Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mozna jsem divna, ale ja jsem se celou dobu tesila az to zacne a jak se pojede do porodnice a budem tam s muzem atd. a pritom si do dnesniho dne vybavuju tu neskutecnou bolest, kdy jsem chtela radsi umrit nez rodit a stejne bych do toho sla znovu ![]()
podle mne je to jako srovnavat hrusky a jablka. Porod je prirozena zalezitost a cisar je brisni operace. Zazila jsem oboji, cisare pred dvema mesici - jsem rada, ze to nebylo nakonec prirozene asi by to nedopadlo moc dobre pro oba z nas, maly mel 4,6 kg…
Zhojila jsem se rychle i sestinedeli bych rekla, ze je lepsi nez po prirozenem porodu, ale neni to proste porod, je to operace. Mela jsem sice spinal a maleho videla, ale to OBROVSKE STESTI jako u prvniho syna se nedostavilo. Az pozdeji…Mne nejvice vadilo to, ze nejsem a nemuzu byt samostatna,…ze musim lezet s cevkou a kapackou, ze si nemuzu delat co potrebuju a kdy potrebuju, ze to miminko clovek par dni ani poradne nepomuchla, neponosi kdyz place atd…
Prirozeny porod jsem mela sice relativne rychly cca 6 hodin ,ale velmi dobre si pamatuji tu bolest a ten pocit na umreni…oproti tomu cisar bylo jako lezet v teplem bahne, nic cloveka neboli, nic neciti…a to je mozna ono, ze ma pak clovek pocit , ze neco dostal bez namahy, ale tak to neni.
Nema to cenu podle me vubec srovnavat, i kdyz chapu , ze kdyz clovek nevi tak se pta…taky jsem patrala.
N.
NAT - jsem cekala, kdy pridas svou zkusenost i ty
![]()
Jak se vede? A co Rio? Nezarli?
hehe ![]()
No RIo nezarli, je to chuvicka, takovy neznous. Mne to dal sezrat tak prvnich 14 dnu, kdy mi porad odmlouval atd, ale uz je zas pohoda..
Jeste aby uz domu nedonesl zadnou nemoc,kterou by zas Rafik chytnul a budu spokojena.
Jak valcite vy? Mimochodem mas peknou fotku tady ![]()
N.
Tak abych pravdu řekla,tak bych raději rodila 4 děti na jednou,než jeden císař…
…Poslední Báru jsem měla císařem,protože se kočička rozhodla,že si v bříšku sedne…
A to mi dali na výběr jelikož jsem přenášela..No tak jsem se rozhodla pro císaře,protože mi oznámili,že váží cca 3500g až 3700g.Tak nebylo ani co řešit.
S přirozeným porodem se to absolutně nedá srovnávat.Malinkou jsem sice viděla hned,ale pak jsem ležela jako lemra dva dny,nehledě na to,že jsme neměli ani mlíko.Nevím sice jestli to nebylo třeba z nervů,ale ještě než jsem šla do porodky,tak jsem kojila Terezku,tak prsa změnili jenom majitelku..
.....a divím se těm,které když nemusí tak tohle podstoupí.Břicho mě bolí do dnes… ![]()
NAT -
diky, pracuju na tom, hehe ![]()
U nas v pohode, taky kupodivu je chuvicka, mazlinkuje, pusinkuje, upozornuje na kazde kviknuti. U nas se celkem ani nemarodi (tuk, tuk, tuk) Romik sice po 100 letech byl nemocny, ale Naťa to nastesti nechytla.
A stale jsem neprobdela jedinou noc, je to proste zlatecko, uz mam choutky i na treti
![]()
Ahoj,
no já nevím, mě to teda na sále jako v teplém bahně nepřipadalo
Taky jsem rodila plánovaným císařem, protože malý byl KP a pár dalších problémů, ale na tom sále to teda bylo krušné. Byla jsem ve spinále a kromě toho, že jsem cítila že mi rozřízli břicho (samo že ne v plné intenzitě), tak se mnou teda pěkně lomcovali, měla jsem pocit, že mě chtějí rozškubnout podélně vejpůl. Pořád mi tlačili mi na břicho. Nejdřív aby vytlačili malýho, to ještě celkem šlo a potom znova asi aby se odloučila placenta a to bylo teda dost děsný. Kdybych mohla hýbat nohama, asi bych je tam skopala. Pořád jsem cítila že mi něco teče po břichu, asi plodovka a krev a to mě společně s představou že mám díru v břiše dohánělo k šílenství. Nevím, jestli mi nějak hůř zabrala anesteze nebo jsem taková cíťa, ale procházka to teda nebyla a že bych měla něco zadarmo mi taky nepřišlo. Byla jsem v sedmém nebi, když mi řekli že na šití mě přispí a já šla do limbu. 24 hodin na JIPce bylo nekonečných, a první vstávání bylo na mrtvici.
Na druhou stranu : necítila jsem žádné kontrakce, nečekala jsem až se otevřu, než mě přispali trvalo to peklíčko asi 45 minut, což je proti normálnímu porodu, který se někdy táhne přímo Havaj. Malého mi přinesli asi po 12 hodinách a pak ještě jednou na JIP. S kojením jsem problém neměla. To jen pro případ že jsem někoho vyděsila. Na JIP jsem nějak velké bolesti necítila, protože ji tlumí. Až na to odeznívání anesteze, ale to bylo spíš nepříjemné. Ale pár hodin po mě přivezli maminku, která rodila císařem dvojčata a ta tam celou dobu hrozně naříkala.
No uvidíme. Čekám druhé dítě a jestli budu rodit spontánně tak budu mít srovnání
Ale o císaře teda prosit nebudu (pokud nebude zdravotní problém)
Moje sestra rodila první císařem v celkové anestezi a druhé normálně a když se jí mamka ptala co je lepší tak odpověděla, že obojí je teda pěkně hnusný. Ach jo, že ta Eva to jabko nenechala bejt. M.
Nechápu, jak může někdo napsat, že KVŮLI císaři necítil dost velkou lásku k dítěti.
Jste mi to divné mámy, já to svoje miluji od zplození a to, jak přišel na svět, je pro mě absolutně podružná záležitost.
A to jsem měla SC v plné narkóze a než mi ho přinesli, tak to taky chvilku trvalo, a milovala bych ho stejně, kdybych ho viděla za 14 dní.
Fakt nechápu. Jinak se předem omlouvám, jestli jsem tu někoho urazila. Ale kladu si otázku, kvůli čemu všemu lze nemilovat dítě, když i kvůli způsobu porodu. To jste snad nemohly myslet vážně.
Další anonymní dneska se super názorem,promiň nemyslím to osobně,ale už jsem trochu načatá odjinud.A na anonymy začínám být alergická ![]()
Jo Pardise právě jsem přečetla tvou dnešní hádku s anonymní no věz, že jsem jiná AN. ![]()
nat to vystihla presne - cisar je proste operacia. bodka. a ja som si jednoducho z tej operacie neodniesla ziadnu traumu, co o mojom prvom porodnom sialenstve zial nikdy nebudem moct povedat. a druhe dieta vobec nemilujem menej kvoli tomu, ze mi nepreslo vaginou a neroztrhalo mi ju az po zadok
angie
A ja napriklad zase nechapu, proc jsou lide, kteri se za svuj nazor stydi
![]()
A gratuluji ti mila anonymni, ze u tebe to bylo jako blesk z cisteho nebe ![]()
A ver, ze za sve deti bych dychala a nemam zadne pochyby o tom, ze jsem jim tou nejlepsi mamou, a zatim si stojim! ![]()
Hezky zbytek vecera, jdu delat neco uzitecnejsiho
![]()
a já zase nechápu lidi, co tak pilne přispívají jako registrovaní teď jsem si zadala „Hledat všechny příspěvky od uživatele Slysil“ a měla bych o Tobě kompletní přehled, kdybych byla taková mrcha a přečetla si to, z 1349 příspěvků se toho už dozvíš dost. A lze to snadno i zneužít.
Nevadí Ti to? Mně by to vadilo, proto píši jako anonymní, ne proto, že bych se za své názory styděla
.
Anonymní, já myslím, že tady nikdo neříkal, že miluje svoje dítě míň nebo víc, prostě jde jen o to, kdy ta láska k dítěti přišla. A pokud to někomu trvá dýl, neznamená to, že je to špatná matka. Ono tady hrají hodně svou roli i hormony, tak važ svoje soudy, pochybuju, že znáš některou z holek tady z té diskuze natolik, abys napsala „to jste mi divné mámy“
Slysil: já jsem se taky těšila, jak pojedeme do porodnice a budeme si to „užívat“ jako rodinka. To jsem ráda, že nejsem takhle praštěná sama ![]()
R.
""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png
""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png