Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maminky čím přikrýváte miminka malá v postýlce? malé jsou 4 měsíce..
a mám jen samé deky a v noci je furt střídám, jedna je teplá, druhá až moc atd.
už jsem z toho nanervy ![]()
máte nějákou peřinku? já mám ale na větší děťátko, tato je stááášně veliká..
uz od pidi mimi prikryvam klasickou perinou pro decka, kdyz je tepleji tak takovou tou deckou dekou. ale kdyz byl jeste malicky tak jsem si konec te periny pro jistotu supsla kousek pod matraci, kdyby se nahodou chtel udusit ![]()
Když byl malý, byl v zavinovačce a podle teploty přikrytý dekou. Pak jsem ho přikrývala normálně tou malou duchnou z dutého vlákna. V létě měl tenkou deku. A teď má 10m, má fleesový overal, duchnu z dutého vlákna a na tom ještě deku. Máme barák a je tu v noci chladno. Nikdy jsem nic pod matraci nezastrkovala, dokonce jednu dobu spával s plínkou přes pusu. Teď už si ji chytne, zmuchlá v ručičkách a takhle spí.
Myslela, aby se s ni neudusil ne?Jako aby si jí nepřetáhnul na obličej…si myslim ![]()
Do půl roku jsem měla kluka v rychlozavinovačce a pak jsem začala používat dětskou peřinu. Má jí ještě ted.
Taky jsem vždycky dávala pod tu klasickou velkou peřinu, která byla přehnutá napůl. Když bylo vedro, tak jen lehkou dečku. Současné mimi spí v zavinovačce a ještě přikrytá dekou. Ale to je jen proto, že tentokrát ty zavinovačky mám, jinak by taky spala jako ty předchozí ![]()
Dětskou peřinkou, ale mám ji přeloženou, normálně je moc veliká.
no ja tam davala jen konec tak aby si to nemohl pretahnout pres hlavu a perina nikam neujizdela.koukam ze jsem asi exot ![]()
Ahojky dřív jsem přikrývala dekou ale,až se malá začla vrtět tak byla pořád odkopaná a tak jsem se v noci pořád budila aby ji nebyla zima cca od 3.měsíce spí ve spacím pytli v noci se tak nemůže odkopat.Teď má malá 16 měsíců a je v něm spokojená,když jsem hodila spací pytel do pračky tak sem ji zakryla peřinkou ale to se jí nelíbilo.Tak jsme pořídili dva ať můžeme střídat ![]()
Spí ve spacim pytli a je přikrytý peřinkou. Ta je na něj obrovská, ale on se s ní rád muchluje. ![]()
ma stejnou perinu od narozeni doted (120 na 90 myslim je ten rozmer, bycejnou koupenou v ikei)…v lete davam jen slabou flisku…
Nám se nejvíce osvědčil dětský spacáček - třeba z Tesca, nehrozí, že se odkope a k ránu mu bude zima či si peřinu přetáhne přes hlavu.. mají různé velkosti i různé tloušťky podle toho, kolik máte doma stupňů.