Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Luci,
je mi líto že prožíváš takové neveselé chvilky,ale určitě se to obrátí k lepšímu
Já se tím taky pořád uklidňuju,ale někdy je to dost těžké
Zase sem totiž krvácela a zase beru léky,příjde mi že už asi nebudu mít bezproblémové těhu.Ale mimča se drží a to mě to dodává sílu
Rozumím tvému rozpolcení ohledně IVF a práce,ale stejně to rozhodnutí bude na tobě.Nikdo ti nezaručí,že se to povede na poprvé a pak že budeš mít bezproblémové těhu.Vidíš to u mě,ale třeba kámoška která čeká taky dvojčata po IVF je v pohodě
Ale dvojčata po IVF jsou vždy rizikové těhu a do práce by tě nepustili
Ale můžeš mít jen jedno mimi a pokud to bude v pohodě tak nemusíš být celé těhu na neschopence
A při IVF se většinou dává neschopenka od punkce-odběru vajíček a pak následuje přenos embryí a poté do pozit.těhu testu nebo menstruace.Já jsem ji měla už od stimulace,protože sem to chtěla mít v pohodě ale můžeš při ní chodit i do práce.Určitě je při IVF větší šance než při IUI a chápu že tě každý nezdar čím dál tím víc trápí
Přeju ti ať je pro tebe a tvého manžela příští rok tím úspěšným a nejšťastnějším rokem 2006 ![]()
Měj se líp.Pa pa Zuzi
ŠŤASTNÝ A ÚSPĚŠNÝ NOVÝ ROK 2006 VŠEM SNAŽILKÁM PŘEJE ZUZKA
![]()
Mějte se všechny moc krásně a přeji vám co nejdříve vaše vytoužené mimísky ![]()
Ahoj holky,
jdu vám jen popřát šťastný nový rok 2006 a co nejdřív ty mimísky do bříška!!!
Brala jsem Clomhexal, ale pak jsem ho musela vy:,–(it, protože se mi objevily hyperstimulační cysty a skončila jsem v nemocnici. Ale díky nim se mi srovnal cyklus, OVU přicházela načas jako hodinky a po 2,5letech snažení, slz, vzteku, bezmocnosti a beznaděje, jsem pár dní před vánocema zjistila, že čekám miminko. Vězte, berušky, že to štěstíčko čeká i na vás a že toho vytouženého miminka se dočkáte co nejdřív. A já vám budu moooc držet palečky, protože si to zasloužíte všechny, bez rozdílu ![]()
Ahojky Monaliso ani nevíš jak moc jsi mě povzbudila!Brala jsem Clomhexal dva měsíce a před měsícem mi doktor našel 6×6 cm velkou cystu na pravém vaječníku.Jsem si na 90% jista že mi to taky způsobil právě Clomhexal!12. ledna nastupuju do nemocnice.Snažíme se rok a půl a přesně jak píšeš, slzy beznaděj atd atd. Snad dojdu taky k šťastnému konci jako ty
Můžu se tě ještě zeptat Monalisinko? Za jak dlouho po operaci se Vám to povedlo?A brala jsi pak ještě nějaký hormony nebo po nemocnici už nic?
Jinak moc moc blahopřeju k //, byl to ten nejhezčí vánoční dáreček viď?Přeju ti aby vše probíhalo hladce a mimísek byl zdravý! Kačátko
Milé Káčatko25, v nemocnici jsem jen ležela a oni mi sledovali cysty. Kdyby nezmizela, čekala by mě laparka. Naštěstí s MS odešla, tak to bylo v pohodě. To bylo v září. Pak jsem žádné prášky nedostala, jen mi Dr. doporučila vitamíny FOOLIGAPPO. No a poslední MS jsem měla 3.11.05:-) Pořád jsem tomu nemohla uvěřit, že se dočkám.
Pamatuji si, že mi po tom, co mě propustili z nemocnice říkala, že nám napíše papír do CAR, takže jsem s tím byla asi vnitřně smířená. Ale stejně děkuju Clomhexalu, když nic jiného, tak se mi aspoň srovnal cyklus:-). A také se říká, že ještě 1/2roku po tom, co ho dobereš, na Tebe ten lék působí:-).
Držím Ti moooc palečky, aby ses co nejdřív dočkala //!!!
Tak mě jí budou odstraňovat,prý je velká.Původně jsem byla toho 12. ledna objednaná „jen“ na vyšetření vejcovodů laparoskopií a do toho se mi ještě udělala ta cysta,tak prý ji při tom rovnou odstraní
Bojím se toho aby při tom nenašli ještě něco jiného! Snad ne a když jo,hezky mi to tam všechno pročistí a pak to půjde
Doufám!!!
To je skvělý Monalisinko!Ještě jednou moc moc blahopřeji!
Kačátko75, beruško, uvidíš, že se dočkáš!!! Ta laparoskopie je dobrá věc, aspoň zjistí, kde je příčina! Říká se, že se to potom povede jedna dvě!
Budu Ti moooc držet palečky, aby ses co nejdřív dočkala. Vím, o čem mluvím, když napíšu, že to čekání na zázrak je hodně psychicky vysilující:-(, ale štěstí se usměje i na Tebe! I když… já už přestala doufat a asi díky tomu se to povedlo.
Ještě jednou, hodně štěstí!!! A co nejdřív // na tt:-)))
Děkuju moc moc moc Monalisinko,snad máš pravdu!Dám ti pak vědět jak jsem v nemocnici dopadla jo?
Tobě ještě jednou moc moc štěstíčka a zdravíčka pro tvého malinkatého mimíska v bříšku. ![]()
Jasně, dej mi vědět:-), budu na Tebe toho 12.1.06 moooc myslet!!!
Držím palečky!
Monaliso, mohu se tě jen zeptat, jak dlouho jsi Clomhexal brala? A měla jsi předtím hodně nepravidelný cyklus? Já totiž beru Clostilbegyt (je to obdoba clomhexalu), ale cyklus mi to neupravilo. Myslíš, že je to podmínka? Děkuju za odpověď. ![]()
Ahojky holky,
už jsem tady hrozně moc dlouho nebyla, ale musela jsem mezi vás zajít a trochu vás povzbudit. Protože já jsem zjistila po 12 měsících snažení, že se na nás usmálo štěstíčko a já konečně viděla mé // vytoužené čárky na testíku. U mě to probíhalo tak, že mě můj gynekolog poslal do nemocnice, protože mi našel cystu přes 6 cm velkou, v nemocnici mi ale řekli, že je ještě poměrně malá, že operují až tak kolem 10 cm, tak že počkáme, pak mi naštěstí praskla, jinak by mě také čekala laparka, no a primář mi na:,–(il Clostillbegyt, když viděl moje teploty, tak usoudil, že u mě asi neprobíhá ovu a holky děj, se děj, já jsem hned po prvním měsíci braní Clostillbegytu otěhotněla, ani jsem tomu nechtěla věřit. Už jsem byla smířená s tím, že půjdu do CARu. Teď začínáme 15 týden těhotenství.
Takže Vám všem přeji do nového roku, aby jste se, co nejdříve dočkaly svým vytoužených //, taky vám samozřejmě přeji hodně zdravíčka, štěstíčka, lásky a pohody, protože, ta je pro dělání miminek, to nejdůležitější.
papa Lenča
Tulipánku, děkujeme za povzbuzení. Já beru Clostilbegyt už 2 cykly a zatím nic. U mě je spíš problém s velmi nepravidelnými a dlouhými cykly. Jak sis možná povšimla mého metříku, tak jsem dnes 51. DC. Zní to hrozně. No, dnes mi Dr. napsal Duphaston na upravení cyklu, tak snad mám už lepší vyhlídky.
Ale každá taková zpráva, jako byla ta tvoje nás určitě dost potěší
Přeju hodně štěstíčka v těhu a pak taky s mimískem ![]()
Ahoj Zuzi
konečně jsem dostala tvůj email, děkuju moc, je to teda pálka, no ale ve čtvrtek jdeme na poradu, tak jsem zvědavá, neměli jsme čas přes silvestra a vánoce o tom vůbec přemýšlet s manžou, protože jsme byli pořád mezi lidma, ale zatím to vypadá že půjdeme ještě do třetího pokusu a pak teprv kdyžtak na IVF protože teď nemám sílu a možnost to v práci navrhnout, zaučuju novýho člověka už pátýho, tak snad až se dva poslední rozjednou, tak snad, ještě na IVF asi nejsedm připravená, snad ten třetí neúspěch taky přežiju a pak už přijmu holt IVF…
tak se ozvu po čtvrtku..
je mi moc líto že jsi zase krvácela, co se stalo? nevědí čím to je? taky bych pak asi chtěla pracovat z domova už od stimulace, abych byla v klidu, přeci jen v práci klid není i když bych jen dřepěla u poče. ale je dobře že jsou míma v naprostým pořádku…držím palce, v kolikátým už jsi? už víte pohlavíčka? určitě už budou v klídku..
tak zatím papa Lucka
Ahoj Luci,
držím ti pěsti ať to tentokrát výjde ![]()
Já jsem včera byla na kontrole a mimča jsou úplně v pohodě
Krásně rostou a velikostí odpovídají 15.týdnu
Mají taky všechno jak mají mít a už se nám pochlubili i s intim.výbavičkou
Takže jsme se s manžou potěšili že to bude ten vysněný páreček-Samuel a Nikolka
Opravdu mám šikovného manžela
Teď už jenom abych je vypiplala do pěkných rozměrů a sama nebyla jak lokomotiva
Zatím jsem přibrala 2kg a pupík už je taky vidět.Tak snad aspoň ta druhá třetina bude ve větší pohodě a budu se moct hodit do klidu
Po včerejšku jsem zase optimista ![]()
Měj se krásně a přeju tobě i všem snažilkám abyste měly co nejdříve stejné radosti i starosti
Obojí k tomu patří ![]()
Pa Zuzi
Ahoj holky,
tak děkuju za skvělou podporu, ale moje naděje jsou marné, normálně jsem odmenstruovala a nahlásila se tak na 5/1 opět co Caru na poradu co dále…přes Vánoce to tak musím s manželem rozmyslet, problém je v mé práci, nebýt jí, tak asi neváhám a jdu zkusit rovnou IVF ale takhle je to problém, Zuzi napiš mi od kdy jsi na nemocenské a jak to celé probíhá..mám totiž strach, že hned od stimulace do konce těhotenství a to ze mě nebudou nadšený, asi bych si musela pořídit počítač domů a pracovat doma, což ani nejsem proti, protože nic nedělat po workoholismu asi nedokážu a ještě víc bych se pozorovala, nebo za sebe někoho najít což je kámen úrazu. ale zase je to můj život a nikdo mi to nemůže zakázat, tak uvidím…ale vadí mi to jak šéfové vůbec tohle neberou v potaz už v loni jsem jim odmítla jednatelství a řekla na rovinu že chci dítě a přesto se nezepatají asi žijí v tom že mě to pustilo..:)
tak papa, a hezký boubelaťte, hezké svátky a více štěstí všem…pod stromečkem bohužel ten nejkrásnější dárek já mít nebudu a bohužel do toho je manželova babička velmi nemocná, ta beznaděj na mě doléhá dvakrát tolik…
tak krásné svátky
Lucka01