Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
jééé jitule tak to jsi měla super, se mnou bohužel manžel být nemůže na operačním sále
ale může přijít ráno a být se mnou do císaře a pak půjde někam do té místnosti kam mimi donesou a co bude pak nevím
to je bezva, že přišla rehabiliační sestra, no jsem zvědavá na tu naši nemocnici ![]()
jo holky, za jak dlouho vás pustili domů?? mně říkala sestra, že pouštijou pátý den, ale u nás v porodce je teď docela nácvak ![]()
jéé a ty už čekáš druhé mimi…tak gratuluji a přeji pohodové těhu ![]()
Pokud budeš na JIP, tak tam návštěvy nesmí, i když já jsem byla na JIP sama, tak tam manžela pustli a dokonce nám donesli i malou, měla jsem tam zlaté sestřičky.
jitule..nee, já na JIPku nepůjdu, mně dvě hodiny po císaři převezou na pokoj na šestinedělí a budou se o mě starat tam
![]()
networkska píše:
jo a ještě jsem se chtěla zeptat, myslíte, že jak mě pak za ty dvě hodiny převezou na pokoj,že za mnou může manžel a moje zvědavá mamča?? aby to nebylo blbý
Poptej se tam, kde rodíš. U nás šlo, i když jsme byly na pooperačním pokoji dvě - domluvily jsme se, že neva (jsi nahá pod dekou, zkoušíš kojit, cévka, drény, chodí kontrolovat krvácení + měnit vložky…), takže ta druhá mamča tam měla manžela a mamku, já manžela, mimina byly s námi od rána do konce návštěv (když už tam máme ty chlapy, proč by měly ležet na novorozencích). Ale je to vstřícný špitál a PA ve službě byla taky vstřícná - bylo to ale z naší iniciativy, čili líná huba, holé neštěstí
.
jitule to je jasný, že se den císaře nepočítá ![]()
maxik ..teda jo, moc děkuju za info, snad budu s paní, která bude chtít taky vidět manžela a třeba mamču a mít mimi u sebe co to jde ![]()
Ahoj holky, nedávno jsem rodila plánovaně císařským řezem s epidurální anestezií. Narodil se mi zdravý kluk, po operaci mě převezli na pokoj a po asi hodině jsem začala cítit nohy a pak jizvu…byla to HRŮZA!! měla jsem za sebou i klešťový porod, ale tohle bylo MILIONKRÁT horší, nemohla jsem se ani pohnout, brečela jsem bolestí, pak mi píchli nějakou injekci, ale ta zabrala až za dlouho…další dny jsem byla taky na injekcích a cítila jsem se relativně v pohodě, ale chtěla jsem 5. den odejít, tak jsem si o ně přestala říkat, jakmile odezněly injekce, tak začala bolest znovu, prostřední syn se mi u lůžka málem zhroutil, když mě viděl a manželovi se dělalo taky zle…Rodila jsem poprvé na kleště a podruhé normálně a řeknu vám, že NEJHORŠÍ je císař, nejvíc a nejdéle to bolí a pro mě samotnou v noci vstávání k malýmu byl HOROR…No, kdybych mohla rodit normálně a nehrozila mi inkontinence, tak jsem si to sama odrodila, máš to za sebou a pak už jsi fit a ne že budeš ležet jak lazar neschopná ničeho, jenom protože to PRÝ míň bolí…
Jak sem tak četla císaře co prožila eleni, tak musím zareagovat. Je mi líto co jsi prožila, já zas měla císaře úplně báječnýho, tak aby se ostatní holky moc nestresovaly
![]()
Plánovaný byl na 16.4. protože se ta moje princezna neotočila, ale při příjmu 15. mě začaly kontrakce, takže lékaři se rozhodli pro akutní naplánovaný na šest večer. Dovezli mě na sál, kde byl úžasný personál, píchli mi spinál za všeobecného vtipkování - úžasně to uvolnilo atmosféru a celkem dost ze mě spadnul strach. No a v půl sedmý vytáhli holčičku. Pak ještě asi dvacet minut šití a převoz na JIP. Nabízeli mi kapačku na bolest, ale já žádnou nechtěla, protože mi opravdu nic nebolelo, jediný co jsem chtěla, tak vidět toho mrňavýho prcka, kterýho jsem viděla bohužel jen asi 10 minut. Původně říkali, že jí přivezou až ráno, ale celkem dost jsem je prudila, takže v deset večer mi jí přinesla sestřička. No nádherný okamžik
Když jí odnesli, tak jsem začala trošku cítit břicho, takže mi na:,–(ili kapačku a já hned usnula. Ráno po dalším kojení přišla reh. sestra, ta mi pomohla vstát a pak umýt. A protože šlo všechno bez obtíží tak už sem po desáté byla na normálním oddělení a v náručí měla poklad největší. Jizva se mi hojila dobře, za celou dobu jsem nepotřebovala čípky proti bolesti a v neděli - čtvrtý den po porodu - mě pustili domů.
První porod jsem měla normální, skoro 26 hodin na sále s 2min. bolestmi, takže pro mě bylo tohle jak procházka rájem. Jen nabízím druhý pohled, opravdu je každý porod jiný ![]()
ahojte holky,
od soboty jsme doma, myslela jsem, že ten císař teda bude horší, ale tak nějak jsem ho zvládla, zatím se šetřím páč jak se přetáhnu tak mě táhne ta jizva a docela to píchá, ale mám manžu doma, takže se stará a já se starám jenom o malou, je zlatíčko, krásně nám spinká ![]()
Ahoj Net … jsem ráda, že už jsi s Nikolkou doma a tay, že ten císař nakonec nebyl tak „hrozný“ … jizvu ještě nějakou dobu budeš cítit, ale za chvíli to bude dobré! … užívej si dcerky !!!
Net přidávám se ke gratulacím
Časem se jizva hezky zahojí a skoro ji neucítíš.
Dobrý den, žádám akutně o radu. Hledám na Moravě nemocnici, kde na vyžádání provádí císařský řez. Jsem 6let po porodu prvního dítěte a trauma, které jsem zažila přetrvává - 23hod porodní bolesti, přes epidural neutichaly, při porodu jsem byla totálně roztrhaná až přes konečník, dítě tahali kleštěmi-mělo zdeformovanou hlavičku-hrůza!!!!!!2 krát jsem omdlela od bolestí.Pak šití, které bylo nekonečné, přitom hrůza o dítě, které odnesli a nechtěli mi řící, co se stalo. Naštěstí je holčička vpořádku. 4týdny po porodu jsem si nesedla, nemluvím o infekčních komplikacích, které se dodnes vrací. Natálka měla přitom pouhých 2,2Kg. Dodnes mám problémy se zjizvením, které je naomak hrubé a nepoddajné. Před týdnem jsem zjistila, že jsem ve 4tém týdnu těhotenství a zachvátila mě panika, opět se mi otevřely vzpomínky na tu hrůzu, nemohu v noci spát. Miminko si moc přeju, ale nechci, aby stres v těhotenství měl na něj vliv. Žádám císařský řez, ale Dr nechce o tom slyšet, že to řeším brzo. Můj strach je šílený. Pomozte prosím. Daniela
Ahoj Danielo,
poradit Ti konkrétně bohužel nedokážu, ale jukni na baby-cafe, tam je diskuze o císařském řezu na přání v okolí Brna. Zakladatelka diskuze potom nabízí v této diskuzi http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…, že poradí kde a jak si to domluvila, pokud jí písneš soukromou zprávu.
Určitě Ti bude umět poradit, takže žádný stresy a užívej si těhu bez obav!
Moc držím palce a přeju krásný a spavý miminko!
Ahoj Pet´uli ![]()
děkuji moc za radu, hned se na to mrknu. Snažím se být v klidu, vždyt´ mám ještě spoustu času, ale zážitek z minula tak silný a dodnes citelný, že to nechci nechat na poslední chvíli a vědět, že mě nenechají dopadnout jak minule. Děkuju moc za radu.
Dany