Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@maritimka nikdy nedokážeš udělat relevantní studii. UM x MM. Je to jen jeden z aspektů pro vývoj imunitu. Takže bys musela mít dítě co si zkusí oboje vě stejném věku. Což nejde.
Pro mě je prostě velké plus, že se MM mění dle potřeb mého. dítěte. Je to jako šaty na míru x konfekce.
Z pozice UM dítě můžu zmínit třeba, že se cítím zdravější než můj partner - jenže já vyrostla na zahradě s místní zeleniny/ovoce, a byla vyotužovaná na vysočině - on je z chomutovského paneláku, před 30 lety to ovzduší tam nic moc. Ale mívám problémy s krčními nachlazeními a ekzémem na ruce (reakce na tezke kovy, párky a tvaroh).
Ona ten imunni obal zvládá asi každou zátěž jen do určité míry…
Z pozice kojo-mámy… ta imnutita kojeného dítěte se nebere ze vzduchu, ale z mámy- osobně doháním stravou co se dá. I tak mě ale únavy někdy dost uženou, já z toho mám většinou příjemný pocit, že aspoň něco dělám pro malého, ale stalo se mi, že jsem si z únavy zadělala na další nemoce
(to ze začátku, než si člověk našel nějakou tu cestičku jak na to)
Ahoj, ja už jsme v porodnici přikrmovala. Měla jsme strašně malo mléka, mala se mi nechtěla ani k prsu přisát 20min trvalo než se přisála když se konečně přisála tak začínala usínat štouchanám dloubáním jsem se ji snažila udržet vzhuru ale marně nakonec jsme skončili na UM. Nejradši bych kojila je to praktičtějsí ale když to nejde tak to nejde…
![]()