Váš bramborový salát :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6525
19.12.16 16:39

Děláme Sedlácký. Na uvařené ještě teplé brambory nakrájené na kolečka se naleje tenhle roztok a nechá vcucnout:
Asi 15minut povaříme vodu se solí, pepřem a novým kořením, kmínem, bobkovým listem a octem. Přidá je ještě lžíce plnot. hořcice a trochu oleje.
Jo a ještě je tam cibule nakrájená na půlměsíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.12.16 16:39

Právě že jo, někde jsem to viděla že ta cibule pak nenadyma a salát se rychle nepokazí, nebo co. A tu mrkev nějak vaříte pár minutek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.16 16:40

My děláme takovou tu klasiku. Akorát, že místo „normální“ majonézy dávám sójovou majonézu. A nedávám salám ani vejce. A jako bonus jsem se naučila dávat do salátu kousky nakrájeného šťavnatého jablka a je to super! Takže doporučuji vyzkoušet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
19.12.16 16:41
@novot.andrea píše:
My děláme takovou tu klasiku. Akorát, že místo „normální“ majonézy dávám sójovou majonézu. A nedávám salám ani vejce. A jako bonus jsem se naučila dávat do salátu kousky nakrájeného šťavnatého jablka a je to super! Takže doporučuji vyzkoušet :-)

Takže takový veganský salátek? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.12.16 16:42

Ja mam nejradsi klasiku, ten muj - brambory, sul, pepr, vajicko, mrkev, hrasek, kysela okurka, sparena cibule, majoneza Policanka, horcice, vseho tak akorat 8)

Mamka dava i tatarku, to tam nemusim, tchyne zase vice pepre, nez by bylo treba.
Uzeninu v br salatu primo nemam rada. Jednak je tam zbytecna, a pak taky nesnasim, kdybych kousla do nejakyho speku nebo ucha, brrr :mrgreen:

Br salat miluju kdykoli, ale o Vanocich nejak vic  :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
19.12.16 16:43

Já jsem od maminky zvyklá na salát v podobě: Brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, hrášek, vejce, kyselé okurky, majonéza, worchester, hořčice, sůl, pepř…zbožňuju ho užírat jen tak samotný :) muž má zase zvyk od rodiny bez mrkve a s šunkou na kostičky, tak připravuju hrnec jen pro něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
19.12.16 16:43
@Jeannette1 píše:
Právě že jo, někde jsem to viděla že ta cibule pak nenadyma a salát se rychle nepokazí, nebo co. A tu mrkev nějak vaříte pár minutek?

Já dám vařit brambory, mezitím nakrájím nejemno cibuli a jakmile brambory sliju tak jednu velkou rozkrojím na půl a dám ji na tu cibuli a zakryju miskou, hezky se to spaří a skoro bez práce 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
19.12.16 16:44

Brambory (nečekaně :mrgreen: ), sterilovaný hrášek a mrkev (bez láku), pár kyselých okurek, majonéza, troška tatarky, vejce, sladkokyselý nálev (pár malých lžiček na odlehčení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.12.16 16:46
@Jeannette1 píše:
Jen jsem se chtěla zeptat jestli tu cibuli i někdo spařite horkou vodou ať nenadyma, nebo se to nedělá?

Ja to delam a funguje. Syrova cibule na me hodne pusobi, je mi po ni az spatne. Ale protoze cibuli mam rada a salat bez ni by nebyl uz takovy, tak sparuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
19.12.16 16:46

Jinak salát klasika: brambory, sterilovaný hrášek a mrkev, kyselý vokurky, majonéza, vajíčko, na okchucení sůl, pepř, hořčice a lák ze sterilky :-) za celý rok máme salát, tak 2X takže se na něj vždy moc těším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
19.12.16 16:48

Cibule, celer, petržel, hrášek, jablko, majolka, vejce, mrkev. Jakou dáváte hořčici? Plnotučnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
19.12.16 16:49
@Lamátko píše:
Cibule, celer, petržel, hrášek, jablko, majolka, vejce, mrkev. Jakou dáváte hořčici? Plnotučnou?

Jedině plnotučnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
19.12.16 16:51
@Lamátko píše:

Plnotučnou a krapet dijonské - dává tomu trošku říz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
19.12.16 16:51

Děkuji, na dvě kila brambor kolik přibližně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
19.12.16 16:52

Tak k nám chodí okolí ten náš užírat a chtějí, abych ho udělala i na oslavy. Včetně manželových kamarádů. Klidně napíšu recept, ale podstatné jsou naše domácí nakládané okurky, které jsou hooodně kyselé (ale ne trpké). Recept na nakládačky je ještě od manželovy prababičky - tam je možná kořen tohoto salátu, kterého se můžou všichni užrat.

Do salátu dávám brambory, vařená vejce, hrášek a nakládaná mrkev (mrkve jen trochu na barvu a hrášku přiměřeně, nemáme moc rádi sladké chutě v br. salátu), syrová červená cibule, naše okurky na kostičky, sůl, pepř, hořčici, majonézu a bílý jogurt. Salát dělám 23.12., aby se odležel.

A jako @SussieS bych ho sežrala kila :mrgreen:. Cukroví ani sladké na Vánoce nepotřebuju. Ale jak jsem viděla tuhle diskuzi, oči se mi podlily krví, chřípí rozšířilo a slina z huby ukápla na klávesnici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí