Čipování dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
VERONIKA
26.10.10 11:12

Je to blbé srovnání :oops: , ale kdo má „načipovaného“ psa tak ví, že implantát se pod kůži dává větší jehlou a je o velikosti cca 5mm x 1mm takže to není zas až taková hrůza :wink:

Přesně jak píše Gina, pokud by to snímal jen rám tak je to taky na …, ale pokud by to fungovalo jako u aut tak by to bylo super :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
23847
26.10.10 11:13
scheeryl píše:
Já teda koukám.. já jako maminka skoro 2leté holčičky nestačím .. ano byla by to možnost ale dát ten čip do naušniček do klíčů do oblečení ale do dítěte!!! co ten nebohej člověk bude dělat v dospělosti?? dyt to bude jako big brother! je to zásah do soukromí a dítě není pes !!! Tak je dost na rodičích jak si dokáží své dítě ohlídat!

Samosebou, v osmnácti by si mohl čip nechat vyndat, tak by musela být nastavena pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
26.10.10 11:15
scheeryl píše:
Já teda koukám.. já jako maminka skoro 2leté holčičky nestačím .. ano byla by to možnost ale dát ten čip do naušniček do klíčů do oblečení ale do dítěte!!! co ten nebohej člověk bude dělat v dospělosti?? dyt to bude jako big brother! je to zásah do soukromí a dítě není pes !!! Tak je dost na rodičích jak si dokáží své dítě ohlídat!

Joooo? a ty máš dítě 24 hodin pod kontrolou?
Já teda ne a proto bych byla ráda kdyby se mi nedejbože ztratilo aby se dalo nějakým způsobem najít a je mi jedno jakým!!! :nevim:

Vem si to takto - kdyby měla čip Anička třeba by ji už dávno našli :palec:

Nejde o neustálý dohled nad pohybem dítěte, ale o to, že když se něco opravdu stane tak mít aspoň nějakou naději, že se najde.

Příspěvek upraven 26.10.10 v 11:17

• Citovat
  • Upravit
11
26.10.10 11:17

já ne teda.. je na rodiči jak si dokáže dítě ohlídat a když vím že se děje to co se děje tak si radši pro dítě zajedu autem a odvezu a jako nechat ji očipovat jako psa mi přijde ulítlý a co pak v dospělosti? navíc.. jak to říct dítěti když mu je 15? promiň ale enchali jsme tě očipovat to je šílený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.10.10 11:17

já ne teda.. je na rodiči jak si dokáže dítě ohlídat a když vím že se děje to co se děje tak si radši pro dítě zajedu autem a odvezu a jako nechat ji očipovat jako psa mi přijde ulítlý a co pak v dospělosti? navíc.. jak to říct dítěti když mu je 15? promiň ale enchali jsme tě očipovat to je šílený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.10.10 11:18

promiň ale dvouletý dítě bys měla mít 24 hodin pod dohledem a pokud chodí do školy tak by si to rodič měl zaříd tak aby si na to dítě pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
26.10.10 11:20

Ale každý nemám možnost být ditěti pořád po ruce a k dispozici :nevim:

My třeba s manželem děláme oba 12tky (denní x noční takže se třeba potkáme doma ve dveřích) takže nemůžeme každý den děti vyzvedávat ze školy, z kroužků … a babičky taky nemáme tak mi řekni jak si to mám třeba zařídit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
26.10.10 11:21
scheeryl píše:
promiň ale dvouletý dítě bys měla mít 24 hodin pod dohledem a pokud chodí do školy tak by si to rodič měl zaříd tak aby si na to dítě pozor

Dvouleté možná, ale co třeba 9tileté???

Nejsou jen malé děti a matky na RD :wink:

• Citovat
  • Upravit
11
26.10.10 11:23

kamarádky? nebo se s někým koho znáš domluvit aby dítě vyzvednul? dohodnout se s učitelkama? to snad není takový problém taky záleží na výchově pokud dítě ví zvlášť už tak staré jako je např Anička že se nemá bavit s cizími lidmi a nemá chodit parkama kde by se mohla ocitnou sama tak by se tohle nestalo.. nakonec se zjistí že ji unesl někdo známý rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
26.10.10 11:23

Ale ono ne vzdy,to jde,kdyz rodice chodej do prace,funguje sice druzina,ale stejne..Ne kazdy ma stesti a ma takovou praci,ktera dovoluje vozeni a vyzvedavani ditete ze skoly,krouzku..

Je na rodici,jak si dokaze dite ohlidat..rekla bys toto rodicum Anicky treba?? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym0
26.10.10 11:24
scheeryl píše:
já ne teda.. je na rodiči jak si dokáže dítě ohlídat a když vím že se děje to co se děje tak si radši pro dítě zajedu autem a odvezu a jako nechat ji očipovat jako psa mi přijde ulítlý a co pak v dospělosti? navíc.. jak to říct dítěti když mu je 15? promiň ale enchali jsme tě očipovat to je šílený

U nas ve meste,kam chodi me deti do skoly,se z vyucovani ztratili uz dve deti.Jedno ucitelce behem vychazky venku,druhe odeslo proste ze skoly behem vyucovani pryc.Na obedy k nim do jidelny chodili dva panove,kteri deti zacali obtezovat,ukazovat prirozeni,takze ve skole rachot,policajti vsude,no des.
Nikdy nevis,co dite napadne,nikdy nevis,co se proste muze stat,blba nahoda,omyl souctu ucitelky a pak bych si teda JA osobne vycitala,ze jsem dite neocipovala,kdyz je ta moznost.
Cip se samozrejme muze kdykoliv vyjmout,az dite dospeje.

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
26.10.10 11:26
scheeryl píše:
kamarádky? nebo se s někým koho znáš domluvit aby dítě vyzvednul? dohodnout se s učitelkama? to snad není takový problém taky záleží na výchově pokud dítě ví zvlášť už tak staré jako je např Anička že se nemá bavit s cizími lidmi a nemá chodit parkama kde by se mohla ocitnou sama tak by se tohle nestalo.. nakonec se zjistí že ji unesl někdo známý rodiny

Jako, že by mi s malým třeba učitelka počkala do 19 hod. než příjdu z práce? A druhá učitelka ve školce s malou, jo? Tak to by asi neklaplo :nevim:

Taky já nemám nikdy jistotu, že opravdu v těch 19 hod. zkončím - bohužel, máme hodně náročnou práci :zed:

Příspěvek upraven 26.10.10 v 11:27

• Citovat
  • Upravit
11

jenomže tohle už je na zodpovědosti učitelek a ředitele či ředitelky školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402

Jsem pro :palec: taky bych nechala své dítě očipovat- ta možnost že by se dítě dalo v případě zmizení nalést je přece úžasná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
26.10.10 11:28

já myslím že je to nereálný a stejně zbytečný v tom smyslu,že kdyby se čipování dětí rozšířilo tak o tom i únosci budou vědět.....dítě ze všeho svléknout,naušničky sundají a určitě nějakej koumák vymyslí i detektor na čipy a nedej bože kdyby se implantoval pod kůži tak jsou schopný ho dítěti vyříznout......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová