Váš bramborový salát :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1275
19.12.16 16:52

U nás brambory, cibule hodně najemno, okurka, vajíčko. Nesnášíme konzervovanou zeleninu a ani čerstvá nám tam nechutná a uzenina už vůbec ne :poblion: :D a taky dáváme místo majonézy malinko hořčice a cottage. Ušetří to asi 500 kalorií na porci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.16 16:53

@Lady Bee

Přesně tak :-D
Ale ta vegan majonéza je opravdu super a hlavně je lehká a není tak „těžká“ jako majonéza, kde jsou vejce atd. A když se ten salát nechá odležet v lednici přes noc, nejde ani poznat, že je tam veganská majonéza :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
@Tichošlápek píše:
U nás: brambory, vajíčka, mrkev, cibule, kyselé okurky, petrzel, celer, hrasek, jablko, majonéza, hořčice, pepř. A den nechat odlezet. Marjá ja se těším! :mrgreen:
Mamka dává i sunkovy salám, ale ja radši bez

Mňam, děláme skoro stejný, jen nedáváme hořčici a pepř, ale domácí majonézu. Už se nemůžu dočkat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539

Brambory, cibule, majolka, vejce, zelenina do salatu, pepr, sul, hrasek a delame ho 23 kvuli odlezeni :) boze ja uz mam takovou chut :srdce: nejlepsi je potaji kradeny z lednice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
19.12.16 16:58

Já dělám dva druhy, jeden s červenou řepou (ten je hodně chuťově výrazný) tady a jeden extra jemný, ze kterýho přímo šílím a snědla bych ho kila. tady
Dělala jsem i s cizrnou, taky mňamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
19.12.16 16:59

Brambory, sterilovaný hrášek, čerstvá mrkev, sterilované okurky, majonéza, tatarka, vajíčka. Dřív jsme dávali ještě měkký salám a jablko, ale to jsme postupně odbourali, chutě se asi vyvíjely. Nikdy jsme nedávali cibuli. Základ brambor mám z 5 kg, míchám ve větším plastovém umyvadle :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
19.12.16 16:59
@Jeannette1 píše:
Jen jsem se chtěla zeptat jestli tu cibuli i někdo spařite horkou vodou ať nenadyma, nebo se to nedělá?

Máma bývalého s ní něco dělala.. Už si nepamatuju, co přesně, jestli ji osmahla nebo možná povařila v troše octa.. To bych teď kecala.. Viděla jsem to teda poprvé v životě. My to neděláme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
19.12.16 17:13

Za ty roky co ho dělám, tak jsem zjistila, že až tak nezáleží na tom, co se do něj dá, ale jak se dochutí, a to mám vždycky bezkonkurenční, moje jídla co umím úplně nejlíp jsou bramborový salát a svíčková. :*
Jinak dávám klasiku, salámu dávám trochu, ale jen jemného a strouhám ho nahrubo. Fakt jen maličko na chuť a barvu. Majonézu jo, bez ní to není ono a na Vánoce se neomezujeme. Láku z okurek dávám trošku, podle celkové konzistence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
19.12.16 17:16

@Lekninka91 ano, stačí spařit vodou aby nebyla tak výrazná chuť a nevím jestli to pomáhá proti nadýmání :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
19.12.16 17:23

Dělám klasiku, brambory, cibule, vajíčko, okurka, mrkev, celer, petržel, sterilovaný hrášek, majolka, hořčice. Moje máma tam dává i salám točenej, ale mě to přijde zbytečný.

A tchyně to dělá brambory, mrkev, salám, majolka, cibule a vajíčko a to mi teda nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
19.12.16 17:30

U nas se nedela rodinny recept, ale muj. Brambory, okurka, cibule, hrasek, mrkev, smetanovy jogurt, horcice a oliv. olej.
Doma jsme delali s vajickem, salamem a majolkou a to mi prijde zbytecne tezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
19.12.16 17:44

My děláme salát trochu (někdy trochu víc) pikantní. Přiznám se, že mě dlouho ani nenapadlo, že většina lidí ne. K bramborům dáváme totiž Moravanku (pikantní sterilovaná zelenina), malou konzervu hrášku, sterilované okurky, cibuli, vejce a jemný salám (je tam navíc, ale chyběla by mi ta barva). Potom už jen malá sklenice majonézy a lehce pokapat tím lákem z Moravanky.

• Citovat
  • Upravit
31672
19.12.16 17:45

Dávám brambory, vejce, kyselá okurka(lák ne), kvalitní uzeninu, hodně dohněda osmažený cibule, většinou se dává syrová, ale ta smažená tomu dá úplně jinou chuť, to nemá chybu. na kilo brambor klidně 3 velký cibule. malá plechovka hrášku, jablko, majolka, trocha horčice, sůl, pepř. takovýho salátu se m§žu užrat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
19.12.16 17:56

@Markéta80 promin ale to bych nejedla.
jinak my delame: brambory salatovky, mrkev, celer, kousek petrzele, hrasek, vajicka, cervena cibule trosku podusena na panvi, kousek sunky, majoneza, horcice, sul, pepr, lak z okurek.
a je jasny, ze vsem prijde ten jeho salat nejlepsi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.12.16 18:01
@Bomer píše:
Brambory, cibule, majolka, vejce, zelenina do salatu, pepr, sul, hrasek a delame ho 23 kvuli odlezeni :) boze ja uz mam takovou chut :srdce: nejlepsi je potaji kradeny z lednice :D

A to ja mam uplne nejradsi, kdyz je jeste vlazny od brambor. Schvalne delam z vlaznych, abych si mohla uzirat :*. Z lednice ho nemusim, vyndavam i hodinu pred konzumaci, aby se odstal, mnam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí