Čím zklidnit náročné dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
18.4.18 08:18

@Perandoreshe. Presne..jeste ze uz se smeje ze to tim aspon vyvazuje kdyz uz jsem fakt bezradna. Ale jinak jsem rada ze mam vetsinu veci pujcenych od kamosky, hrazdicku, vibracni lehatko, protoze on v nicem nechce byt, koupit nove tak me asi streli :palec: kupovali jsme hojdavak a staci..taky v tom nechce byt. Co ja bych za to dala kdybych si mohla lehnout do vaku a nekdo me houpal! :D. A ted to nositko, a jestli ani to…tak uz si asi koupim lano :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.4.18 08:27

@Sarusss tak moje bude mít 28.4. 4m :mrgreen:
Do lahvičky dělám 200ml někdy vypije všechno, někdy jen 150ml. A pije 4×-5× denně. Ale trvalo víc než 2m než se vůbec dostala na 150ml. :zed:

Dle krabice by měla pít 200ml 5× denně a to ještě nikdy nedala.

Nejvíc vypije mezi 7-8, pak má dlouhý spánek a večer mezi 19-20, pak zas dlouhý spánek. Ale ty ostatní jídla… Včera dvakrát vypila jen 100ml :cert:
Už se těším na příkrmy. Už teď polyká na prázdno když vidí někoho jíst, tak snad jí bude chutnat jako mladší dceři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
18.4.18 08:44

@Netopirek jsem to blbe napsala..150ml vody takze asi 166ml jak pisou..ikdyz vypil mi vcera i 200..ale krmime docela casto..cca ty3,5h..tim ze mi pak v noci dve davky vynecha nemam odvahu to zdelsovat o moc…kdyby vypil tech 200 tak jo ale takhle.. :think: ja se uprimne prikrmu desim, jestli bude porad tak ukriceny tak nevim kdy je budu delat. Nestiham fakt nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.4.18 08:54

@Sarusss tak já zas pořád krmím dost často v noci.
Přes den krmím po 3-4hod. Jen 2× po 5hod.
Já mám první starší nejedlika do teď. Takže okoliv nad 2lzicky je hodně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
18.4.18 08:57

Moje malá hysterka prořvala komplet celé první 4měsíce a ještě byla nespavec. Moje doktorka mi jen řekla, že jsou některá miminka holt uřvanější a musíme to vydržet :mrgreen: Byl to extrém, řvala jak kdyby jí někdo strhával nehty z rukou, fakt to strašně rvalo uši. Za začátku nepomáhalo nic, sem tam usla asi už únavou. Kolem druhého měsíce vzala na milost kočárek a aspoň 1× za den mi v něm usla na hoďku a půl, ale nesměla jsem zastavit a furt jezdit. Pak i šátek (nosítková je doteď). Nevydržela dlouho v jedné polože, tak jsem jí co chvíli musela měnit polohy. Častěji jsem krmila (kojení se nepovedlo). Ale to plakání se zlepšilo na přelomu čtvrtého/pátého měsíce, kdy ji začly trochu zajímat hračky. A vlastně vždy když byla trochu víc pohybově zdatnější, tak se to zlepšilo. A když už válela sudy a pak se plazila, tak to už fakt šlo, i když hysteráky sem tam furt, ale už né tak často.
Ono to chce čas. Spíš se zaměř na sebe. Kup si hořčík (zklidňuje nervy), pravidelně jez a pij. Já se taky furt zaměřovala na tu svou hysteračku závislou a v tomhle se zanedbávala. Skončila jsem na pohotovosti se zánětem ledvin, kde mě poučovali o pitném režimu a životosprávě :roll: Dej sem tam mimčo někomu na hlídání (ono je ve finále jedno u koho pláče). Je třeba si odpočinout, pak budeš klidnější a trpělivější.
Když na to vzpomínám, tak to bylo fakt náročné, ještě když jsem viděla jiná miminka jak spokojeně spinkají nebo jen tak koukají kolem, tak jsem myslela, že mě trefí. Ale zlepší se to, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
18.4.18 08:58

Ale jo, jestli ti usíná v 8, do pul 9 máš hotovo..nebo zvládneš uvařit s nim v nosítku.. ;) první dite podobne tvému, pomohl až čas a přijmout ho prostě takového jaky je, nedesit se zbytecne dopředu..porad je labilnejsi a urvany, ale zase je s nim sranda..druhé dítko bude za odměnu ;) vydrž, opravdu to přejde, pevne nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
18.4.18 09:04

@T-terka ale ono dost často ty spinkajici vzorna miminka bývají vzhůru v noci..(to si lidé často neuvědomují) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
18.4.18 09:10

@hanulech moje se budila v noci dost dlouho co tři hoďky a pak jí trvalo hodinu a půl než znovu usla :mrgreen:
Teď už na to vzpomínám s úsměvem, předtím jsem ostatním záviděla hodná miminka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
18.4.18 09:23

@T-terka vis jak to je..kazdy ceka na zlomovy treti mesic a nic :D pak cekas na pulrok…nic :D. Cekas az do doby nez ditko zacne mluvit aby ti reklo co ho trapi a ono vlastne nevi proc place. I takova jsou…jen doufam ze to nebude nas pripad. Mame od loni postaveny domecek a ted na jaro je hodne prace i na zahrade a ja jsem neustale vevnitr pokud vylozene neusne v kocarku tak aby mohl zustat na zahrafe a ja neco delat. Vecer rval tak ze ho slysel pritel az ven do boudy :zed: okna otviram jen kdyz spi protoze so sousedi musi myslet ze ho stahuju z kuze…jak pises :? :D. Uz aby bylo nositko doma… Satek mi moc nevyhovoval. Mela jsem novy nevynoseny, byl hrozne pevny, delalo se mi s nin blbe, 10× jsem se do toho zamotala. Nositko bude Tula rostouci..od 3 do 20kg. Tak v nem muze jit i do skoly :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
18.4.18 09:52

@Sarusss jak ja s tebou soucitim. Mam druhou dceru tak strasne narocnou. V sestinedeli jen rvala a spala na rukach. Mam to jak v mlze. V noci mi doprala 4×30 min spanku. Potom se to malinko zlepsilo, aspon ty noci. Pres den porad jen nadavala. Vylozene nervala (jen u uspavani). Ale i tak to bylo ohlusujici, takze jen noseni a noseni, kojeni co hodinu… Obratila jsem se na pani, co se zabyva duhovym lecenim a ta rekla, ze ji nebezi ani jedna čakra, ze vylozene rve o pomoc. Ted ji zharmonizovala a melo by se to zlepsit. Uz ted vidim, ze je veselejsi a malinkou chvilku zvladne v klidu pod hrazdickou. Takze treba zkuste taky nejakeho lecitele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
18.4.18 10:00

@Sarusss já ji nakonec naučila na aplikaci vysavače v mobilu, s vysáváním jsme jezdili v kočáře, s vysávajícím mobilem v kapse jsem chodila s nosítkem. Dnes se mi vzbudila ráno brzo a teď ji tady u zvuku vysavače a zavinutou uspávám. ;) cca 5 minut a už spí. Před 4 měsícem se mi začala otáčet, tak se mi na chvíli zklidnila, bavilo ji to, ale momentálně má další vztekací období, kdy ji nechám o samotě, protože chce lozit a ono jí to nejde :lol: jak už psaly holky, s přibývajícími dovednostmi je to vždy o kousek lepší. Člověk se díky tomu naučí trpělivosti, rychlosti, kreativitě, improvizaci a spoustě dalším cenným dovednostem. Přeji, ať se to brzo zlepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
18.4.18 10:23

@Sarusss jo to mi všichni říkali - až budete doma v klidu z porodnice, tak se to zlepší, pak po šestinedělí, po třetím měsíci… :D Dokonce mi už od třetího měsíce okolí říkalo, že to třeba budou zuby, první ji vyrostl až v jedenácti měsících. Já asi předtím i rezignovala a smířila se s tím, že mám prostě hlasitější miminko. Teď má 16měsíců a je to mnohem lepší, teda oproti jiným dětem je furt akčnější, ale dost si už vyhraje sama. Máte fajn, že máte zahradu, pak si tam vyhraje. My jsme z paneláku a já se bála, že na mě někdo zavolá sociálku, ale sousedi měli naštěstí pochopení. Já šátek taky neměla ráda, to navazování mi nešlo, ale co bych pro ni neudělala (a pro chvíli klidu :mrgreen: ). Ale nosítko měla radši bo v něm mohla více hýbat ručičkama. V šátku mi vydržela spinkat, ale v bdělém stavu se začla vrtět, chtěla víc volnosti. Snad ti nosítko pomůže. Mě pomohl v největší nouzi i při vaření a úklidu. Aspoň jsem doma mohla i něco udělat. Přeji pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.18 12:01

@Elishka1 to slyším prvně, každopádně u nás to fungovalo na 200%, klid byl zhruba do minuty po rozhoupání, ale problém byl, že z toho pěkně bolí ruce a to bolely i mýho chlapa, co cvičí s těžkýma činkama..píšu jen zkušenost, co se doporučuje mě nezajímá, zajímá mě co se osvědčilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
18.4.18 12:07
@Sarusss píše:
@Netopirek jsem to blbe napsala..150ml vody takze asi 166ml jak pisou..ikdyz vypil mi vcera i 200..ale krmime docela casto..cca ty3,5h..tim ze mi pak v noci dve davky vynecha nemam odvahu to zdelsovat o moc…kdyby vypil tech 200 tak jo ale takhle.. :think: ja se uprimne prikrmu desim, jestli bude porad tak ukriceny tak nevim kdy je budu delat. Nestiham fakt nic..

Ja krmila nakonec co 2hodky, jak jsem prodluzovala, tak nebyla spokojena. Nekdy tak krmim i ted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.4.18 12:31
@T-terka píše:
Ja krmila nakonec co 2hodky, jak jsem prodluzovala, tak nebyla spokojena. Nekdy tak krmim i ted :mrgreen:

prostřední jsem kojila co 1.5hod A to byl teprv mazec něco ještě mezitím udělat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí