Váš bramborový salát :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
19.12.16 18:03
@KatieAndLily píše:
@Lekninka91 ano, stačí spařit vodou aby nebyla tak výrazná chuť a nevím jestli to pomáhá proti nadýmání :D

Chut v podstate zustane, akorat se zmirni stiplavost a asi se nejak zabijou ty nadymave silice. A fakt to funguje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.12.16 18:06
a je jasny, ze vsem prijde ten jeho salat nejlepsi. :lol:

Br salat je stejny fenomen jako svickova - kazdej jinej, ale kazdej (rozumej ten nas) vybornej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
19.12.16 18:30

Brambory, moravanka, vejce, majoneza nebo tatarka + trochu nálevu z moravanky, je potom trochu pikantnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.12.16 18:44

23.vecer, malé brambory vařené ve slupce, zeleninu kořenovou uvařím ve sladko kyselém nálevu, uvařím vajíčka a pak to má svůj postup ani ne teplé ani ne studené brambory, přidám zeleninu, hrášek steril., kapii steril., osolim, opeprim, lžičku hortici, zamicham až je vychladlé dam majonézu a trochu tatarky na zjemnění, před posledním zamichanim dam vajíčka, až poslední aby nebyly rozmačkané úplně tím mícháním.
No a nechám do 24.zalezet.
Edit. kysele okurky jsem nenapsala

Příspěvek upraven 19.12.16 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.12.16 18:52

@Kelsey tak nějak si jej predstavuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
19.12.16 19:00
@Kikkinka píše:
Brambory, moravanka, vejce, majoneza nebo tatarka + trochu nálevu z moravanky, je potom trochu pikantnější ;)

Ha! Druhá Moravanka! :pankac: :mrgreen:
(taky dáváme, nikoho dalšího neznám)

• Citovat
  • Upravit
59380
19.12.16 19:06

@Bůča je to o chuti, já bych nepozřela salát kde je vařená kořenová zelenina a se šunkou už vůbec ne :lol:. Já ho celkově moc nejím, dám si 24 k večeři ale druhý den si raději uvařim brambory :mrgreen:. ale kdo ochutnal tak si přidal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
19.12.16 19:12

@Elenloth
Jsme na tom úplně stejně :D když sem se o tom mluvila v práci, tak sem byla za exota :lol: ale tak ho prostě milujeme :dance: a už se těším na pátek až ho udělám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
19.12.16 20:12
@Markéta80 píše:
@Bůča je to o chuti, já bych nepozřela salát kde je vařená kořenová zelenina a se šunkou už vůbec ne :lol:. Já ho celkově moc nejím, dám si 24 k večeři ale druhý den si raději uvařim brambory :mrgreen:. ale kdo ochutnal tak si přidal :mrgreen:

kazda mame nejlepsi salat, hlavne at chutna. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
19.12.16 20:27

Brambory, vejce, mrkev, petržel, kyselá okurka, půl na půl jogurt (nebo zakysanka) a majonéza, sůl, pepř, pár kapek láku z okurek, dijonská hořčice. Salám ani hrášek mi tam nechutná, i když u obou našich rodin to tak dělali. My jsme si to upravili k obrazu svému. Salát děláme 23., aby se hezky odležel. Už se na něj těším, děláme ho pouze na Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
19.12.16 20:55

@kacka52 Vážně jen na Vánoce? To bych přes rok bez salátu nevydržela :lol: U nás doma ho milujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.12.16 21:01
@TerezkaW píše:
@kacka52 Vážně jen na Vánoce? To bych přes rok bez salátu nevydržela :lol: U nás doma ho milujeme.

My na Velikonoce, že bez něj nejsou ono. Na hody v pulce léta a na Vánoce.
Jinak taky ne, je nám víc vzácný, furt se ho snažíme držet, jako to sváteční jídlo jen na výjimečnou příležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.12.16 21:04
@TerezkaW píše:

Ja bych taky nevydrzela. Sama ho delam treba trikrat do roka a treba trikrat ho dela zase tchyne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59380
19.12.16 21:08

@Bůča :palec: přesně tak :*

já kždým rokem ho jim méně a méně, tim že část dáváme do šunkových závitků tak vždy zvažuji z kolik brambor. Děti ho nejí a já si dam trošku toho 24 a na rok mam klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
19.12.16 21:19

Tak já dělám brambory, vařená petržel, mrkev a celer. Cibule, domácí okurky, vajíčka, sůl, pepř, trochu nálevu z okurek, olej, plnotučná hořčice, trošku cukru a pár kapek sojovky, A hlavně domácí majonéza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí