Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. Pisu z mobilu.
Nevim, co si myslet… malej 1,5 roku spi s nama v loznici. Jsme od narozeni zvykli celou noc svitit jen takovym malym svetylkem. 3 noci zpet jsem sla na wc a svetlo jsem uplne poprve vypojila z ele. myslela jsem, ze je vic hodin a ze uz bude videt pres okno. Jak jsem si lehla, tak jsem uz nevstavala ho zapojit a usnula jsem. Malej se asivza hodinu z niceho nic vzbudil s histerickym jekotem. Trvalo x minut ho utisit a znovu uspat, alee spanek uz byl spatny az dp rana. Rano vstal a hned se vykadil. Ten den kadil 3× - normalne kadi jednou denne az 1× za dva dny.
Pricitala jsem to prorezavani zubu. Pres den byl takovej vic podrazdenej.
Ted je to 4.noc, kdy se deje toto - zacne histericky kricet, haze sebou po posteli, kdyz ho vezmu na ruce, tak je bud prohnutej jak sip, hlava zaklonena a nebo se vubec vzit do naruci nenecha a kdyz na nej sahnu, tak je vic a vic histericky. Flasku s pitim a dudel histericky vyhazuje. Dnes jsme zkusili rozsvitit pri zachvatu velke svetlo - ihned se probral, chvili byl v soku, ale hned seskocil na zem a zacal si hrat. Uplne vymenenej.
Po dnesku mame za to, ze ma nocni mury. Ale kazdou noc? Problemy s briskem a to, ze nevzal nic do pusy pri rustu zubu je u nas normalni, ale takove zachvaty ne.
Mam pocit, ze vic noci takhle nemuzu, bojim se jit spat, kdy to zas zacne. Ten pohled je silenej!
Kde a jak to pripadne resit?
U naší starší pomohl Joalis, hořčík a další.
Nevím, co u Tvého dítěte způsobilo tento stav, u starší to bylo pravděpodobně vlivem očkování, protože po nasazeni joalis za cílený na problémy po očko zacala od prvního podání spát v kuse celou noc, pokud se vzbudila, tak jen aby si došla na WC.
Ani pak třeba odpoledne uz se budila bez křiku a šíleného pláče.
Do zahájení detoxikace pomoci joalis měla denne tyto problémy. ![]()
Tak u nás je to 100% bolení bříška, spal 2 hodiny a vzbudil se zas s šíleným křikem a kroutil se, ani do náručí jsem ho nemohla vzít
pak se pokadil ![]()
@dani24687 Občas se tohle dcerce stává, je stejně stará jako Tvůj syn. U ní to ale není žádné bolení, ale doopravdy noční děs. To pak musím spát s ní a nechat rozsvíceno
@dani24687 U našeho syna to byly zpočátku po porodu vyloženě noční můry, to i plakal ze spaní, tak to jsme vyřešili pomocí nervových homeopatik.
V poslední době to má nárazově jednou za čas a je to bolest při zrychleném růstu kostí - vždycky, když po pár nocích tyto breky odezní, má na výšce o pár centimetrů víc..
Nocni bes mel prvni kluk pravidelne v dny, kdy se odpoledne nemohl vyspat. Skoncilo to paradoxne az kdyz jsem zatrhli denni spanek definitivne, nebylo to jednou tak, jednou jinak - a to mu byly skoro 4 roky. Mladsi ma semtam, nastesti kratke. Nocni bes je nejlepsi ignorovat, stejne zadnym zasahem nepomuzes a nezkratis to. Akorat ze kdo ma na to nervy, ze?
Moji dcerku taky trápí noční děsy. Téměř každou noc. Sedalia sirup nezabral. Včera jsem se dověděla, že je to nejspíš napětím, a stresem, který v sobě mám. Začala jsme docházet k psycholožce z jiného důvodu, a došlo i na tohle téma
![]()
Díky za zachování anonymity.
Dvouleťačka se mi taky takhle budí. Hysterický pláče, kope kolem sebe. Pak začne vyžadovat mléko. Dneska po uklidnění byla ještě hodinu vzhůru
Někdy je to i několikrát za noc, že začne plakat, ale většinou se hned uklidní a zase spí. Nejhorší je, že mi budí mimino ![]()
My už máme naštěstí po děsech, ale stálo to teda za to ![]()
Nejspíš fakt brečí kvůli bolestem bříška, u nás to byl asi zub…po vytrhnutí je relativně klid a vrací se to občas, když je náročnější denní program.
Je to děsivý, ten záchvat
Kolikrát nemůžu pak usnout ![]()
Holky, všem moc moc děkuji
nevím, jestli nekontaktovat @admin o vymazání/přejmenování diksuze, vzhledem k tomu, že jsme ráno šli po 2 záchvatech za sebou (jeden v bdělém stavu) na pohotovost, malému našli hodně acetonu v moči. Doktorka říkala, že má úplně tvrdé bříško. Doporučila hodně sladit čaj, dávat ho vlažný po malých dávkách a pokud by se nelepšilo, tak do nemocnice. Takže u něj to nejspíš bylo tím bolením bříška, i když to 100% vypadalo a přesně odpovídalo nočním děsům
![]()
@dani24687 píše:
Holky, všem moc moc děkujinevím, jestli nekontaktovat @admin o vymazání/přejmenování diksuze, vzhledem k tomu, že jsme ráno šli po 2 záchvatech za sebou (jeden v bdělém stavu) na pohotovost, malému našli hodně acetonu v moči. Doktorka říkala, že má úplně tvrdé bříško. Doporučila hodně sladit čaj, dávat ho vlažný po malých dávkách a pokud by se nelepšilo, tak do nemocnice. Takže u něj to nejspíš bylo tím bolením bříška, i když to 100% vypadalo a přesně odpovídalo nočním děsům
![]()
Ach jo
Tak držím pěsti ![]()
@dani24687 píše:
Holky, všem moc moc děkujinevím, jestli nekontaktovat @admin o vymazání/přejmenování diksuze, vzhledem k tomu, že jsme ráno šli po 2 záchvatech za sebou (jeden v bdělém stavu) na pohotovost, malému našli hodně acetonu v moči. Doktorka říkala, že má úplně tvrdé bříško. Doporučila hodně sladit čaj, dávat ho vlažný po malých dávkách a pokud by se nelepšilo, tak do nemocnice. Takže u něj to nejspíš bylo tím bolením bříška, i když to 100% vypadalo a přesně odpovídalo nočním děsům
![]()
nech to tady, třebaněkdo bude mít stejný problém a díky téhle diskusi na to přijde.
Ať je malý brzi fit
@dani24687 píše:
![]()
Prosim te, a co mu tedy je? Respektive, proc ho boli bricho?
Se tam u Vas taky nenudite, co?
![]()
At je malej brzy fit ![]()