Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dekuji vsem.
Kvacek - no, samozrejme vim, ze to neni idealni, mazat Majku, ale kdyz nemuze skoro nic, opravdu jsme vdecni za kazdou potravinu, kterou toleruje. Ve slozeni neni nic vyjimecneho, co by jednou za cas nemohla. A navic jsme s tim zacali minuly tyden.
JRK - asi poradne nectes
mala nemuze jogurt zadny, ani sojovy. Perla tip a perla s vitaminy je snad jedine bezmlecne mazani co existuje. I v rame je mlecna bilkovina. Coz me prave zklamalo, myslela jsem, ze ji budu misto smetany kupovat tu ramu culinesse (nebo jak se to pise)…a nic. Je tam taky bilkovina KM.
Radůno - diky, projdu to. ![]()
babo zlopocasna - mala nesmi ani kozi mleko. Ta bilkovina je v jakemkoli mlece, kozim, kravskem, kobylim a sojove je to same. Ona celiakie je neco jineho. Diky.
Founik - kuskus jsem nezkousela, to je testovina, ne? lusteniny nemuze zadne. Obsahuji histamin a zpusobuji ji histaminoliberacni reakci - osype se. Podobne to funguje u jahod. Krupky ji davam pohankove.
Dendo, Aty - dekuji, zkusim.
hele to já jsem nepsala o té Majce
já jsem odpovídala na ty játra… ale jako chápu to jenom jsem se holky ptala, protože sama už nevím co, když se malý rozjedl, mám doma nějaké knížky, ale přijde mi to zbytečně složité ![]()
Jo, ja myslela, ze mluvis o Majce, protoze ta je z jater
v pohode.
nečetla jsem všechno, ale ryby může??, například moje známá mi říkala, rybičky v tomátě trochu másla, prostě klasika pomazánka, ale nedělala jsem to ještě.Ale tu kvasnicivou malý zbožnuje i polévku, jí to jak dravý,
jeho nejoblíbenější polévka
Jj, kuskus je testovina. Malé jsem ted kupovala jecny, je tmavsi, a chutnal.
jeste se da ve zdrave vyzive koupit mrkvova pomazanka a brokolicova, mala to mela rada…
jo a mlicko jsem nahrazovala „ryzovym napojem“ je to sypka smes ani to neni drahy a pit se to taky da:)
A co to Vive Bio? To je taky bezmléčný rostlinný tuk, ale přesné složení už nevím.
MadGirlNancy píše:
JRK - asi poradne nectesmala nemuze jogurt zadny, ani sojovy. Perla tip a perla s vitaminy je snad jedine bezmlecne mazani co existuje. I v rame je mlecna bilkovina. Coz me prave zklamalo, myslela jsem, ze ji budu misto smetany kupovat tu ramu culinesse (nebo jak se to pise)…a nic. Je tam taky bilkovina KM.
podivej se na ty stranky se zdravou vyzivou. Nektere jogurty myslim nemaji primes mleka, ale jsou z ryze nebo ceho. Tak kup odstavnovac a delej si svoje stavy.
Nebo jak jsem psal zelenina/ovoce/maso. Na svidani klidne bez masla rovnou polozit pastiku, kousek salamu. Take to doma tak delame (z me lenosti). Male to nevadi.
Od znsme ktera prosla skolenim ohledne techto potravin, jsem slysel co takova perla obsahuje a aby jsi diteti vic neuskodila nez pomohla. tSice to mleko nema, ale potom co to obsahuje…
Ale jinak nemam nic proti.
MGN Ještě mrkni sem
http://alergie-mleko.webz.cz/…-laktoza.php
Siváček rýžový dezert, ale zakladatelka tuším na začátku psala, že nemůžou ani rýži. Nebo se pletu? ![]()
No tak to je drsný, já narazila jen na dvě náhrady jogurtů, soyagurt a siváček, ani jedno nemůžete, ale musím ti říct, že syn stejně ani jedno moc nejí, teda siváčka odmítá úplně a soyagurt sní málokdy a navíc ani já sóju neriskuju moc často. A to jogurty (mléčné) miloval. ![]()
a jejda to jsem si nevsimla, ze ani ryzi nee… omlouvam se. ale ten napoj se dela i ovesny,ale ten uz neni tak pitelny:(