Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Náš salát : brambory, cibule, kysela okurka, sterilovaný hrášek, mrkev, kukuřice, majonéza, trochu hořtice, sůl, trošku laku z okurek. Nemáme v salatu rádi, celer, petržel, jabka, jogurt, salám, nevadí vajíčko, ale nedávám ho, přijde mi v salátu zbytečné ![]()
@Markéta80 Ta sterilovaná zelenina i s lákem? Kolik tak brambor?
@Markéta80 píše:
My roky děláme- brambory, cibule hodně na jemno, sterilovaná zelenina do br salátu, většinou přidáváme ještě kyselé okurky, hořčice, sůl, pepř a majonézajiný neděláme. Z vajíček děláme ozdobu nahoru, žádný salám do salátu též nedáváme.
Mmmmmmmm, už se těším ![]()
My tam máme rádi salámek. Kolegyně v práci např. dává jedny rozemletý sardelky, že se to tam taky ztratí. Jo a manželova babička říkala, že někde ještě polévali bramborový salát máslem…
@SussieS píše:
Brambory, mrkev, cibule, hrášek, vejce, okurka, trocha tatarky, majonéza, jogurt, hořčice, sůl pepř. Lák z okurek né, pak to moc čvachtáO Vánocích nepotřebuju cukroví, ale salátu bych snědla kila
Mám to stejně
cukroví vůbec nemusím, snad jen vosí hnízda, ale salátek to jo
. Přes rok ho dělám možná jen 1×, takže na Vánoce se na něj vždy těším.
@FreeLady12 lák dávam bokem a jen jím trošku dochutím
. letos budu dělat z 2kg brambor a skleničky mam od hamé ty menší a dam 2-3. Bude dělat manžel 23 ráno tak nevim
ale zeleninu scedim a max naliji fakt trošku jen na dochucení. je to rychlovka. Vařenou zeleninu zase dávám do bramborové pomazánky na chlebíčky ale salát jinak než takhle neděláme.
Já dělám brambory, mrkev, kukuřice, cibule, okurky, šunka a pak majonéza, hořčice, sůl, pepř, lák, malinko cukru. Letos poprvé chci dát šunku domácí, tak jsem zvědavá, jak se osvědčí.
U nás: brambory, vajíčka, mrkev, cibule, kyselé okurky, petrzel, celer, hrasek, jablko, majonéza, hořčice, pepř. A den nechat odlezet. Marjá ja se těším! ![]()
Mamka dává i sunkovy salám, ale ja radši bez
Brambory, vejce, okurky, cibule, kukuřice, hrášek, majonéza, sůl, pepř
Kdysi dávno na chalupě jsme měli chuť na br. salát a měli jen minimum surovin, takže jsme použili brambory, sůl, kyselé okurky s lákem a trochu hořčice. Základní chuť na salát byla u všech uspokojena ![]()
@Tichošlápek píše:
U nás: brambory, vajíčka, mrkev, cibule, kyselé okurky, petrzel, celer, hrasek, jablko, majonéza, hořčice, pepř. A den nechat odlezet. Marjá ja se těším!
To odložení je snad to nejdůležitější, se ty chutě krásně propojí ![]()
Jen jsem se chtěla zeptat jestli tu cibuli i někdo spařite horkou vodou ať nenadyma, nebo se to nedělá?
@Jeannette1 píše:
Jen jsem se chtěla zeptat jestli tu cibuli i někdo spařite horkou vodou ať nenadyma, nebo se to nedělá?
Já nedělám, dávám jen trošku cibule. Ani jsem neslyšela, že by jí někdo spařoval, to nemůže být dobré, ne? ![]()
@Tichošlápek píše:
U nás: brambory, vajíčka, mrkev, cibule, kyselé okurky, petrzel, celer, hrasek, jablko, majonéza, hořčice, pepř. A den nechat odlezet. Marjá ja se těším!
Uplne stejne. Nejvic tam miluju to jablko.
@Eemii píše:
Uplne stejne. Nejvic tam miluju to jablko.
Já také ![]()