Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@alisekR, muzes zkusit 10% jogurt z Lidlu, ten je skoro jako zakysanka. Vubec neni kysely a uz vubec ne tekuty
. Jiny uz nekupuju, tenhle muzeme i neochuceny, jak je vybornej!
My když někde jdeme na navstevu a nabídnou nám br. salat, první se ptám jestli tam není jogurt nebo smetana oboje je pro mě nepoživatelná surovina.
Většina okolo dělá klasiku, jinak bych odmítla, že to nedokážu snest.
@KPKristy píše:
@alisekR, muzes zkusit 10% jogurt z Lidlu, ten je skoro jako zakysanka. Vubec neni kysely a uz vubec ne tekuty. Jiny uz nekupuju, tenhle muzeme i neochuceny, jak je vybornej!
Dobrý, ten koupím ![]()
@alisekR píše:
Dobrý, ten koupím
Je idealni k nastavovani majonezy jak v salatu (i kdyz tam ho nedavam), tak v pomazankach. Neni kysely, nedrhne ![]()
@KPKristy 25. už s nechutí, ale já salát moc nemusím, bohatě mi stačí 24. na večeři ![]()
@Kelsey píše:
My když někde jdeme na navstevu a nabídnou nám br. salat, první se ptám jestli tam není jogurt nebo smetana oboje je pro mě nepoživatelná surovina.
Většina okolo dělá klasiku, jinak bych odmítla, že to nedokážu snest.
já bych ho od cizího nepozřela, jedině od maminky ![]()
@alisekR
Udělej si půl majonéza/ jogurt a půl majonéza/zakysanka. Myslím, že sama uznáš, že ten s tou zakysankou je lepší.
Já teda taky občas přidávám na odlehčení do něčeho jogurt s majonézou, vždycky ten 10%, často i z toho lidlu, ale v tom salaátu se mi ten jogurt moc nehodí.
Zkus a uvidíš.
@Kelsey Pokud dáš do salátu větší část majonézy a menší část zakysanky a dobře promícháš, tak to nemáš šanci poznat.
@KPKristy My to taky každý rok přeženeme a uděláme ho kotel
Takže manžel si ho dáva na oběd, svačinu i večeři. Jogurt z Lidlu taky používám, případně jejich zakysanku. Jakmile koupím zakysanou jinde, není to ono. Z Lidlu je krásně krémová, i ten jogurt.
Brambory poleji trochou rozupuštěného másla, ať je to lahodnější, přidám klasika mrkev, petržel, okurky, vejce, pepř, sůl, cibuli několikrát spařenou (nemám ráda, když je tvrdá), potom přidám majonézu, trochu řeckého jogurtu a dijonskou hořčiči. Hrášek ani kukuřici nedávám a co nesnáším v salátu je salám a jablko
.
@weyky píše:
Dělám klasiku, brambory, cibule, vajíčko, okurka, mrkev, celer, petržel, sterilovaný hrášek, majolka, hořčice.
Dělám úplně stejně a je to ta největší mňamka! Ježíš, já se těším, až 23. udělám kotel salátu a celou noc budu chodit užírat do ledničky ![]()
Tak já dělám 2 varianty.
Lehký- brambory, celer, mrkev, petržel, hrášky, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, hořčice, ocet, jablíčka, cibule, kyselé okurky, pepř, sůl, vývar ze zeleniny.
Klasický- to stejné + majonéza.
A rychlovka salát- brambory, cibule, hrášek, ocet, hořčice, kapka olivového oleje.
To mám pro neohlášené návštěvy, jí se ještě teplý.
Jinak delam uz par let takovy lehky salat, podle kluku v akci. Brambory na pul platky, cervena cibule na prouzky, trochu natrhaneho ledoveho salatu a nasekane sardelky nebo matesy - trochu. Zaliju olivacem a bohate vinnym octem, sul, pepr. Vynikajici samotny, k rybe, i ke karbosum ci rizku.
@kacka52 píše:
@KPKristy My to taky každý rok přeženeme a uděláme ho kotelTakže manžel si ho dáva na oběd, svačinu i večeři. Jogurt z Lidlu taky používám, případně jejich zakysanku. Jakmile koupím zakysanou jinde, není to ono. Z Lidlu je krásně krémová, i ten jogurt.
Tak ten můj ho druhý den snídá
k tomu si dá rohlík a s prominutím ho požírá na stojáka na baru, jak v bufetu paté cenové
a my se střídáme o vánocích s našima, jedem rok u nich, jeden u nás. Mamka ho tedy dělá velký lavor
protože 25. přijede ségra se švagrem a ten ho jí i u našich na baru na stojáka, s mým manželem stojí vedle sebe s cpou se…
A to prosím patří mezi vzdělanou inteligenci, švagr má dva tituly, jeden z nich doktorantský a když by je někdo viděl, tak si bude myslet, že si zedníci zajeli na sváču do bufáče.
![]()
Brambory, spařená osušená cibulka, hrášek, kukuřice, mrkev, petržel, celer, okurky, vejce, hořčiče, majonéza, sůl a pepř. myslím že vše. Tak nám chutná ![]()