Článek na facebooku o výchově

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3429
12.7.18 12:35

Táta parťák je idiot, co dotlačí svou manipulací děti kam chce a pak tomu říká jejich rozhodnutí. Článek se mi nelíbí. Docela paušalizuje. Nelíbí se mi ani to, že vidí mámu s klukem asi pět vteřin a už ví, že z něj vychovává nesamostatného blbečka.

Příspěvek upraven 12.07.18 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.7.18 12:36
@elen-ka píše:
Ale tak toto je zase něco jiného. Jsou i rodiče, kteří za dítě nosí opravdu vše, aniž by dítě za sebou mělo celodenní tůru ať pěšky či na kole či jiný fyzicky náročný výkon.Párkrát když jsem vyzvedávala dceru přímo ve škole po vyučování, mě paní učitelka vždy pochválila, když jsem nechala nést aktovku dceru a né že jsem ji nesla já sama.

Jenže to nikdo neví, co má dítě za sebou a pak má kecy nebo na net vyblije podobný článek. I s tou aktovkou… V ČR v ní tahají děti hromadu učebnic a sešitů a holt jim rodiče nechtějí ničit záda

• Citovat
  • Upravit
3429
12.7.18 12:37
@Fíková píše:
A co rodiče, kteří synáčkovi s pomocí právníka ve škole vydupou, že nemusí dělat úkoly.? :mrgreen:
:potlesk: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
12.7.18 12:40

Ten článek totiž nepsal „táta parťák“, ale p. Herrmann, autor knížky Najdi si svého marťana, pedagog a psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.18 12:41
@Fíková píše:
A co rodiče, kteří synáčkovi s pomocí právníka ve škole vydupou, že nemusí dělat úkoly.? :mrgreen:

Vis, ono je to dost podobne, jako rodice, co dcerunce s pomoci ramcoveho vzdelavaciho programu vydupou, ze si nemusi jit po obede lehnout… A to presne udelal Tata partak…

• Citovat
  • Upravit
24288
12.7.18 12:44
@lucenka píše:
Jenže to nikdo neví, co má dítě za sebou a pak má kecy nebo na net vyblije podobný článek. I s tou aktovkou… V ČR v ní tahají děti hromadu učebnic a sešitů a holt jim rodiče nechtějí ničit záda

No tak já bych takovou situaci nekomentovala, protože neznám souvislosti, max. si něco pomyslela. Co se týče aktovky u dcery ve třídě, tak opravdu nenosily žádné učebnice či sešity, jen ty, ze kterých měly domácí úkol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.7.18 12:49

nakoukla jsem na fb Taty partaka a jo,je to manipulativni blb.Ale tento clanek,at uz je od kohokoli,je trefnej.Vidim vsude kolem sebe.Predskolaky,ktere maminky v satne oblekaji,smrkaji,vezmou jim mikinku… :roll: Dokonce jsem videla tak 7mi letou holcicku,kterou maminka v tramvaji krmila bananem,zatimco ona blbla na sedacce a kopala pani naproti ni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
12.7.18 12:51
@Limi123 píše:
Vis, ono je to dost podobne, jako rodice, co dcerunce s pomoci ramcoveho vzdelavaciho programu vydupou, ze si nemusi jit po obede lehnout… A to presne udelal Tata partak…

Ano a to s těma úkolama předvedl poté v synově škole. A pak se tím chlubí na FB. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
12.7.18 12:56

Článek jsem nečetla, ale vídám docela často, že matka nese svou kabelku, tašku s nákupem a ještě aktovku dítěte. A dítě jde úplně po lehkou. To mi přijde přinejmenším zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.18 12:58
@Fíková píše:
Ano a to s těma úkolama předvedl poté v synově škole. A pak se tím chlubí na FB. :)

Aha… No je to d***l, no…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.18 13:02
@Kacka2 píše: Článek jsem nečetla, ale vídám docela často, že matka nese svou kabelku, tašku s nákupem a ještě aktovku dítěte. A dítě jde úplně po lehkou. To mi přijde přinejmenším zvláštní.

Treba ma dite skoliozu… Do toho nevidite. Nebo je po nemoci, cokoliv.

Dneska jsem to uz v nejakem tematu psala, ale syn vypada od 18 mesicu na tri roky. Tech narazek, co jsem za tu dobu slysela na to, ze „tak velky kluk a vozi se v kocarku - to za nas nebyvalo…“ Chodil tri mesice a uz nas lidi prudili.

Nebo jednou, jeli jsme od vody, kde jedl cely den ovoce, zeleninu, lososa… A k veceri jsem mu koupila pizzu do ruky. Protoze byl uz uplne ko a domu by do vecere nevydrzel, usne na kocarku. A co jsem si od nejake pani v autobuse vyslechla, „to je teda zradlo pro deti“.

Lide z jednoho pohledu soudi veci, ktere by soudit proste nemeli.

Příspěvek upraven 12.07.18 v 13:02

• Citovat
  • Upravit
22796
12.7.18 13:02

@pukacu Není zač.

Já tátu parťáka fakt nemusim, zvlášť ty jeho boje ohledně domácích úkolů (fakt bych nechtěla být učitelkou jeho dětí). Někde zas „objevuje Ameriku“. Ale konkrétně tenhle článek mě nijak nepopuzuje, naopak s ním v lecčems souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
12.7.18 13:07

@acimedaca Aha! Já to viděla v souvislosti s tím „parťákem“ na FB, ale asi to jen komentoval nebo tak něco. Tak to pardon za uvedení v omyl 8) Mi to přišlo na parťáka nějak málo povýšenecký a arogantní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
12.7.18 13:34
@krtek93 píše:
@acimedaca Aha! Já to viděla v souvislosti s tím „parťákem“ na FB, ale asi to jen komentoval nebo tak něco. Tak to pardon za uvedení v omyl 8) Mi to přišlo na parťáka nějak málo povýšenecký a arogantní :mrgreen:

ten to pouze klidně převzal, bez citace ;) i když teda v záhlaví článku má napsáno, že to „někde četl“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
12.7.18 13:36

@acimedaca Hm, fakt frajer :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie