Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Poradíte mi prosím, čím zahustit vaječný koňak do vosích hnízd? Nebo jaký krém z vaječňáku děláte? Díky.
Já přidávám cukr a naturamyl (solamyl).Edit.
Jsem se asi spletla, určitě taky sušeným mlíkem
Příspěvek upraven 20.12.16 v 14:29
Já chci zkusit smíchat se zkaramelizovaným salkem. Ale nejsem si jistá výsledkem. ![]()
Cukr krupice 50 gramů, želatina 1 gram, smetana 140 mililitrů, vanilkový lusk 1 kus, žloutek 1 kus (velký), škrob kukuřičný 10 gramů, máslo 80 gramů, sůl 1 špetka, rum dle chuti
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a tupou stranou nože z něj vyjměte semínka. Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte vanilková semínka a pomalu přiveďte k varu. V misce prošlehejte žloutky, cukr, sůl a škrob. Jakmile se smetana začne vařit, naběračkou část odeberte a za stálého šlehání přidejte ke žloutkům. Pak žloutkovou směs přilijte do rendlíku ke smetaně a na mírném ohni vařte, dokud nezhoustne (můžete si pomoct teploměrem, hotová směs by měla mít 85 °C). Nepřestávejte míchat, aby se žloutky nesrazily. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě a pak ji spolu s máslem vmíchejte do krému. Přidejte rum podle chuti. Zakryjte potravinářskou fólií, aby se neutvořil škraloup, a uchovávejte v lednici.
Nejlepší krém, který se nedá ničím nahradit, mňam
![]()
Tak teda u nás by vaječňák do vosích hnízd neprošel. Děláme si svoji náplň z másla, rumu, žloutků a cukru. Vaječňák e-e ![]()
@Iustitia omnibus píše:
Tak teda u nás by vaječňák do vosích hnízd neprošel. Děláme si svoji náplň z másla, rumu, žloutků a cukru. Vaječňák e-e
Tak to já raději ten vaječňák ![]()
@Iustitia omnibus píše:
Tak teda u nás by vaječňák do vosích hnízd neprošel. Děláme si svoji náplň z másla, rumu, žloutků a cukru. Vaječňák e-e
Přesně! ![]()
@Bábrdl píše:
Tak to já raději ten vaječňák
Jo s cukrovím je to někdy jak se svíčkovou. Všude je jiné a každý má svou recepturu
![]()
@Iustitia omnibus píše:
Jo s cukrovím je to někdy jak se svíčkovou. Všude je jiné a každý má svou recepturu![]()
![]()
I když to tvoje vlastně nezní tak špatně… Zvláště s kapkou vaječníku.
@Bábrdl píše:
I když to tvoje vlastně nezní tak špatně… Zvláště s kapkou vaječníku.
Krásný překlep ![]()
@Iustitia omnibus píše:
u nás zase neprojde jako náplň krém a je vyžadován vaječňák.. z čehož samozřejmě šílím, protože tvorbu hnízd nesnáším:-)