Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ten dělá vždycky babička a je nejlepší, už se na něj těším! ![]()
@Ladie píše:
Dělám úplně stejně a je to ta největší mňamka! Ježíš, já se těším, až 23. udělám kotel salátu a celou noc budu chodit užírat do ledničky
Holky, ktere davate do salatu jablicko - to se dava nakrajene na kousky?
A davate ho tam i pokud delate salat s uzeninou a vejcem?
@Luca82 píše:
Ano, jablíčka vždycky nakrájíme na kostičky.
Já tam uzeninu nikdy nedávám, vajíčka jen občas- k těm jablko vždycky dávám.
Nečetla jsem všechny příspěvky- ale já dělám salát takto: brambory, sterilovanou zeleninu ( může být směs na bramborový salát- nálev z toho nepoužívám). Přidám najemno nakrájenou cibuli, hrášek, pro barvu přidávám nakrájenou červenou sterilovanou papriku, trošku sterilovaného celeru ( kdo nemá rád tak nemusí),…někdy dám vajíčka, někdy ne…salám a uzeninu zásadně nedávám…pak sůl+pepř..a majonézu nepoužívám. Nejraději máme směs : 2 díly zakysané smetany a 1 díl tatarské omáčky- kdo má rád, tak do této směsi může dát rozmačkaný česnek-ale jen jeden stroužek, víc ne…není to moc poznat, ale dá to salátu takový lákavý šmak..:-)
Verze pro manžela: brambory, sterilovaná zelenina, cibulky, okurky, hořčice, majonéza. Dříve i vajíčko, teď už nechce. Trochu láku ze zeleniny. Té majonézy si tam dává na můj vkus dost.
Moje verze (děláme si ho s babičkou napůl, nikdo jiný ho nejí
): brambory, dušená mrkev a celer na minikostky, hořčice a malinko majonézy - většina lidí říká, je to skoro suché, já to tak mám prostě ráda
![]()
My delame - brambory, tatarka, zelenina Moravanka, kys. okurky, vajicko, cibule a dochutit pepr a sul ![]()
@Luca82 píše:
Jablíčko krájím na kostičky, uzeninu a vajíčka do bramborového salátu nikdy nedávám.
Brambory, cibule, mrkev, vajíčko, kyselé okurky, hrášek, majonéza, sůl, pepř. Někdy dávám trochu láku z okurek, ale není to nutné.
Brambory, chviličku povařená mrkev s cibulí, kyselé okurky, vejce, majonéza s jogurtem 1:1, sterilovaný kopr a trošku láku z něj, sůl a pepř. Jo a lžička hořčice.
Brambory, cibule, hrasek, kysele okurky, kapie, vajicka, majonezu, hortici, sul a pepr ![]()
Uzeniny v salátu nikdy nemívám a ani jsem nikdy takový nedostala. A co vůbec nesnesu, je cibule v bramborovém salátu ![]()
Dávám kromě brambor spoustu zeleniny - mrkev, petržel, celer. Potom kyselé okurky, cibuli a vařená vejce. Dochutím majonózou (salát ale nesmí plavat!) a lžící hořčice. Uzeninu nikdy. Odleželý je luxusní a troufnu si říct, že díky velkému množství zeleniny a minimu majonézy i zdravý.
Docela si vyhraju s finální úpravou - servíruju na skleněném podnose, dělám takové kravinky jako houbu z vajíčka a půlky jablíčka, spoustu růžiček ze šunky a vykrajovaných ozdob z barevných paprik a okurek.
Brambory, trochu cibule, kyselá okurka, strelovaný hrášek, mrkev, kukuřice, hořtice, majonéza, vajíčko… Žádný sálám, celer, jabko a hlavně ne jogurt, blé ![]()
Uz roky delam stejny, deti ho miluji a jiny nechteji a vzdycky ho chteji sebou domu
brambory, hrasek..hodne, okurky..hodne, vajicka, salam..nastrouhany, majoneza
doma jsme delavali s korenovou zeleninou a kupoval se do toho vlasak..to uz bych nejedla a u mamy si ani nedam, nechutna mi