Příkrmy - co člověk, to názor
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co člověk, to názor..
Ahoj, stává se vám to taky? Dnes jsem potkala jednu maminu s mimčem o měsíc mladším než my. Prohodily jsme pár slov o příkrmech. Mému šestiměsíčnímu dítěti chybí jednoznačně vitamíny, protože já už žádné nemám (proto taky „máme“ o kilo míň
). Doktorka říkala, že musí přikrmovat od 4. měsíců, jinak bude brát železo. Měsíc musí jen zeleninu, jinak by ji po ovoci nechtělo. Jáhly jsem neměla dávat, prý uvidím večer a hrušková šťáva (pár lžiček) ji roztrhne, protože nadýmá..
Tož já nevím. Přikrmuju 14 dnů, malá papá krásně tak 120g. Já bych tu zeleninu ale dokola taky měsíc nejedla, jestli ji pak nechtěj spíš kvůli tomu.
. A mě osobně rýže staví mnohem víc, než jáhly. Navíc se v našich končinách dřív jedly jáhly běžně, rozhodně víc než ta rýže a kojilo se o sto šest. Tyto mé argumenty byly zavrhnuty s tím, že výživu moc řeším a u druhého mě to přejde
.
Jdu o sobě popřemýšlet při natírání trubek na plot
, pak si přečtu, co vy na to
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jo a ještě ji vraždím kouskama pomačkanýma vidličkou místo mixeru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klídek
krm dítko podle sebe
Já taky jela podle svého, doporučení jsou od slova DOPORUČIT ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já na to, že nejlepší je řídit se svým selským rozumem a nehledět na zaručené „rady“ druhých ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co clovek to jiny nazor,to je pravda,ja osobne se priklanim k Tvym nazorum,jahly jsou v poho,hruskova stava taky,a kojeni taky ![]()
Ja kojila plne az nekde do 9 mesice,male nechybelo z mineralu vubec nic
- Citovat
- Upravit
Napsalas to přesně, co člověk, to názor.
Stává se mi to dnes a denně. Nejvíc mě baví bezdětná kamarádka, co dítě viděla tak z rychlíku, která mi dává zaručené rady (výchova, příkrmy, ale když jí řeknu, co se mi osvědčilo, tak to je blbost) a když před ní zvedám své vlastní dítě z kočárku, tak se neustále stará, jak ho držím a jestli mi neupadne…
Nejlepší přístup máme s jinou kamarádkou. Máme naprosto rozdílný přístup k výchově. Vyměníme si názory a respektujeme se. Občas si něco doporučíme, ale spíš jen z plen apod…
PS: Své dítě si systematicky týrám protože: nedostává/dostává při kojení čaj, má dudlík, dávám ho spát do kočáru, koupu každý večer a chci začít přikrmovat už teď/nechci přikrmovat už teď.
- Citovat
- Upravit
se dycky s kamoskou smejeme, jak to mame kazda zabehnute jinak a obema nam to pripada optimalni. Ona mi hlidala, tak mi po umyti rozebirala vysusovala lahvicky, ja je zase sterilizuju jak umanuta, taky dudliky, hracky zase ovsem ne ..... u jine kamosky doma on zakazuje pouzivat mikrovlnku, ona nema nic proti mikrovlnam, ale zasadne neda mlecny vyrobek (3 lety dite) - tezko v tech vsech nazorech hleda, co je vlastne normalni chovani a nazor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, stává se mi, že mají lidi kolem mně jiné názory než já. A upřímně, připadá mi to celkem normální. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hoď to za hlavu a dělej si to dál po svým. ![]()
Jen si říkám, že tuhle paní bych za tchýni mít nechtěla.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten mixer me vzdycky dostane, par generaci zpatky ho nikdo neznal, tak proc najednou tak strasne vadi mackani jidla vidlickou? Take jsem nekde nasla udajne dve ste let stary recept, kde v postupu bylo napsano, ze vse dukladne rozmixujeme. V diskuzi jsem se zeptala, jestli je fakt tak stary recept, ze mi k nemu ten mixer teda vubec nesedi a schytala jsem to jak kdybych svolavala atentat ![]()
- Citovat
- Upravit
Přečti si nějaké doporučení a pak se stejně zařiď podle sebe. Podle tvého přesvědčení, co je pro dítě nejlepší.
Já jsem za matku herodesa v mateřském centru, že svému synovi (14m) nechci dát tatranku, brumíka, lipánka a tak. Ovšem z mého názoru, že to jíst nebude, mě nezvyklají.
No a pokud ty kousky zvládá, tak nevidím důvod proč nemačkat vidličkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímavé, o kilo míň a už ví, že je to nedostatkem vitaminů???
Takové rady miluju. Já jsem kojila do 12m, od 5,5m jsem začínala zeleninou v mixeru připravenou, jáhly jsem nedávala, sama to nejím. Ale nedávala jsem ani rýži, protože malé nechutnala…
Jinak k Tvé otázce - ano, stávalo/stává se mi to taky, měla jse¨m „spory“ jak kvůli jídlu(malá až do 11m odmítala kousky, dodnes nejí ovoce, krom banánu a jahod), tak kvůli oblékání:-D Kolikrát mě v létě zastavila mamina s tím, že malá(v létě 7-9m) musí mít čepici, že nesmí mít kratasy(spálí se) a to ještě holky nevěděly, že není namazaná, protože komplet po všem se osypala. Ale nutno dödat, že slunci jsem jí nijak moc nevystavovala, takže se ani neopálila, natož aby se spálila… Pak na koupališti jsem dostala, že ji máčím v rybníce nohy, nastydne(bylo 28stupnu), voda je špinavá a bla bla bla… a nejvíc mě dostává známá - pořád řeší, zda mám malou dost oblečenou, jestli dost jí a pije, že ať ji nepouštím z kočáru, že spadne…
I mi „vynadala“ když se mi malá ve 12m odstavila a nechtěla kojit, že nezkouším dávat prso dál(zkoušela jsem jen 2dny) a že kdybych nebyla líná, tak se klidně rozkojím..
Občas mi zůstával rozum stát.
Pro jednu skupinu matek jsem špatná, protože malá jí nějaká jídla s námi(je jí 16m) a občas jí dám nějaký úamlsek - piškot, pribinák. Pro druhou skupinu jsem zase špatná, protože malou „šidím“ - nedávám čokoládu, lipánek každý den na sváču, chleba nedávám s nutelou nýbrž jen s máslem/lučinou a sýrem, občas pažitkou nebo v neděli s medem nebo marmeládou… Osobně si myslím, že jsem takový ten stře¨d ![]()
Tak jsem si vám tu vylila srdce:-) Prostě napsala jsi to přesně, co člověk, to názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit