Váš bramborový salát :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
19.12.16 21:32

Všechny ingredience tu už napsané jsou. Ale my máme v rodině pár osobních vylepšení, co nám chutnají. Já do něj zásadně vařím kousek a mrkve a kousek celeru, ne moc do měkka, pak přidávám pouze moje vynikající okurky, recept je rodinný a tajný :mrgreen: a vyhráváme s ním soutěže.
A dávám do něj Kunjovanku, pokrájet na jemno, moje mamka dává Moravanku taky na jemno. S lákem s okurek zacházím opatrně, jen tak dvě lžíce. Potom dávám trochu octa a trochu moučkového cukru, jen tak poprášit, tím se vytvoří taková zajímavá chuť. Já nedávám žádnou uzeninu, moje mamka strouhá malounko suchého salámu. Děláme ho 23, ale majonézu a jogurt dávám až 24, protože jsme s našima přišli podrobným zkoumáním :mrgreen: že se tím přibrzdí tvoření vodnatelnosti :lol: Vajíčka na tvrdo dávám jen naše domácí a až po té majonéze.
Obě s mamkou děláme trochu jinak a máme ho obě vynikající, moje babička dělala nedostižnej salát, bohužel už tu s náma není a my ho nikdy neuděláme jako ona…
Z toho vyvozuji, že i když se napíše recept, stejně každému vyleze něco jiného, protože každý má jiné okurky, jinou majonézu, jinak osolí, okyselí a apod. Salát dělám tak jednou za dva měsíce, když dělám třeba řízky. Milujeme ho. :jazyk: :jazyk: Mám plnou hubu slin, když to tu tak píšu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
19.12.16 21:34

My děláme brambory, kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) pověřená na kostičky do měkka, cibule (prolevam vroucí vodou), vejce, kyselé okurky, mrazeny hrasek a kukuřice, občas i nakládáno kopii, ale jen pokud mám vlastní, sůl, pepř, majonéza, hořčice a trosku láku z okurek pro kyselost. A chlap mě každý rok prosí o kus uzeniny, ale ta do toho mého nepatří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
19.12.16 21:36

Brambory, mrkev, hrášek, vejce, majonéza a sůl :pankac: mamka dává navíc celer a cibuli, proto jsem ho nikdy nejedla, až co si ho dělám sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
19.12.16 21:42

@TerezkaW Tak my taky děláme mimo vánoce ale když děláme ten salát s cottage sýrem a přidáš tam moc hořčice nebo něčeho tak mi přestane chutnat :D ten s majonézou už jsem rok neměla :D ale na vánoce uděláme i s majonézou tak si dám ten, ikdyž vím že má 5× více kalorií :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
19.12.16 22:50

@TerezkaW Jo, jen 1× do roka, výjimečně 2×. Řízky děláme taky jen jednou za rok na Vánoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
19.12.16 23:19

Tak já teď podobně jak ostatní, akorát bez hrášku, mám pocit, že pak rychle zkysne. Povařím brambory ve slupce, přidám k nim při vaření trochu mrkve, petržele, celeru, pak okurky, tak 3 vařená vajíčka, cibule syrová (ale tchyně třeba spaří).
Co tady ještě nepadlo - já teda majonézu (někdy kupovanou, někdy domácí) smíchám napůl se zakysanou smetanou. Není to tak těžké na žaludek jako se samotnou majonézou a zároveň je to chutnější, než míchat s jogurtem. Hořčici, sůl, pepř a trochu láku z okurek. Taky ho mívám luxusní.
Tchyně, ač je vynikající kuchařka nemá salát vůbec dobrý. Dává hodně té kořenové zeleniny a málo majonézy a není to vůbec dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
20.12.16 07:56
@alisekR píše:
Všechny ingredience tu už napsané jsou. Ale my máme v rodině pár osobních vylepšení, co nám chutnají. Já do něj zásadně vařím kousek a mrkve a kousek celeru, ne moc do měkka, pak přidávám pouze moje vynikající okurky, recept je rodinný a tajný :mrgreen: a vyhráváme s ním soutěže.
A dávám do něj Kunjovanku, pokrájet na jemno, moje mamka dává Moravanku taky na jemno. S lákem s okurek zacházím opatrně, jen tak dvě lžíce. Potom dávám trochu octa a trochu moučkového cukru, jen tak poprášit, tím se vytvoří taková zajímavá chuť. Já nedávám žádnou uzeninu, moje mamka strouhá malounko suchého salámu. Děláme ho 23, ale majonézu a jogurt dávám až 24, protože jsme s našima přišli podrobným zkoumáním :mrgreen: že se tím přibrzdí tvoření vodnatelnosti :lol: Vajíčka na tvrdo dávám jen naše domácí a až po té majonéze.
Obě s mamkou děláme trochu jinak a máme ho obě vynikající, moje babička dělala nedostižnej salát, bohužel už tu s náma není a my ho nikdy neuděláme jako ona…
Z toho vyvozuji, že i když se napíše recept, stejně každému vyleze něco jiného, protože každý má jiné okurky, jinou majonézu, jinak osolí, okyselí a apod. Salát dělám tak jednou za dva měsíce, když dělám třeba řízky. Milujeme ho. :jazyk: :jazyk: Mám plnou hubu slin, když to tu tak píšu :mrgreen: :mrgreen:

Tohle je krasny prispevek, uz taky slinim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
20.12.16 08:00

Jeste me napada, jak dlouho salat skladujete. V lednici, samozrejme. Ja ho jim dnes, zitra, maximalne pozitri, dal uz bych ho nejedla, prijde mi, ze uz neni tak dobry a mozna i zdravotne zavadny :lol:
Jak to mate vy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
20.12.16 08:59

@KPKristy taky tak. Snazim se ho udelat tolik, aby treti den uz nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
20.12.16 08:59

@KPKristy maximalne dva dny po udelani. Takze 23. udelam a jim naposled 25.. Ale znam lidi, co ho jedi i tyden. Fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11422
20.12.16 09:09

Já dělám klasiku. Povařím na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer (víc mrkve) ve slané vodě, pak dávám sterilovaný hrášek, vajíčka natvrdo, zavařenou kapii s trochou láku a majonézu. A samozřejmě sůl a pepř. Cibuli ani okurek nedávám, můj nesnáší okurky a děti cibuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
20.12.16 09:18

@KPKristy Děláme 23. večer a dojídáme max 25. Pak už mi přijde, že to začíná pracovat a kysnout, uvolňuje se voda a není tak dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
20.12.16 09:23

@Eemii @Jana525 @kacka52, takze stejne. Tak nejsem blazen. Akorat ho vzdycky udelam vic, nez dokazeme snist. Zase se pomejou prasatka u nasich :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
20.12.16 09:25
@hanyny píše:
Tak já teď podobně jak ostatní, akorát bez hrášku, mám pocit, že pak rychle zkysne. Povařím brambory ve slupce, přidám k nim při vaření trochu mrkve, petržele, celeru, pak okurky, tak 3 vařená vajíčka, cibule syrová (ale tchyně třeba spaří).
Co tady ještě nepadlo - já teda majonézu (někdy kupovanou, někdy domácí) smíchám napůl se zakysanou smetanou. Není to tak těžké na žaludek jako se samotnou majonézou a zároveň je to chutnější, než míchat s jogurtem. Hořčici, sůl, pepř a trochu láku z okurek. Taky ho mívám luxusní.
Tchyně, ač je vynikající kuchařka nemá salát vůbec dobrý. Dává hodně té kořenové zeleniny a málo majonézy a není to vůbec dobré.

To je zajímavý s tou zakysankou, to musím zkusit, ten jogurt je takovej moc kyselej a tekutej, sice dávám nejradši nějaký hustější, ale ta zakysaná je super nápad :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
20.12.16 09:26

Vzdycky zbude max do 25 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie