lepe a kvalitneji se zacatek nastavi, tim mene problemu bude mit az se zacne mimco usmivat :))-vzdyt 4tyden je jeste hrozne brzo a nic neni stabilni, vsechno si jeste hleda sve misto, i zpusob kojeni  — v 8.tydnu uz to muze byt otazkou jestli je mamca spokojena… jen me prijde, ze odstavit se da kdykoli. V 8.tydnu uz dite bavi vsechno okolo a pokud se touha po prse nezmensuje, pak otazka? vykyvy vetsinou zaberou 2-3tezke dny a pak klid… vim o kamaradce, kde se touha objevila ve 3.mes a byla to skryta nemoc :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
14.8.13 20:41

@lllka Jen čistá zvědavost z mé strany - když jsi měla malého pořád u prsa, jak hlídání? Jak třeba společné výlety? Jak jste řešili návštěvy, když jsi byla s prckem sama doma? Jsi prostě odešla kojit a vrátila se za hodinu? Já jsem hrozně společenský tvor, takže tohle si neumím představit. Malou jsem dávala z ruky hned po příchodu z porodnice, aby si nezvykala jen na mě, ale i na cizí lidi. Na prvním hlídání byla 3 týdny po porodu (2 hodiny, tehdy ještě mezi kojením). Režím jsem zavedla po příchodu z porodnice a fungoval kupodivu dobře. Jen si všichni, včetně mě mysleli, že malá trpí na prdíky, proto řve. A ono to bylo spíš hlady. Ale to je jiná otázka…Jediná moje hrůza je z nočního hlídání, třeba u našich, ale to je spíš tím, že je nechci otravovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.8.13 20:55

@maritimka Sice jsme s kojením neměli a nemáme problém, ale syn se kojí přes den co dvě hodiny. Takže aktivity rodičů se podřizují jeho potřebám. Takže pokud ho chce někdo povozit v kočáře, nakojím a pak vyráží, aby byli do těch cca 2 hodin zpátky, nějaké hlídání moc nehrozí. Výlety a návštěvy plánujeme tak, abych mohla dle potřeby kojit po těch 2 hodinách. Holt prostě mé aktivity musím vměstnat do časového horizontu dvou hodin, pokud nelze, musím si to na chvíli odpustit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.8.13 21:03
@Kettas píše:
@Angli nejprve kojím ale nekdy kduž byla hodne urvana, tak jsem dala kousek prikrmu aby se trosku u toho prsu uklidnila, tak nevím jestli to delam zpravne, že jí dám nekdy i pred kojením… :nevim:

Před kojením je to zbytečné - ztratí pak zájemo prso… dej ji rovnou kojit…

Ještě je dobré vědět, jak poznáš efektivní sání - nejdříve saje krátkými tahy, než se spustí mléko, pak to teče, tak saje pomalu a dlouze… a pak zase začne tahat krátce, tak to proto, že už to neteče… nechat chvíli potahat a pak dát druhé prso…

No, a jak se daří? dokrmuješ nebo to zkoušíš jen s kojením? Je fajn, že jsi přišla na to, jak manipulovat s tou stříkačkou… dokrm b bylo dobré dát cca 2-3×denně, aby malá chtěla k prsu… kdž ji pokaždé dokrmíš, tak nebude mít dost brzo hlad… kojení po třech hodinách je udržuje laktaci, ale častější kojení laktaci zvyšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
14.8.13 21:05

@maritimka
ahoj, tohle mi nedalo, nejsem zadna „opici matka“, mam rada spolecnost… Kazdy den jsme chodili ven nebo za nekym nebo nekdo za nama, pokud decko potrebovalo nakojit, tak jsem nakojila, mluvit se pritom da, sedet na lavicce taky :)
Kdyz jsem ploanovala hospodu, naplanovala jsem ji blizko, takze pokud se malej vzbudil, manzel mi zavolal, ja odbehla nakojit a uspat a do 20 minut jsem byla zpatky. Mladsiho jsem brala do hospody dokonce s sebou (samozrejme jsme nechodili do zaplyvane zakourene ctyrky, ze :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
14.8.13 21:22

@lllka kdybych chtěla kojila bych déle, ale mě těch 8 měsíců přišlo akorát, nemám ráda velké děti ve výstřihu. A když už jí kde co, nepřijde mi MM tak podstatné. Flaška s tím neměla co dělat.
Ale jak říkám, měla jsem speicální flašku, která je velmi podobná suplemntoru nebo možná i kalíšku. Takže nevím.
Nicméně mezi mými kamarádkami je víc exemplářů, kde flaška kojení nijak nevadila.

Je to asi tak, že pokud se jí člověk bojí, tak nepoužívat, ale mě pomohla. Věděla jsem, že až bude nejhůř dám tu a nebude hladový.
A právě rady o kojení jakkoliv dlouho mě právě kojení málem stály.

Přečetla jsem snad všechno. Protože jsem na začátku kojívala i hodinu a půl se všemi tanečky okolo. Pak jsem ještě 45 minut odsávala.

@maritimka máš trošku pravdu, já si ty první měsíce prostě vůbec neužila, ale prostě to, že to mám dokázat bylo silnější. Kdybych to vzdala (dřív než jsem vyčerpala všechny možnosti), tak bych si to neužívala taky, s každou flaškou bych se cítila víc a víc neschopná.
Není to správně. Člověk by se měl raději radovat ať s UM nebo s MM, není to tak podstatné. Ale ten nadhled v tu chvíli chybí.
Doufám, že jsem si tím prošla jednou a po druhé to bude snad už víc v klidu. Ale hormony jsou hormony no.

Jinak z prvních 2 měsíců si pamatuji ještě svou labilitu. Ale najde se i mnoho těch hezkých chvilek.
Tady se teď ale řešilo kojení. ;)
Ale ano, doporučuji zakladatelce, pokud jí to půjde, to nehrotit za každou cenu. Ale ono to často nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
14.8.13 21:26

@maritimka já kojila před návštěvou, v parku kdekoliv, ale to až tehdy, kdy se uměl chytit a nemusela jsem šaškovat s kloboučky ;)

Hlidání nebyl problém, měl i flašku, ale popravdě kromě muže nebo babičky (u které jsme 3 týdny bydleli) jsme to nevyužili. Jo šla jsem třeba na nákup, manžel buď dal flašku s odstříkaným nebo ho prostě nějak zabavil.

A já třeba na „režim“ nevěřím - asi to bude dítětem. Tolikrát si ho již za těch téměř 11 měsíců změnil a zřejmě ještě změní. A i to co chce nebo nechce. Zavinovačka, spaní na bříšku, na zádech, na boku, rituál usínání, měl rád koupání, neměl rád koupání, dudlík, láhev, kojení v klidu, kojení ve společnosti, spaní s námi, saní u sebe v pokoji atd…
Každý týden překvapení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
14.8.13 22:43

No zatím je to první den co to takhle zkoušíme, ta strikacka je stokrát lepší než nějaká flaška už jen z toho důvodů že si to obě užijeme a ne jen držení flašky… a čekat kdy co jak vycucne. u té stříkačky to krásné pozná a je mi to i takové bližší. jinak za dnešek byla použita strikacka jen 2×. jednou s UM a jednou s MM. U kojení dělá furt sceny, chvíli je zlaticko a tím jak bych to za řekla. Podle mě je kojení krásná věc a maminka je blíž k miminku proto to nechci vzdát a věřím že za měsíc to bude už fajn. Jak tu některý píšou zas to nechci hronit a ne za každou cenu, jen to nechci vzdát dokavat nezkusim všechny možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
14.8.13 22:43

No zatím je to první den co to takhle zkoušíme, ta strikacka je stokrát lepší než nějaká flaška už jen z toho důvodů že si to obě užijeme a ne jen držení flašky… a čekat kdy co jak vycucne. u té stříkačky to krásné pozná a je mi to i takové bližší. jinak za dnešek byla použita strikacka jen 2×. jednou s UM a jednou s MM. U kojení dělá furt sceny, chvíli je zlaticko a tím jak bych to za řekla. Podle mě je kojení krásná věc a maminka je blíž k miminku proto to nechci vzdát a věřím že za měsíc to bude už fajn. Jak tu některý píšou zas to nechci hronit a ne za každou cenu, jen to nechci vzdát dokavat nezkusim všechny možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.8.13 23:03

@Kettas Díky za odpověď, cítím optimistického ducha :mrgreen: já bych k tomu „kojení za každou cenu“ ž´řekla asi toto - pokud to maminka chce zkoušt, tak ať zkouší… pokud už toho má plné zuby, nemá smysl, aby se stresovala…, tak ať dá UM. Kojení má přinášet uspokojení na obou stranách… ;) jinak jsem teda zastáncem kojení, ale když má někdo kojit s nechutí, tak je to k ničemu. Nikho neodsuzuji, je to každého věc, kdo chce radu, ráda poradím s držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová