Chyba v kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
18.8.13 21:16
@Kettas píše:
Ještě se zeptám, mužů smichat UM s MM v jedné dávce? když odstrikam jestli to mužů hnedka podat v jedné flasce s UM? přítel mi furt říká ať se na to definitvne vybodnu ať už nic nespekuluji ale mě to nějak nejde.

Já bych dala nejdříve MM a až vše vypije, tak pak udělala UM. Je zbytečné, dávat do jedné flašky třeba 50ml MM + 50ml UM a prcek ti vypije „jen“ 70ml - vyleješ zbytečně cca 15ml MM, ze kterým jsi se předtím odsávala zbytečně…

Zkus jeden celý den dávat UM a uvidíš, jak ti bude. Jestli budeš nervoza, protože nekojíš, tak koj. Jestli se ti uleví, že takhle nemusíš odstříkávat, může krmit i chlap, tak se na kojení vybodni… Evidentně z toho máš akorát nervy a o tom první měsíce života prcka nemají být. Máš se radovat z prcka a né řešit kojení-nekojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.8.13 21:25
@Lolllo píše:
Holky a myslíte si, že se jeste muzu rozkojit, kdyz je malemu skoro 6 tydnu a uz od porodnice je na příkrmech, protože mám prostě málo mlíka? Kojím ho každé 3 hodiny, vydrží u každého prsa max. 5 minut a potom řve. Když jsem ho vážila před a po kojení, tak jsem zjistila, že přirustek je od 20 do 60g, ale nejčastějí kolem 40g. Takže si vycucne to trošku a pak dávám Nutrilon. Beru homeopatika, piju drinky i kojici caje, jim a piju hodne vody a mlika je porad malo.. :nevim: Zkusim ty vase rady a uvidime no, ale jsem spis skepticka. :(

jdeš na to dobře, ale zkus to bez dokrmu a ještě po každém kojení odsát (kromě noci, ať se taky vyspíš) odsávačkou co nejvíce mléka a když nepoteče, tak 5-8min na prázdno. Dokrm dej třeba dvakrát denně nebo co druhé, třetí kojení…
Jinak koj na střídačku - začneš jednm prsem, dokud dítě dělá dlouhé tahy, tak koj, pak začne dělat krátké, tak ho ještě chvíli nechej, neber mu pros moc brzy. Pak dej druhé prso, postup stejný… takhle to můžeš udělat i třikrát dokola. a po kojení hurá odsávačka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.8.13 21:27
@Kettas píše:
Ještě se zeptám, mužů smichat UM s MM v jedné dávce? když odstrikam jestli to mužů hnedka podat v jedné flasce s UM? přítel mi furt říká ať se na to definitvne vybodnu ať už nic nespekuluji ale mě to nějak nejde.

sslím, že můžeš… když se může z MM dělat kaše, proč bys to nemohla smíchat s UM? Nebo si to MM sbírej a až budeš mít potřebnou dávku, tak mu to dej vypít - zase je to lepší, aby znalo chuť MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.8.13 21:27
@romulkaa píše:
@3HE když se říká, že kojenim se hubne, myslíš, že i odsavanim?:)

někdo hubne, někdo ne… já ne a to jsem kojila i odsávala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
18.8.13 21:33
@3HE píše:
jdeš na to dobře, ale zkus to bez dokrmu a ještě po každém kojení odsát (kromě noci, ať se taky vyspíš) odsávačkou co nejvíce mléka a když nepoteče, tak 5-8min na prázdno. Dokrm dej třeba dvakrát denně nebo co druhé, třetí kojení…
Jinak koj na střídačku - začneš jednm prsem, dokud dítě dělá dlouhé tahy, tak koj, pak začne dělat krátké, tak ho ještě chvíli nechej, neber mu pros moc brzy. Pak dej druhé prso, postup stejný… takhle to můžeš udělat i třikrát dokola. a po kojení hurá odsávačka…

Jen takový dotaz - jak dlouho pak trvá jedno kojení? Vždyť to pak třeba 30 minut kojíš + odsávačka, takže jeden cyklus máš klidně na hodinu? Téda, to mi přijde, že neděláš nic jiného, než že kojíš nebo odsáváš 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.8.13 23:38
@maritimka píše:
Jen takový dotaz - jak dlouho pak trvá jedno kojení? Vždyť to pak třeba 30 minut kojíš + odsávačka, takže jeden cyklus máš klidně na hodinu? Téda, to mi přijde, že neděláš nic jiného, než že kojíš nebo odsáváš 8)

no, je to tak, jak píšeš… já jsem to tak dělala tři měsíce, ten třetí měsíc jsem to odsávání občas ošisila, pak jsem pomalu s odsáváním přestávala. laktace se ustaluje až do kence 3m, takže většinou do přeleze třetí msíc, tak už kojí pak v pohodě a dlouho. já jsem celkem kojila 28m :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
19.8.13 07:58

@3HE 28 měsíců? Týjo, to si neumím představit. To já to kojení beru spíš jako fajn věc, když to jde hned. A když ne, tak existuje jednodušší cesta. Já jsem třeba i ráda, že mi malá u prsa neusíná (začala to dělat kolem 6.týdne a toho jsem se hrozně bála), že se s prsem neuklidňuje, že dodržuje intervaly na jídlo (ťuk, ťuk - to má už od nějakého 7.týdne ještě z doby, kdy jsem kojila jsem prostě dřív jak po 2 hodinách prso nedala a s nástupem flašky si to sama ustálila na intervalu 2,5-3 hodiny přes den (5× denně) + jednou v noci. Hlavně jsem ráda, že jsem třeba venku, někdo zavolá, že mám přijít na návštěvu a já prostě sebou mám pořád flašku s vodou na pití + koupila jsem cestou někde Sunar, předala dítě na hlídání a jela na kávu. Tohle při kojení nejde a nejde to asi ani při odstříkávání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33153
19.8.13 10:59

@maritimka Nedávala bych rovnítko mezi MM a UM. Protilátky do UM prostě nedostaneš. Ale já jsem obecně dost skeptická ke všemu, co je v prášku/instantní. :mrgreen:

A já kojením teda taky nehubnu. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
19.8.13 13:26

@Svistice Až někdo za pár let napíše chytrou studii o tom, že v MM je něco až tak důležitého oproti UM, tak ano, pak smeknu. Do té doby se hovoří o protilátkách, které jsou v MM - dobrá, ale proč je to tak lepší pro prcka? Všude se říká, jak takové dítě je chytřejší - není to dokázané. Povídá se, jak kojené dítě je zdravější - opět, není to dokázané (kamarádka pracuje ve školce a všechny děti, i ty kojené do 2,5 let, jsou stejně nemocné, jako ty od porodnice na UM). Další kamarádka pracuje na dětském v nemocnici a paradoxně tam má víc kojených dětí, jak těch na UM (a na to jsou studie a navíc kamarádka dělala dizertačku na podobné téma s výzkumem, ze kterého vyšlo, že na jejím oddělení je více kojených nebo flaškových dětí). Tak v čem je MM lepší jak UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
19.8.13 13:31

@maritimka Mě to nevadilo - usínání u rsa - nevidím v tom problém - chtěla jsem děti, abych si jich užila )tím nehcci říct, že ty si málo užíváš), ale mě to prostě nevadilo, je to přirozené, napila se, usnula, není problém - jselti s prsem ne bo dudlem, žádný rozdíl podle mne. Ale pravidla jsme měli - v nci byl režim, nebyla jsem živý dudlík… spala hezky, dlouhé pauzy, fakt nebyl problém. A od roku jsem už kojila výhradně doma a výhradně před spaním. Tím jsem si zajistila, že se mi dítě nehrabalo na návštvě do výstřihu :mrgreen:

Ke konci už to bylo jen večerní a ranní kojení, nakonec jen ranní a pak jsem odstavila úplně.

Začátek kojení jsem měla těžký, rozkojovala jsem se tři měsíce s cílem, že chci kojit aspoń půl roku, ale nakonec se tottak hezky rozjelo, že jsem kojila tak dlouho. A co se týká toho hlídání dítěte - no, nemohla jsem nikam jít na delší dobu, ale mě to nevadilo. Až bylavětší, tak jsem mohla jít - tatínek dal svačinu, k večeři kašičku, nakojila jsem třeba v nci… až na to, ž mi praskala prsa ve švech :mrgreen: nevidím nikde problém. Záleží na tom, jak to maminka chce… a jak je stavěná - někd třeba nevydrží bez nějakého toho relaxu bez dítěte… mě stačí se odreagovat tím, že jednou za dva, tři týdny se jedu na hodinku projet na kole nebo v zimě jdu do kina nebo si s nějakou kámoškou někam sednout… ale nepotřebuji nějaké dlouhé pauzy od dítěte. Ale chápu, že někdo to tak nemá… a potřebuje větší odreagovačky ;)

@Svistice píše:
@maritimka Nedávala bych rovnítko mezi MM a UM. Protilátky do UM prostě nedostaneš. Ale já jsem obecně dost skeptická ke všemu, co je v prášku/instantní. :mrgreen:A já kojením teda taky nehubnu. :evil:

Já taky moc nejsem na ty práškové věci… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
19.8.13 13:33

@maritimka MM je lepší v tom, že nemá žádné složení podobné tomu, jak je napsáno na krabici s UM. a HLAVNĚ je to přirozená, tělu vlastní živočisná strava - podle mě - jak nás Oán bůh stvořil, tak to takhle vymyslel.. někdo říká, že to matka příroda zařídila… každý savec má pro svá mláďata mateřské mléko, jen lidi ho nahrazují něčím jiným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
19.8.13 13:35

@3HE Tak důležitá je ta spokojenost. Když nevadí usínání u prsa, super. Pak je nevýhoda, když si někdo dítě na usínání u prsa zvykne a chce přestat. Ale to je na jinou debatu.
Já bez prckové jezdím do práce, což je super. Vždy tak 3 dny v měsíci jedu na celý den načerpat dospěláky a procvičit němčinu, takže to je pro mě super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
19.8.13 13:46

@maritimka já jsem taky musela odnaučit usínání u prsa - šla jsem jako ven, malá viděla, že jdu pryč, uspával ji tatínek - ten mlíčko nemá, takže ho po něm nechtěla a vzala dodlík aspala - první dva dny trochu dlouho usánala, ale pak si zvykla. pak jí ani nevadilo, že ji uspávám já a prso nedám…a nakonec jsem ji učila usínat samotnou v ložnici - toto vše po tom prvním roce. jedi se naučí všechno, jen vědět, jak na to ;)

a jinak spoustu dětí se umí napít z lahvičky… ale ne od maminky, ptž ta má prso ;) - takže i odjíždění na celý den se dá vyřešit - a podle mne se ani nemusí o zásoby odsávat MM, klidně bych ten jeden den dala UM ;)

no nic, nebudeme to tady rozebírat, jen jsem chtěla ukázat, že všechno má řešení ;)

samozřejmě, pokud někdo má s nějakou věcí problém, proč by se měl nutit a volit t problémovou cestu :roll:,
at s každá maminka věci zařídí dle svého uvážení a potřeb ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33153
19.8.13 15:24

@maritimka UM je UMĚLÉ, sice dobře za něj, pokud kojit nejde, ale není to přirozeně vyprodukované (nutnost štěpit bílkoviny atd.). Takže nevěřím, že je na chlup přizpůsobené trávení mimin. Kojené děti nemívají zácpu po mlíku od mámy, což u UM není zas tak neobvyklé.
Ohledně protilátek také nevěřím, že obecně kojené děti jsou zdravější (zvlášť pokud mluvíme o batolatech a starších). Nicméně věřím, že kojený novorozenec zvládne lépe infekční choroby typu nešťovic, viróz a podobně, protože alespoň nějaké minimum protilátek od mámy dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
19.8.13 15:29

Já si myslím, že co se týká imunity, tak to je u kojených dětí hlavně o lepším tolerování BKM a jiných alergenů z potravin… co se týká hlavně nachlazení a virozz - řekla bych, že je to s dětmi tak půl na půl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová