Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
co si dát diskuzi o bramborovým salátu? Zajímá mě Váš recept na br. salát, četla jsem spoustu receptů a ráda bych si přečetla ty osvědčené a třeba si i inspirovala ![]()
Jaký je právě ten Váš a proč ho má Vaše rodina tak ráda?
Do placu přihodím ten svůj klasický a potom tzv. chudý br. salát.
Klasika: brambory, cibule, mrkev, petržel, vejce, měkký salám, kyselá okurka, jablko, lák z okurek, majonéza, jogurt, sůl, pepř, hořčice.
Chudý: brambory, kyselá okurka, lák z okurek, sůl, pepř, šalotka, ocet, cukr, trošku oleje.
Tak u nás brambory, vejce, okurek, červená zavařená paprika- jen na oživení, nedáváme a trochu mrkve, hrášek ne, doma to nemají rádi a uzeninu taky ne, protože mi to přijde moc, když je to k masu- k rybě..
Jinak dáváme trochu tatarky, majonézu.. Nezalévam to moc vodou okurek, namáme rádi cabrající salát ![]()
Já už asi 6 let dělám tento salát a celá široká rodina ho miluje
.
My roky děláme- brambory, cibule hodně na jemno, sterilovaná zelenina do br salátu, většinou přidáváme ještě kyselé okurky, hořčice, sůl, pepř a majonéza
jiný neděláme. Z vajíček děláme ozdobu nahoru, žádný salám do salátu též nedáváme.
Brambory, mrkev, cibule, hrášek, vejce, okurka, trocha tatarky, majonéza, jogurt, hořčice, sůl pepř. Lák z okurek né, pak to moc čvachtá
O Vánocích nepotřebuju cukroví, ale salátu bych snědla kila ![]()
Někdy zkuste dát svařené:1lžíce worčestru,1lžíce oleje, jedna octa, jedna cukru, jedna kečupu, jedna lž. hořčice. vše svařit a dát do salátu. Uděla to výbornou chut. ![]()
Jinak jsme ochutnala několi salátů, většinou to mají všichni stejné plus mínus, ale jednou jsem ochutnala jenom s jogurtem, a to fakt ne ![]()
To raději nezdravého a míň ![]()
@Saffiraa jj mě to jednou poradil jeden kuchař a když děláš větší mísu, tak se to tam ztratí a udělá to chut.
Ten měkký salám mám naučený z domova, ale přemýšlím, že ho letos taky nedám. Je to opravdu zbytečné ![]()
Jinak láku dávám opravdu jen trošku na takový to doladění chuti ![]()
@Lady Bee máma to taky dávala, ale mě to přišlo jakoby navíc- salám, v puse a ryba ![]()
@Adinal píše:
Já už asi 6 let dělám tento salát a celá široká rodina ho miluje.http://www.apetitonline.cz/…-jablky.html
Tak ten vypadá moc dobře
taky dost čerpám z Apettitu ![]()
@Janasas píše:
@Lady Bee máma to taky dávala, ale mě to přišlo jakoby navíc- salám, v puse a ryba
A chutná to úplně stejně i bez toho salámu?