Čipování dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21902
26.10.10 12:47

Ja se na to takto nekoukam…omezovani lidske svobody :think: ..Urcite by bylo mozne eventuelni cip v pozdejsim veku odstranit,ne?

A jedna se jen o deti a tem nemuzeme doprat volnost a svobodu ve vsech smerech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.10.10 12:52

Nenechala bych čipovat, když si představím, že bych v dětství bývala sama čipovaná.. :poblion: Únosy apod. se vždy děly a vždy dít budou a když mi bude chtít někdo dítě zlikvidovat, může to udělat během pár minut čip nečip. Chápu ale, že to někomu může přinést klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782

Já jsem pro očipování i pod kůži.Třeba pod kůži na ruce.Děti pod kontrolou mám ale,nebudu mít vždycky.Existují školky kde je jídelna v jiné budově,bum a je to,dítě samo,někde zatažené v autě a hotovo.
Povinné by to určitě být němělo,proto bych řekla,ž omezování to není.Na žádost čip vyndat.Nevidím na tom nic špatného.
Radši budu když mé dítko bude mít pořezanou ruku od vyndavání čipu ale polici stihne zaregistrovat kde je,než aby nikdo nic nevěděl.Nejsme bohatí nemají důvod mi dítě unášet.Jasně existují i jiné případy,prodej dětí atd. ale taková pravděpodobnost je malá.Takže já bych řekla,že ten čip by nám byl jedině ku prospěchu.Zatoulá se,spadne někam,přeje autobusem stanici a nebude se umět vrátit zpátky.

Prostě za mě ANO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315

Nepohorsuji se, to ne- jen doufam, ze to nebude nikdy povinne.

eeimi je hezke ze budes o diteti vedet TY- ale veskere info budou shromazdovany v kaslicku nekde na nejakem utajenem miste......vypada to jako nejake scifi, ale nic se nedeje jen tak a jen pro tvou potrebu.

Jinak si myslim, ze cipovani zacina byt i zbytecne- viz facebook- vsichni se tam hrnou dobrovolne, podavaji informace, ze cloveku az prechazi zrak.
To pak maji organizace na sledovani lidi zne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
26.10.10 12:57

Katko jasne,ze by urcite informace byly nekde shromazdovany..nic se nedeje jen tak,pro mou potrebu..myslim,ze o tom vazne premyslis,jako o scifi,kde podobne scenare jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
26.10.10 13:01

No jo, ale na FB jsou převážně dospělí lidi!!!
No a to, že tam píšou info o sobě, o svém pohybu, o tom kdy odjíždí na dovolenou … to je jen jejich blbost - potom se diví, že je vykradou než se vrátí z dovči :roll:

Tady se bavíme o dětech :wink:

Nikomu nezazlívám, že je proti tomu - je to každého věc jak se k tomu postaví :palec:

• Citovat
  • Upravit
1614
26.10.10 13:04

Taky me tohle napadlo. Asi to stoji za zamysleni. Nevim jestli jsem pro,nebo proti, ale v pripade ztraceni ditete by bylo nadeno okamzite. Rodice Anicky by zrejme souhlasili. Ono nemuzeme rikat, ze je to mozna blbost, kazdej den se na svete ztraceji deti a pak se najdou po 25ti letech ve sklepe nejakyho silence. Nevim jestli by slo o ztratu soukromi a nebo nejakych dat. Lidi si dnes nechaji ockovat psy a asi v tu chvili taky nepremysli o nejakych datech. Vzdyt prece kde se pohybuje cipovanej pes, je zrejme i jeho pan. Tim padem se vi i o panickovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.10.10 13:06

Když nad tím tak přemýšlím, tak když UŽ, tak jsem pro nějaký náramek - třeba takový ten gumový, jak to děcka teď nosí nebo nějaký předmět, to je jedno a ať k tomu mám přístup jenom já - na základě nějakého kódu. A když budu v práci, děcko má jít samo domů, tak si to otevřu v PC a hned vidím, jestli je na cestě domů nebo se někde tluče. Když nepřijde večer domů, nebude mi brát mobil, otevřu a vidím, že kecá u kámošky, můžu zavolat k nim.

Je to hrozné i takto, fakt jak velký bratr, ale když mi spadne do studny, najdu ho podle toho taky, případný únosce mi ho nevykuchá a dá se to dávat dítěti podle toho, jak je třeba rozumné a tak. A hlavně, když už má na sobě nějaké sledovací zařízení, tak k němu mám přístup jenom já. Když by ho potřebovala Policie, není problém, předpokládám, že se mnou budou stejně spolupracovat :nevim:

Navíc i u případů, kdy je dítě samo na zahradě, otočím se a je pryč. Zapnu sledování, vidím, že je u potoka a letím, stihnu ho třeba zachránit. Takto budu hodinu lítat všude možně, stejně ho nenajdu, pak zavolám policajty, ti než přijedou, pohledají, odjedou, zadají to do PC, tak je děcko dávno utopené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
26.10.10 13:09

Napad dobrej, ale pro pripadnyho pachatele asi nebude problem ho diteti z ruky sundat jakymkoliv zpusobem ten naramek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.10.10 13:10
VERONIKA píše:
No jo, ale na FB jsou převážně dospělí lidi!!!

Ale běž, na to jsi přišla jak? :wink: Na FB jsou převážně puberťáci, myšleno 12-20 let :lol: :lol: :lol: Nebo jinými slovy tato skupina ho nejvíc využívá nerozumně - otevřené profily, řeší všecko veřejně přes statusy apod.

Dospělí lidi, které znám já, mají všeci profily zamčené. Jak najedu na nějakého puboše, tak má milion přátel, 80 % ani nezná a profil otevřený do světa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.10.10 13:11

K čipování kriminálníků (sice je to okrajové téma, ale i tak…) - můj děda byl oponent režimu, strávil deset roků na uranu v Jáchymově, po návratu se vypracoval až na vedoucího provozu velké samoobsluhy (dnes bychom řekli manažera hypermarketu) co myslíte, dostal by takové místo očipovaný kriminálník? Vždycky je velice ošemetné, kudy vede hranice… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.10.10 13:15
Jura007 píše:
K čipování kriminálníků (sice je to okrajové téma, ale i tak…) - můj děda byl oponent režimu, strávil deset roků na uranu v Jáchymově, po návratu se vypracoval až na vedoucího provozu velké samoobsluhy (dnes bychom řekli manažera hypermarketu) co myslíte, dostal by takové místo očipovaný kriminálník? Vždycky je velice ošemetné, kudy vede hranice… :think:

Jasně, ale asi by čipy nedávali každému zlodějíčkovi. Já těmi kriminálníky myslela pachatele násilné trestné činnosti a všem, kteří jakkoliv zneužívají děti (i dospělé..to je jasné). Bohužel, můj bratranec je pedofil, i za to seděl, odseděl si půlku, po nějaké době zažádal o výmaz z rejstříku trestů a je čistý. To ti přijde taky fér?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.10.10 13:18
Kakika píše:
Jura007 píše:
K čipování kriminálníků (sice je to okrajové téma, ale i tak…) - můj děda byl oponent režimu, strávil deset roků na uranu v Jáchymově, po návratu se vypracoval až na vedoucího provozu velké samoobsluhy (dnes bychom řekli manažera hypermarketu) co myslíte, dostal by takové místo očipovaný kriminálník? Vždycky je velice ošemetné, kudy vede hranice… :think:
Jasně, ale asi by čipy nedávali každému zlodějíčkovi. Já těmi kriminálníky myslela pachatele násilné trestné činnosti a všem, kteří jakkoliv zneužívají děti (i dospělé..to je jasné). Bohužel, můj bratranec je pedofil, i za to seděl, odseděl si půlku, po nějaké době zažádal o výmaz z rejstříku trestů a je čistý. To ti přijde taky fér?

Mně v tomto státě přijde většina věcí nefér - ale můj názor taky drtivou většinu lidí netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.10.10 13:22
Jura007 píše:
Kakika píše:
Jura007 píše:
Jasně, ale asi by čipy nedávali každému zlodějíčkovi. Já těmi kriminálníky myslela pachatele násilné trestné činnosti a všem, kteří jakkoliv zneužívají děti (i dospělé..to je jasné). Bohužel, můj bratranec je pedofil, i za to seděl, odseděl si půlku, po nějaké době zažádal o výmaz z rejstříku trestů a je čistý. To ti přijde taky fér?
Mně v tomto státě přijde většina věcí nefér - ale můj názor taky drtivou většinu lidí netrápí.

To není tebou, to tím, že je to prostě jen názor jednotlivce :kytka: Jak nezapadneš do pořádného davu, tak tě nikdo neuslyší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
26.10.10 13:24
Kakika píše:
Jura007 píše:

Ty brdo,fakt jo 8-o ,to je teda postaveny na hlavu..taky bych byla pro,v techto pripadech,i za cenu,ze je to omezovani svobody.Tyto lidi ji taky nejmene jednou nekomu omezili a dost hroznym zpusobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová