Článek o císařském řezu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
24.1.10 13:37

teda Mysko, je mi tě strašně líto :cry: teď si řikam že se nervuju nejspíš zbytečně.miminko ve mě je zdravý jen zadečkem napřed a já tu řvu jako kráva. :zed: .mam strach aby se jí něco nestalo při tom císařáku.je fakt že sem nikdy na žádný operaci nebyla,tak se bojim i o sebe.jizva se nějak zahojí a věřim tomu,že za rok už nebude cejtit ani při změně počasí-teda si myslim. :nevim: tak ti přeju všechno nejlepší,a ať je mrňě zdravý a ty taky-už sis vytrpěla dost :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
24.1.10 13:56

mám dotaz je pravda že ač žena rodí císařským řezem dostane po císaři porodní bolesti jako když žena rodí normálně?

• Citovat
  • Upravit
69
24.1.10 14:04

No? To je otázka. :think: Ale porodní bolesti při normálním porodu jsou PŘED porodem.po porodu nebolí už nic.A dyš je císařák tak přeci mimi vyndají a neni třeba aby děloha dělala kontrakce-dyš už tam mimi neni. a prej šestinedělí je stejný u obou porodů,u císaře prej kratší :nevim: ale počkam si na další příspěvky-třeba překvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983
24.1.10 14:33

Ahoj holky,
taky něco přispěju k Vaší diskusi :dance:

Před 16 lety jsem rodila dceru normálně.
A před 4 lety jsem šla rodit syna,po dvou dnech bolestí,otevřena na 2 cm nakonec císař.
Vše dopadlo dobře,ale to hojení byla hrůza. :cry:

Teď budu v červnu rodi po třetí,a budu mít domluveného císaře.Doktorka řekla,že nebude nic riskovat.Tak se připravuji psychicky.

Tak nám všem přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
24.1.10 14:40

Michaelakkk-porodní bolesti po císařským řezu už pak nejsou, takže nemusíš mít strach, po císaři už přeci miminko není v bříšku, takže nejsou proč by měli být porodní bolesti :wink:

hannah.83-děkuji moc, jj už sem si vytrpěla hodně, tak teď už si užíváme malého a naštěstí jsme zdravoučký a dělá nám malej jen samou radost, akorát co mě mrzí že to tak rychle vše utíká, vždyť je to jak nedávno co sem malého porodila a nám už budou v únoru 9 měsíců, hrůza jak to letí.
Jinak jizvu já cítila 4 roky při každý změně, takže nevím, ale co slyším od holek co měli taky císaře tak cítí taky pořád, není to nějak starašný, jen prostě bych mohla předpovídat počasí :lol: ale není to nějaká velká bolest, to se nemusíš bát a uvidíš porod budeš mít taky ok a vše se zahojí, já si myslím že jsou o dost horší věci a takhle to beru já, vím že to mrzí že člověk si nemůže porodit spontálně, ale když to ohrožuje miminko a maminku, tak se nedá nic dělat a lepší císař, než pak litovat kdyby něco se stalo a přesně nenervuj se a ty máš císaře jistého ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
24.1.10 14:44

evka-Ahojky a můžu vědět proč si nakonec musela rodit ty císařem, jaký tam byl problém? Že paní doktorka ví že už budeš muset rodit znovu císařem, to ale není pravidlo, pokud k tomu nanasvědčuje nějaký problém před termínem, tak prý není důvod císař, někdo říká nebo si myslí že když jednou rodil císařem že automaticky se rodí i po druhý, ale není to tak, pokud ukazuje že vše je ok, tak oni radši rodí spontálně, prý císař stojí moc peněz, ale nevím jaký máš problémy, nebo si měla ?
Přeji aby si měla porod ok a když bude císař, tak aby se jizvička ti krásně hojila, máš krásný termín, ten sem měla mít já, ale malej chtěl za námi na svět dřív, tak sem rodila o měsíc a půl dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.1.10 14:46
RidickaMiska píše:
Michaelakkk-porodní bolesti po císařským řezu už pak nejsou, takže nemusíš mít strach, po císaři už přeci miminko není v bříšku, takže nejsou proč by měli být porodní bolesti :wink:hannah.83-děkuji moc, jj už sem si vytrpěla hodně, tak teď už si užíváme malého a naštěstí jsme zdravoučký a dělá nám malej jen samou radost, akorát co mě mrzí že to tak rychle vše utíká, vždyť je to jak nedávno co sem malého porodila a nám už budou v únoru 9 měsíců, hrůza jak to letí.
Jinak jizvu já cítila 4 roky při každý změně, takže nevím, ale co slyším od holek co měli taky císaře tak cítí taky pořád, není to nějak starašný, jen prostě bych mohla předpovídat počasí :lol: ale není to nějaká velká bolest, to se nemusíš bát a uvidíš porod budeš mít taky ok a vše se zahojí, já si myslím že jsou o dost horší věci a takhle to beru já, vím že to mrzí že člověk si nemůže porodit spontálně, ale když to ohrožuje miminko a maminku, tak se nedá nic dělat a lepší císař, než pak litovat kdyby něco se stalo a přesně nenervuj se a ty máš císaře jistého ?

ne nemam nic na jisto-jen si myslim že vzhledem k možným komplikacím by bylo pro malou lepší aby se narodila císařákem-neustála bych kdyby měla nějaký mentální poruchy kvůli nedostatku kyslíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
24.1.10 15:07
hannah.83 píše:
RidickaMiska píše:
Michaelakkk-porodní bolesti po císařským řezu už pak nejsou, takže nemusíš mít strach, po císaři už přeci miminko není v bříšku, takže nejsou proč by měli být porodní bolesti :wink:hannah.83-děkuji moc, jj už sem si vytrpěla hodně, tak teď už si užíváme malého a naštěstí jsme zdravoučký a dělá nám malej jen samou radost, akorát co mě mrzí že to tak rychle vše utíká, vždyť je to jak nedávno co sem malého porodila a nám už budou v únoru 9 měsíců, hrůza jak to letí.
Jinak jizvu já cítila 4 roky při každý změně, takže nevím, ale co slyším od holek co měli taky císaře tak cítí taky pořád, není to nějak starašný, jen prostě bych mohla předpovídat počasí :lol: ale není to nějaká velká bolest, to se nemusíš bát a uvidíš porod budeš mít taky ok a vše se zahojí, já si myslím že jsou o dost horší věci a takhle to beru já, vím že to mrzí že člověk si nemůže porodit spontálně, ale když to ohrožuje miminko a maminku, tak se nedá nic dělat a lepší císař, než pak litovat kdyby něco se stalo a přesně nenervuj se a ty máš císaře jistého ?
ne nemam nic na jisto-jen si myslim že vzhledem k možným komplikacím by bylo pro malou lepší aby se narodila císařákem-neustála bych kdyby měla nějaký mentální poruchy kvůli nedostatku kyslíku.

Aha tak to jo, tak přeju ti moc aby si rodila normálně, ale pokud bude vše ok, a ty si psala že rodíš teď někdy že ? myslíš že ještě se miminko neotočí tak jak má? Tak uvidíš jak to bude, ale opravdu nenervuj se je to pak o dost horší si myslím už i kdyby si měla rodit normálně a tam jak je pak psychika hodně, tak se rodí normálně hůř, nevím každý má jiný zkušenosti a proto když někdo napíše že císař měl v poho než třeba normální porod, tak hned nesoudím tím že jak tohle někdo může napsat, protože sama sem neměla žádný problémy, sem sice za to moc ráda, ale tak když to tak maminka cítí, proč by si neměla ani právo si to napsat, to mě pak dokáže rozčílit, když vidím jak nějaká maminka se číli tím jak tohle někdo může napsat, ale bouhžel je to tak, pokud to vše je v pořádku tak proč né, od toho je aby každý si napsal jaký ten císař měl, no nemám pravdu ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.1.10 18:10

jasně-moje řeč. :wink: mam jedinej termín-a to teď ve středu-27.1. takže na to rozhodování už moc času nemam. :-( a ani už nepočítam s tim že by se otočila.doktorka řikala že už tam má málo vody tak abych s tim vůbec nepočítala.tak se spíš už psychicky připravuju na ten císařák-myslim že to bude pro to mimi lepší ne? :think:.no uvidíme.třeba po porodu sem napíšu něco úplně jinýho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
25.1.10 09:50

hannah.83- Ahooojky, jj to už moc času není a to je i malá pravděpodobnost že by se mimčo otočilo, to už většinou ne, ale určo je to lepší cisařský řez pokud pak se musí, ale počkej ty ho nemáš plánovaný, kort když už máš termín teď, tak pokud ho nemáš plánovaný , tak ale uvažuji že budeš rodit spontálně jak chápu, nebo máš plánovaný že máš nástup do nemocnice, to už by si tam ale ležela . :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
25.1.10 10:43

hannah - jestli už nemáš porod za sebou, tak tě jdu trochu uklidnit. Taky jsem měla mimčo KP, pořád jsem doufala, že se otočí a bylo mi líto, že nebudu rodit přirozeně. Měla jsem samozřejmě na výběr a vybrala jsem si císařský řez. A to s ohledem na miminko i na sebe. Vím, že s tím strachem o mimi bych normální porod nezvládla.
Strach z operace jsem ani neměla, spíš jako že nevím, jaké to bude. Bylo to nakonec skvělé, ten porod jsem si i tak užila. Bolesti je nejlepší co nejdříve rozchodit. Když budeš polehávat, bude to horší. No a teď 4 měsíce po císaři fakt o jizvě nevím, ani při změně počasí ani při námaze. Takže je to jak u koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
25.1.10 13:13

RidickaMiska - ahojky, ne ne neuvyžuju že bych rodila normálně-na to mam moooc velikej strach o malou,aby se jí během porodu něco nestalo.Byla sem na kontrole v pátek a tam mi řekli ať si všechno rozmyslim.tak sem o víkendu přemejšlela a sháněla všelijaký rady a rozhodla sem se že ten císař bude fakt lepší.Ani na tom teď psychicky nejsem nejlíp,tak si i myslim že bych to nezvládla.Na kontrolu jdu teď ve středu,tak si i myslim že si mi tam rovnou nechají co myslíš?a třeba to i naplánujou.
hašlerka - ještě jsem vcelku :-P .mě to ani nemrzí že nebudu rodit normálně.už jsem jeden porod měla a ten byl v pohodě-žádnej problém.tak vim jaký to je.máš pravdu že je to spíš tak že nevim do čeho jdu.tak mam trochu strach,ale co tady čtu tak to zase tak hrozný být nemůže,dam na tebe a budu to zkoušet co nejdřív rozchodit, i když si to teď neumim představit.a taky doufam že na tohle všechno brzo zapomenu,je to dost stresující.já jen doufam že když je doteď mimčo zdravý a v pořádku-jen zadečem napřed, že se jí nic nestane při císařáku,kdyby mi tohle někdo zaručil,tak je po starostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983
25.1.10 13:35

Ahoj holky,
pro „RidickaMiska“,já jsem měla před pár lety konizaci děložního čípku.Nejdřív měla doktorka celé těhotenství strach,že malýho neudržím do konce.
A ono to nakonec dopadlo přesně naopak.Přenášela jsem přes týden,a po dvou dnech nakonec císař.Teď jsem myslela,že zkusím,jestli by to nešlo přirozeně,ale prý nic zkoušet nebudem.Až bude čas půjdu na císaře.
No,co hlavně když bude malá v pořádku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
25.1.10 15:05

Ahojky holky.
evka:Přesně tak jak píšeš, hlavně že miminko bude v pořádku o to jde snad každý rozumný mamince, taky bych se toho bála a určo jak řekne lékař v tomhle tak taky bych poslechla, než něco riskovat zbytečně.

hannah.83-Ahojky, přesně tak je lepší císař, než pak třeba litovat, taky bych se bála a šla bych do císaře, já právě nevím, většinou co sem slyšela tak každý říká z doktorů něco jiného, nikdo nedovolí vůbec rodit spontálně když je KP a někdo zase i tak i tak, tak pak maminky z toho jsou taky mimo, když pak nevědí, ale většinou přesně jak sis našela info ty a pak si to i rozmyslí jak nakonec usoudí, znám pár maminek co rodilo KP spontálně a prý ok, ale i taky znám co nic moc, tak nevím a pak třeba riskovat nějaké kleště ,atd…to za nic nestojí, tak doporučuji toho císaře taky, jizva se zahojí a nemusíš ani cítit jak už tu někdo psal, ale co slyším já okolo tak to tak je že malinko cítí jizvu jak je změna ale to vůbec nic není, je pravda že po tomhle císaři jí necítím taky zatím, každý to má jinak. A podle mě by to naplánovat měli ale, protože přeci už máš rodit a já bych se osobně bála že by mě to chytlo dřív než by byli kontrakce, někdo má porod rychle že pak ani nemusí kolikrát císař být, nech se překvapit, my ti budeme moc držet palečky, aby si měla porod krásný a už se těším až nám budeš hlásit ,že už máš u sebe miminko, na to se těším nejvíc :dance: :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
25.1.10 15:27

hannah - já myslím, že u císaře pro miminko zas nějaké velké ohrožení nehrozí. Zvlášť pokud je to císař plánovaný. To spíš u maminky můžou být komplikace.
S tím rozchozením - mě to radilo víc maminek i zdr. sestřička. A je fakt, že když jsem ležela na jipce, vůbec jsem si nedovedla představit, že budu muset někdy vstanout :-D Ale už tam nám říkali, že se máme zkoušet otáčet na bok, krčit nohy a tak. NO a na normálním pokoji jsem si do postele, když jsem nechtěla spát, ani moc nelehala. Protože vstanout z té postele bylo vždycky nejhorší. Takže jsem se pořád procházela nebo seděla a z porodnice jsem odcházela úplně fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí