Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, co rikate na toto usporadani? Takhle nejak to mame naplanovane, jen vedle sestavy trouby s mikr. je ten rohovy spajz
@Klanel měla jsem to tak v předchozím bytě a je to fajn, mě to vyhovovalo.
@Hoa Mai a jak se ti „lezlo“ do te horni skrinky v rohu? Z te mam trochu obavu, ze pres roh tam bude spatny pristup
@Klanel záleží, jak jsi vysoká a jak vysoko si dáš skříňky. Mě se do ní lezlo špatně, protoze jsem mala a skříňky byly umístěné poměrně vysoko (kuchyň jsme si nedělali my, to jsme ještě byli v nájmu, dělala majitelka bytu). Bylo to tuším 90cm pracovní deska a skříňky 60cm nad ni. Coz je pro mě, která meri 164cm moc. Takže jsem tam měla jen věci, které jsem používala minimálně, třeba formicky na pernicky, plastové nádobí na oslavy apod. Ale v podstatě mi to nevadilo, pro mě ta kuchyň byla zbytečně velká (měli jsme jeste delší tu stranu v prostoru, takže linka tvořila kompletní U), takže jsem ani všechny skříňky nevyužila.
Takže je dobře rozmyslet si, jak vysoko si dáš horní skříňky vzhledem ke své výšce (pro mě je třeba ideál pracovní deska 90cm a horní skříňky 50cm nad ni) a ještě druhá věc, jak široké si to Ucko udeláš, abys měla vše po ruce a nemusela mezi jednotlivými stranami moc behat. Pro mě je třeba ideální vzdálenost cca 140cm (ta mezera mezi protilehlymi stranami, jestli to píšu srozumitelne).
Hrozně málo místa mezi dřezem a sporákem, resp. u sporáku.
Potřebuješ mít uprostřed plochu, kde budeš vše chystat, dostatečně velkou, a na její jedné straně na dosah ruky dřez a na druhé straně na dosah ruky sporák.
@Lucie_Sx píše:
Potřebuješ mít uprostřed plochu, kde budeš vše chystat, dostatečně velkou, a na její jedné straně na dosah ruky dřez a na druhé straně na dosah ruky sporák.
Jo, to je pravda. My jsme ten drez měli posunuty do prostředka toho Ucka, toho jsem si nevšimla.
@Hoa Mai @Lucie_Sx mam 166 cm a v planu mame prave tech 50 cm ![]()
Co se tyce drezu a plotny, tak ja mam v planu ten drez prave takhle do toho rohu ten odkapavac a pracovni plochu doprava od drezu mi vychazi 140 cm… Mezi plotnou a drezem v mem konkretnim pripade je neco pres 1 metr vcetne rohu… Nemam totiz ten tvar takhle U, ale spis G
Mam ten pult na druhe straně
Prikladam nacrt tvaru, jen ta lednice bude jinde, takze tam bude pracovni prostor
@Lucie_Sx píše:
Ja treba ted v soucasne kuchyni vse chystam vedle drezu, ne mezi drezem a plotnou ![]()
@Klanel píše:
Ja treba ted v soucasne kuchyni vse chystam vedle drezu, ne mezi drezem a plotnou
Já zas jen vedle plotny, resp. mezi plotnou a lednici
Drez mám na protilehlé straně a tam nedělám skoro nic, i když místo tam mám.
Jinak me by něco přes metr pracovní plochy stačil. Ja mam právě mezi tou plotnou a lednici asi 120cm a vejdu se tam bohaté, mám i další pracovní plochy, ale skoro nic na nich nedělám, slouží na odkládání hrncu, robota apod., ale téměř na nich nepracuju. Pro někoho by to ale mohlo být malo, asi záleží, na co jsi zvyklá.
@Hoa Mai ja ted pracuju na 60 cm
, takze 140 cm je luxus a prave „odkladaci“ plochy je mraky na te druhe strane pod oknem ![]()
@Klanel píše:
@Hoa Mai @Lucie_Sx mam 166 cm a v planu mame prave tech 50 cm
Co se tyce drezu a plotny, tak ja mam v planu ten drez prave takhle do toho rohu ten odkapavac a pracovni plochu doprava od drezu mi vychazi 140 cm… Mezi plotnou a drezem v mem konkretnim pripade je neco pres 1 metr vcetne rohu… Nemam totiz ten tvar takhle U, ale spis GMam ten pult na druhe straněPrikladam nacrt tvaru, jen ta lednice bude jinde, takze tam bude pracovni prostor
Netuším, kde budeš mít ten dřez a sporák, ale přijde mi to celé strašně obrovské. Naběháš se.
Hodně se tu řešili dřezy… Prosím, máte některá zkušenost s podobným typem dřezu? vydrží? Je to směs křemene.
Díky moc!
@Bajina.P má ho hodně známých, v různých barvách a všichni mě od nej odrazovali. Prý se musí často drbat silou a agresivní chemií, aby vypadal jaks taks a ani potom to neni úplně ono. Na černých šly vidět mapy vodního kamene, které se nedaly odstranit, na světlejších zase skvrny od vína, rajské omáčky a podobných barevných potravin. Kromě toho mě třeba v reálu zklamaly vizuálně. Na fotkách se mi moc líbily, původně jsem takový drez chtěla, ale v reálu na mě působí plastově, i když to má imitovat kámen. Mě přijde, že to vypadá to jako takový lepší bakelit. Ale to je věc individuálního vkusu, věřím že někomu se líbit může.
Ahoj, obnovuju diskuzi. Vy, kdo máte kolem 170cm, jak vysoko máte pracovní plochu? A jak vysoko máte spodní okraj závěsných skříněk? Já mám u staré kuchyně všechno dost nízko, pořád se lehce krčím a chtěla bych to zvednout, ale zas abych to nepřehnala.
Jinak se mi moc líbí ten dřez zapuštěný do desky linky, umělý kámen to tuším byl. Dá se pak na tu linku postavit i horký hrnec? A jak je to s poškrábáním? Díky, tohle byla super diskuze! ![]()