Čipování dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
76
26.10.10 10:49

čipování dětí

Ahojky holky! Dneska jsem náhodou narazila na tento článek..http://www.rozhlas.cz/zpravy/spolecnost/_zprava/unosu-deti-pribyva-oziva-debata-o-jejich-cipovani–802118 zajímá mě co si o tom myslíte ? nechali by jste si děti očipovat kdyby byla ta možnost? Já jsem teda proti přijde mi to strašné :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5778
26.10.10 10:55

odkaz nejde :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
26.10.10 10:58

http://www.rozhlas.cz/…vani--802118 opravdu nejde :o( tak ho vkládám ještě jednou jestli už to půjde :o(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21894
26.10.10 10:59

Nevim sice,jakym zpusobem se to provadi,necetla jsem..ale ano,nechala.Paklize by mi to zajistilo okamzite zjisteni,kde se dite nachazi,v pripade ztraceni,unosu.Zrovna vcera jsme o tom doma mluvili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
26.10.10 11:01

No co k tomu říct. Asi taky nejsem pro aby byl čip pod kůží, ALE… pro nějaké řešění, kde by se dal čip třeba do naušniček, nebo namotal někam do vlasů, jako když se dělají prodloužené vlasy, tak aby to nebylo vidět jsem pro.!!!

Podle mě, by se děti měli nějak chránit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548

Přesně tak záleželo by na tom jak by se to dělalo,ale asi ano nechala bych své děti očipovat.I když zase když budou únosci vědět,že je dítě čipované tak se toho čipu bou chtít zbavit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
Eemii píše:
Nevim sice,jakym zpusobem se to provadi,necetla jsem..ale ano,nechala.Paklize by mi to zajistilo okamzite zjisteni,kde se dite nachazi,v pripade ztraceni,unosu.Zrovna vcera jsme o tom doma mluvili..

Jojo, taky jsme o tom doma mluvili… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
26.10.10 11:03

Přesně tak s čipem v naušničkách bych klidně souhlasila, ale pod kůži v žádném případě.. Zase je otázka kdyby vám dítě unesli tak se asi únosce s dítětem nebude procházet někde u čtečky čipů.. A nebo podle toho n ajakou dálku by byl čip schopný ukazovat kde se dítě nachází nevím no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
26.10.10 11:03

Taky jsme tohle téma nedávno s přítelem řešili a oba jsme pro čipování. Jak psala Eemii, kdyby se nedejbože něco stalo a dítko se ztratilo a tohle by mi ho pomohlo rychle najít, tak jdu do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
26.10.10 11:05

Ano, já jsem pro, nechala bych si očipovat dítě, kdyby byla ta možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21894
26.10.10 11:07

Joo,je to divny,cip pod kuzi,mozna az kontroverzni?
Nicmene v dnesni dobe,si myslim,ze je to jen otazkou casu a za par let to treba bude naprosto bezne a normalni.Jen to chce propracovat k dokonalosti..Pokud by se cip aplikoval stejnym zpusobem,jako psum(zni to fakt hrozne),je to pidi zakrok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
26.10.10 11:08

100% bych nechala očipovat!!!

V naušničkách, v přívěšku … je to na nic, všechno se dá sundata čipování nemám smysl!

Klidně bych nechala dát implantát pod kůži :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
23847
26.10.10 11:09

Tak kdyby ty čipy fungovaly tak, že se na nějaké mapě (klidně kvůli utajování informací by ji měli k dispozici jen policajti) by se zobrazilo, kde se momentálně dítě nachází, tak bych do toho šla. To by ale musely být nějaké GPS moduly s vysílačem, tudíž docela velká záležitost na to, aby se to lehce implantovalo pod kůži :think: Až tedy technologie pokročí, už vidím protesty hnědočechů, co své děti vysílají krást :mrgreen: :roll: /

Pokud by to fungovalo jako u psů, tzn dítě by muselo projít čtečkou např. na letišti, tak by to bylo k prdu v případu zmizení. Navíc by se čip asi umisťoval na stejné místo u všech kvůli skenování, tudíž by pro pachatele nebyl problém ho vyříznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym0
26.10.10 11:11

Ja bych dite cipovat dala,i kdyby to bylo pod kuzi,vzdyt jde o me dite,o to nejcennejsi,co v zivote mam.
Do nausnicek a vlasku to jde u holcicek,mam i kluka,takze u neho to nelze.
Aplikace cipu pod kuzi netrva ani 1 minutu a neni to bolestive.

• Citovat
  • Upravit
11
26.10.10 11:11

Já teda koukám.. já jako maminka skoro 2leté holčičky nestačím .. ano byla by to možnost ale dát ten čip do naušniček do klíčů do oblečení ale do dítěte!!! co ten nebohej člověk bude dělat v dospělosti?? dyt to bude jako big brother! je to zásah do soukromí a dítě není pes !!! Tak je dost na rodičích jak si dokáží své dítě ohlídat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová