Co byste v kuchyni udělali jinak?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
566
15.8.20 22:48

Ještě si chci na lince určitě udělat místo na robota, to teď nemám a vytahuji ho ze skříňky a znáte to, někdy si raději všechno „odmakáte“ samy, jen abyste ho nemusely vyndávat i když je to vlastně chvilka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.8.20 22:52
@Bajina.P píše:
@martina.se Jasně dííky! :)

Ono se to blbě popisuje, ale třeba taková věc, jako výsuvná přihrádka na koření, tvar korenek, co mi sedí, vyjizdejici šuplík na tekuté věci, jednoduchý, ale skrytý koš, co ovládám klepnutím nohy.. Využití rohových části kuchyně, kde jsou věci, co používám 1× za rok atd.. Jak už psaly holky, umístění talířů, hrnku, mít po ruce základní věci na vaření, mít dostatek odkládací plochy.. U nás je kuchyně ústředním místem v domě, jsme tam pořád, vše se tomu přizpůsobilo.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
15.8.20 23:21

Koupili jsme do nové kuchyně super-hyper vysuvny koš na tříděny odpad pod rohove umyvadlo. No a nevyuzivali jsme ho, jen na skladovani veci k mycce nádobí. Dnes jsme koš vyhodili neb prasklo těsnění u odpadu. Celé jsme to museli rozmontovat abychom mohli zlikvidovat potopu. Vyhozené 4 tisíce… taky doporučuju vysuvne supliky- ve třech mám komplet talíře, hrnce, police, příbory… horní skříňky mám jen dvě a jsou nízké- na hrnky. Nemusím ale řešit místo - na kuchyň navazuje špajz pod schodama, kde mám lednici, misto na potraviny, místo na spotřebiče typu ryzovar nebo kontaktní gril. Je tam i lednička. V samotné kuchyni tedy mohu mít subtilní linku bez vysokých horních skříňek. Kdybych měla kam dát ty hrnky, horní skříňky bych zrušila úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
15.8.20 23:27

A tip na obr stůl co zabírá malo mista - mame šestihran a je naprosto super. Když se sejdeme s prarodici, udelame s nej osmihran - vsunutim přídavné desky. Je teda pak obrovsky a jídlo si někdy podáváme vzájemně- aspoň je sranda. Je udělaný na míru, ale viděla jsem ho tehdy tuším v asko nábytek, tchán ho pak podle fotky vyrobil - je truhlář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21178
15.8.20 23:33
@PetiteFillette píše:
A doporučím šuplíky. Hodně šuplíků. Mám jen ty a neměnila bych.

Taky mame supliky a super. Klasickou skrinku jen jednu pod troubou a davam tam jen veci, ktere pouzivam minimalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.8.20 00:22

@Klanel Já mám 170cm a horní skříňky mám na dvě půlky, v té první, kam v pohodě dosáhnu mám talíře, skleničky a denně používané věci. Nahoře jsou věci, které potřebuji jen občas, jako vánoční vykrajovátka, forma na bábovku, etažérky,… A když tam potřebuju tak buď si vezmu stoličku, nebo provádím akrobacii na kuchyňské lince. Ono v bytě člověk potřebuje každý centimetr úložného prostoru, který lze najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
16.8.20 03:18
@Bajina.P píše:
@cell Můžu znát důvod proč ne vestavěnou? Děkuji!

protože nefunguje. Při nízkých hrncích a pánvích odsává ok, ale jak je vyšší hrnec nebo papiňák, tak se nechytá i při plném výkonu (kdy pak už taky docela hučí). Máme spojenou kuchyni s obývákem, kde je hodně knih, takže musím i dost větrat (což mi zase tolik nevadí, ale když si vezmu, jak se v Miele dušovali, že to ta digestoř zvládne, já jim věřila, indukce byla šíleně drahá a teď tohle :zed: :zed: ). Už se to nedá předělat, protože díky tomu je odtah spodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
16.8.20 03:31

@Altavista : no a co máš?

nad tím jsme taky dumali taky, nakonec máme umělý kámen hanex. Chtěla jsem technistone, ale nešlo by z něj vyříznout dřez. Takže máme tento, je to super, jen je měkčí a škrábe se, ale škrábance se samy nějak vyhladí :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.8.20 04:17

@Bajina.P kuchyň mám novou a jinak bych neudělala nic, je perfektní. Co si užívám, kromě výše zmíněných celovysuvnych šuplíku a horních skříněk až do stropu (jsem měla a do nejvyšších polic lezu minimálně, mám tam třeba zavarovyci sklenice, formicky na cukroví apod.), bych za sebe zminila:
Odpadkove koše, nad kterými je policka (na sacky do koše, čistící prostredky), šuplík na odpadkový koš, který jde otvírat nohou (když nás špinavé nebo plně ruce. Můžeš mít elektricke ovládání koše, což mě třeba přišlo zbytečne, truhlář mi šuplík udělal tak, ze za nej můžu že spodu zatáhnout nohou).
Myčka se spodním suplikem, který vyjíždí nahoru, takže se člověk nemusí tolik ohybat.
Kombinace plynu a indukce pro vaření - já se od plynu nedokážu odpoutat. Indukce je rychla na ohřev, ale pri zmenach tak rychle nereaguje, což mi vadí, takže já si užívám možnosti využívat obojí zároveň.
Velký keramický drez s odkapavaci plochou. Dlouho jsem si myslela, že chci granit, dokud jsem neviděla, jak u většiny známých vypadá po delší době, i kdyz ho pravidelne drhnou savem. Já jsem chtěla drez, který, bude vypadat dobre po lehkém setreni čistou vodou nebo ekologickým prostředkem bez drhnuti a nepůjdou na něm vidět uschle kapky vody. Co se týká velikosti, rozhodně čím větší, tím lepší, i když ma člověk myčku, protože právě ty velke věci jako třeba plechy do ní nedáš.
Lamino skříněk v acrylic matt uprave. Kromě toho, že by melo byt údajně odolnější, vypada i velmi elegantne, je takové sametové matne.
Vzorovany obklad zdi za pracovní plochou, pokud to styl interiéru dovolí, nebo takovy, na kterém nejsou vidět fleky, cakance od vaření (hlavně za varnou deskou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
16.8.20 06:15
@Bajina.P píše:
Při plánování kuchyně má člověk někdy trošku zkreslené představy, co vy byste ve Vašich kuchyních udělali jinak? Případně doporučili nějaké vychytávky?Děkuji moc!

Pohlídat si ergonomii. Skladování, mytí, příprava, vaření. Rozdíl jde fakt poznat.
Máme skříňky až ke stropu, otvírání tip on, špajz s výjednými šuplíky, v rohových skříňkách výjezdné,,ledviny", ty jsou boží, masivní deska. Dřez jsme chtěli zapuštěný, ale to by musela být deska z nějaké umělotiny, tak nic. Ale tohle zas velký problém není, ale příjemný by to bylo.
A hodně zásuvek to chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
16.8.20 06:17

Ty,,ledviny”
A vyska polic u nas neni problem, mame vsude predvrtane dirky po par centacich, posunuty to je hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
16.8.20 09:02

@Klanel
Já mám právě 178 cm, takže pro mě v pohodě. Spodní dvě poličky dosáhnu a nahoře věci, co používám jednou za uherak…

A pro mě je to praktické, mám to tam u všeho nábytku. Jak já nesnáším utirani prachu nahoře na skříních :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.8.20 09:29

@Hoa Mai Já třeba plechy do myčky dám úplně v pohodě. Jen vyndám horní šuplík a místo něj našroubuji dozadu oplachovou růžici a umyju v myčce všechno co mám v kuchyni, včetně psího zásobníku na vodu který má nádobu na 6l a je hodně vysoký. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
16.8.20 09:51

@Hoa Mai : plechy dám do myčky taky v pohodě :think: ale s granitem souhlasím, je to hit, ale v čase to vypadá fakt nepěkně, zatím jsem neviděla u známých čistý dřez :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
16.8.20 10:11
@eviku-miluna píše:
Máš recht. V plicích se opravdu blbě udržuje pořádek :mrgreen:
😂 😂 No, ale ta by jsme měli mít největší pořádek 🤣 🤣
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek