Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
už jsem bezradná, jsem 32 t , hodně mi to uteklo, čeká mě druhý porod a asi ppět krásně přírodně, ach jo. první vyvolaný ve 42 t po 10 hod. nepřetrž. vztahů a bolestí jsem se neotevřela ani na píď a pro přidušení malého a mého celkového vyčerpání mě vzali na císaře. nyní od začátku těhu bolesti dělohy, jizvy, teď už jsem na tom tak, že su ráda, že dojdu alespoň na záchod, jizva pálí a řeže, břicho mi asi praskne bolí mě koplet celá děloha, jakoby mi ji někdo rozřezal a k tomu se mi přidali i bolesti děložního hrdla, v noci nespím a prohlídky od gyn. jsou noční můra. a co na to můj doktor a doktorka na rizikovým ve zlíně? prej to se zvládne přírodně a kdyžtak mi možná píchnou epi
. asi mě klepne, nedokážu si s těma bolestma představit že budu vůbec rodit.
Ahoj, trvej na tom že tě bolí ta jizva a at ti to zapíšou do dokumuntace, bolet by v žádném případě neměla !!!
navštěvuji občas ve zlíně i p Henčlovou kvůli tomu, mám to zapsané vše v průkazce, že mám bolesti a že mě bolí i hrdlo a celá děloha, byla jsem i na ultrazvuku dělohy a jizva je zatím 7 mm, což je v pořádku, ale řekla bych, že srusty jizva se mi už moc nenatahují a spíš jako by se mi to tam rvalo je to děs.
, v šechno to vědí a přesto jsem na přírodní porod. bych jim to přála.nejsem žádný bolestínek, jinak makám rukama na stavbě válím se ve skelné vatě, několikrát jsem spadla zlešení, měla jsem odoperovaný koleno a po 10 dnech jsem už skákala po lešení, ale tohle je na mě fakt moc
, jako by se mi to břicho mělo každou chvíli roztrhnout. a ještě k tomu místo abych měla radost z pohybů mimi, tak přitom brečím a modlím se ať už přestane. ![]()
Jsem 4.měsíce po císaři a můžu říct, že to ještě není ok, takže klasika je holt klasika. Nejsem žádná padavka, ale po císaři jsem byla hotová, dodnes mě jizva bolí a o cvičení si můžu nechat zdát. 2× jsem rodila normálně, druhý den jsem nevěděla co je to porod, ale ted potřetí to bylo kokino:((Nevím, je to věc názoru, ale já si myslím, že rodit normálně je lepší, ta rekonvalescence fakt trvá dlouho…
tak zdravím všechny a chci podpořit tímto i ostatní maminy. několikrát jsem tu psala, že mám od začátku těhu problémy, navíc, první porod byl taky císař. Ve zlíně si ze mě paní doktorka dělala akorát prdel a u ní bych prostě rodila normálně. Našla jsem si jiného doktora a ten mi zjistil, kompletně rozjetou pánev a špatně sroustlou první jizvu. dopadlo to tak, že ve 37 t. jsem nemohla už chodit, píchaly mi injekce ať alespoň uležím do toho 37 t a vzali mě na císařský řez. Mám díky tomu zdravého syna. nakonec jsem rodila v olomouci. Maminky nevzdávejte se máte právo volby a pokud nesouhlasíe s lékařem, najděte si jiného. nebít pana doktora v olomouci, zle by jsme dopadli já i syn.
ahoj, mě až na ten den ja jipce připadal císař uplně v pohodě-jako rekonvalescence,jinak ten epidurál a ten pocit a tahy v břiše nic moc..šla jsem na něj po sedmi hodinách kontrakcí a celé to bylo lepší než jediná kontrakce,pro mě teda..a vim,že pokud někdy budu mít další dítě,tak jedině císařem..Teď jsem dva měsíce po a už ani nevim,že jsem to prodělala..A pokud někdo cítí, že klasický porod nezvládne, měl by trvat na císaři..
Terkaaa!
Konecne nekdo s takovym nazorem. Ja se porodu nebojim. Bolesti si nedokazu predstavit. Ale co v zadnem pripade nedovolim je, aby me nastrihavali. Nez se nechat dole kudlat, tak to radeji pujdu na dobrovolny cisarsky rez. Kazdy ma jiny prah bolesti a kazdy se leci jinak rychle a nebo pomalu.
Normalni porod rikaji, ze je lepsi. Tak asi jak pro koho. Ja mam tu vyhodu, ze v zemi kde ziju, si zpusob porodu mohu urcit sama. At uz cisarsky rez a to dokonce i programovany a nebo prirozeny porod s nebo bez epidural, dokonce i v jake pozici chci rodit… Ale jak rikam, jestli budou chtit neco strihat a nebude to zrovna pupecni snura, tak to at radeji rezou. Slysela jsem, ze po tom nastrihovani ma spousta holek problemy, napr. pri sexu. No tak to by byla moje smrt. A po tom cisarskem rezu si malokdo stezuje.
ahojky taky přihodim něco do placu.
já sem celý těhotenství chtěla přirozený porod bez epidurálu prostě sem věřila že tu bolest ustojim sem docela bojovnice a tak sem si řekla zatnu zuby a dám to každá bolest jednou skončí.ale všechno bylo jinak když už sem rodila 12 hodin nemohla sem. na půl otevřená řekly mě že můžu rodit ještě dalších 6 hodin ta představa byla šílená zvlášt když bolesti byly pořád a minuta dlouhá jak hodina sohlasila sem s epiduralem i proto že to prý uvolní i cesty.nejdřív ho blbě píchly člověk se nesmí pohnout jenže v těch bolestech no hrůůůza…no 2 hodky sem si pod vlivem dáchla ale pak to jelo nanovo. rodila sem asi 16 hodin stím že poslední hodku bez ničeho fakt sem si to vychutnala se vším jenže mimčo nešlo tak tlačenice na břicho najednou hejno doktorů a nakonec akutní císař…když sem se vbudila myslela sem že to tělo není ani moje, unavená otlačená od porodu,zašitá po císaři nemohla sem ani vstát natož si pochovat naši princeznu.myslim že císař je horší v tom že se sotva zvednete sotva dete a a ještě se postarat o mrně když nezvládate samy sebe.no každopáně po týdnu je to o fous lepší a pak s každnym dnem.jizva mě bolí při změně pořád.do 3 měs po porodu sem byla přesvědčená že malá bude jedináček dnes už néé
horší porod už mít nemůžu.jinak za sebe si myslim císař horší. v tu chvíli možná dobrý a při sexu asi taky ale na tu chvili když sem se probrala nezapomenu…
Ahoj holky,
dnes jsem byla u doktora a díval se mi na jizvu po císaři, rodila jsem v září. Údajně jsem krvácela při operaci, tak mi zavedli drén. No a podle moje doktora mi tu ránu na děloze roztáhli moc, porušili mi nějaké nervy, a proto mě to po operaci tak moc bolelo. Je to čtyři měsíce a pořád to cítím, vnitřní stehy se mi ještě ani nezahojili. Jsem nasraná, že ani nevíte jak…aspoň že malej je OK
Ahoj všem, nečetla jsem vše, tak se omlouvám pokud se budu opakovat.
První porod akutním císařem po 1O hodinách… naprosto bez komplikací, během týdne jakžtakž schopná normálně fungovat, manžel byl s náma doma 2 dny a pak jsem už jela sama na sebe a šlo to. Po roce jsem znova otěhotněla, ač mi to dr neradili, ale když já tak strašně chtěla. Jediný rozdíl oproti předchozímu těhu byl, že jsem chodila častěji na UZ na kontrolu jizvy a nebylo vidět pohlaví, páč malá se uměla krásně schovat za jizvu. Jinak vše o.k., porod vaginální.
Oba s epidurálem, obě děti okamžitě přiložené, po císaři na JIP bez dcery, po přirozeném s dcerou na pokoji hned.
Za mě názor, že i císař může být O.k., oba porody srovnatelné i co do hojení a moblity. S tím sexem to bylo po císaři možná horší… resp. dýl trvalo, než jsem se uvolnila z křeče a strachu z bolesti. ![]()
Držím palce, at máte porod takový, jaký si přejete. ![]()
Beatito, mě jen zarazilo proč tak strašně brojíš proti nástřihu? Vždyť u porodu o tom ani nevíš, maximálně to malinko štíne a v té chvíli je ti to úplně jedno nějakej nástřih. A po porodu je mnohem horší pokud jsi potrhaná vevnitř, to pak je opravdu problém se sexem ale šití nástřihu ani nevnímáš a následky to nemá žádný. Císař je teda, né podle mých zkušeností, já ho nezažila, mnohem horší co do hojení a bolesti jizvy a vůbec schopnosti se vůbec postarat o mimčo.
Ahoj holky, tak tady je to fakt rozjetý.
Já mam za 4 dny termín porodu a po čtení vašich zkušeností sem nejspíš pevně rozhodnutá pro císaře.Je mi jasný že co mamina-to jiná zkušenost.Ale vzhledem k tomu že malá je KP tak ani nechci riskovat ty komplikace.Jen doufam že mi ho udělají
.četla jsem že je lepší dyš ještě nepraskla voda a mamina je na lačno, což nevim jak udělat kdyby to na mě přišlo dřív než za ty 4 dny.
![]()
Holky ještě jedna věc : Překvapil mi příspěvek že po císařáku byl sex horší ???
Máte někdo něco k tomu? Já rodila poprvé normálně,bez nástřihu a vše ok. Teď mě nejspíš čeká ten císařák a vidim na tom i pozitivní to že bolesti tam dole se tim vyhnu.a sex bude jako doteď. Nebo nemam pravdu????????????, ![]()
Ahoooooooojky holky. tak se kvám přidám jestli můžu.
Já sem měla jak spontální porod tak i císaře dva dokonce.
Já měla velké komplikace, přišla sem v 30tt o miminko, takže tam proto byl akutní císař, takže nečekaný takže sem nevěděla dočeho jdu, jen co sem si četla jako těhulka s diskusí tak sem si říkala že asi to musí být pěkně hrozný, ale jak k tomu došlo, šlo o život i mě takže tam šlo o minuty, takže rychlý akutní císař, ale musím říct za sebe, já sem měla císaře ok,mám i jizvu jinak než dělají u císaře plánovaného,já mám jizvu svisle né vodorovně, dren se měla, ale jizva se mi krásně hojila a já lítala jak čiperka, co sem viděla maminky po normálním porodu, je pravda že chodili hůře,ale i maminky některé po císařským porodu tak nevím, já dávám jen svoje zkušenosti, takže já césaře měla naštěstí v pohodě.
Druhý porod opět ten samý problém co se stalo poprvý, ale tam mi nešlo o život, takže tam se rozhodli abych porodila normálně a abych řekla pravdu toho sem se nejvíc bála, víc než císaře, vidět miminko jak nežije, neslyšet ho prostě nic, ještě velká bolest 2krát příjd o miminko takhle pozdě, tak to hodně bolí,takže sem neměla ani sílu tlačit, nechali mě dva dny a něco hroznýho, nikdy tohle nikomu nepřeji a zažít tohle nikdy už nechci ,to čekání hrozný, to že víte že v sobě máte miminko mrtvé je hrozný a pak ještě sama od sebe rodit, doktor chtěl z důvodu abych neměla dva císaře a abych ještě právě mohla mít miminko,tak proto se rozgodli pro tenhle způsob na jednu stranu chápu,ale na druhou stranu bylo to hrozný, nakonec po dvou dnech se porod rozběhl a pak to bylo rychlý, byl by to ok porod, ale to největší štěstíčko mi nedali, takže nerada na to vzpomínám, jak mi odnáší miminko bez pláče, nebudu rozepisovat, opravdu bolestivý a je to bolest napořád, ale te´d už k tomu třetímu porodu.
Třetí těhotenství sem konečně byla pořádně hlídaná a měla sem novou gyndařku a hlavně já už sem se nedala a i sama sem se pořádně hlídala, jak něco se mi nezdálo hned sem běžela, ale tentokrát si mě i doktorka nová pohlídala, už sem měla strach jen tak nikomu věřit, ale jí sem začla věřit a sem ráda že konečně už mám fajn gyndařku, která se o své pacientky stará jak se má.
Tak můj třetí porod opět císař a z důvodu rodila sem předčasně rodila sem v 33 tt ,ležela sem v nemocnici na hlídání a pak začli opět ty samé komplikace, ale tím že sem byla pod dozorem, tak právě to dopadlo dobře a máme vytouženéhé Ríšánka už 9 měsíců nám bude 6 února,rodila sem císařem to bylo plánované, a abych řekla pravdu nebála sem se, šla sem dotoho už jen proto abych měla hlavně zdravé miminko a tam hlavně i když je mimčo menší a byli komplikace radši berou císařem, ale řekla sem si o epi, sice v nemocnici tam ho dávají jen z protekce, ale zmínila sem se kamarádce co tam dělá na sále porodním a ona se zmínila doktorovi a najednou večer návštěva a on že slyšel že chci epidurál a já že ano, tak jsme to probrali a odpoledne jsme ho měla na sále a píchal epi a můžu říct, porod moc krásný, vše sem vmímala a hlavně já ho chtěla abych věděla že malej je v pořádku a chtěla sem si to užít a vidět ho, prostě pohladit ,dát mu pusinku, užít si to, a taky sem si to užila, něco krásnýho když už sem konečně slyšela pláč našeho vytouženého synátora, slyšela sem jak volají manžela, pojďte si podepsat to krásné miminko, no brečela sem jak želva, konečně to dopadlo dobře, můžu říct to co sem ustála já, by ani kůň asi nevydržel, ale já se nedala , hlavně nevzdala sem to a opravdu sem bojovala a miminko jsme si přáli hrozně moc a tak jsme bojovala a vybojovala sem našeho Ríšánka, který je nejcenější pro nás, tak tím sem chtěla napsat , že oba císaře sem měla ok a hned jak sem mohla vstát sem běhala jak čiperka, je pravda že sestřičky koukali a chválili jaká sem čiperka velká a i maminky okolo koukali a nevěřili že já sem po císaři, je pravda jizvu cítím při změně počasí,ale co slyším to je asi všude.
hannah.83-Tak já zase to měla opačně, já bych řekla že po spontálním porodu víc mě sex z kraje bolel, a to jsme opravdu první sex od porodu měli po 2 měsících ,nevím po císaři mě nebol tolik a teď u toho druhého císaře ta vůbec mě sex nebolel, tam je to spíš o tom že člověk se i bojí jestli je vše tam ok, takže asi to má každý jiný tohle, ale po spontálním sem to cítila víc jak po císařáku,ale neboj se ono to bude dobrý