Co dávate k jídlu ročnímu dítěti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co dávate k jídlu ročnímu dítěti?
Ahoj,
blíží se první narozeniny me princezny a já začínám řešit. co všechno ji už můžu dát k jídlu.. První a poslední jídlo dne je sunárek, svačinka ovocná přesnídavka, beo rohlík se šunkou, sýrem, čajík… oběd sklenička s masem a zeleninou ( vařené domácí jídlo mi nechce jíst ), svačinka taky nějaké ovoce, nebo kousek pečiva, večer kašička ( už ji taky moc nechce ) a pak mlíčko… zkoušela jsem dávat místo kaše chleba s lučinou, ale očividně ji to neudělalo dobře a bolelo ji bříško ![]()
Co dávate k večeři, když prtě nechce kaši?
Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jogurty nejí?
Jinak ročnímu dítěti dávám tak nějak zhruba to, co máme my, jen to dostane v nekořeněné formě, dokud jí nesolené, tak nesolím, smažené jen opravdu výjmečně, raději vařené či pečené. Pokud jsme měli něco, co bych ročnímu medala, tak jsem pro dítko spíchla něco jako rýže se zeleninou na másle, posypat sýrem, nebo těstoviny s rajčatovou omáčkou se sýrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys píše:
Jogurty nejí?
Jinak ročnímu dítěti dávám tak nějak zhruba to, co máme my, jen to dostane v nekořeněné formě, dokud jí nesolené, tak nesolím, smažené jen opravdu výjmečně, raději vařené či pečené. Pokud jsme měli něco, co bych ročnímu medala, tak jsem pro dítko spíchla něco jako rýže se zeleninou na másle, posypat sýrem, nebo těstoviny s rajčatovou omáčkou se sýrem.
jogurt ji zatím moc nejede ![]()
a přiznám se, že přes týden moc nevařím…polovička má jídlo v práci a já si většinou udělám něco rychlého..ale to neznamená, že bych nechtěla vařit pro malou
jen jak říkám, zatím ji moc domácí strava nejede ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diskuzi na toto tema je tu hromada.
Ale ja uz dceri dost casto davam to co nam, jenom bez koreni a soli. I detska doktorka na rocni prohlidce rikala, ze jidlo se uz hlidat nemusi.
U nas to vypada takto - rano kolem 5 flaska sunaru, ke snidani kousek peciva ale vetsinou to najdu nekde pohozene, behem dopoledne kousky zeleniny nebo ovoce, k obedu masozelenina nebo to co jime my, odpoledni svacina bud jogurt nebo ovocna presnidavka, k veceri pecivo s lucinou nebo syrem/sunkou a zelenina.
Behem dne obcas dostane susenku.
Kasi nedavam, dost ji po nem bolelo bricho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, jak píše Gladys. To, co bych si dala já, jen nekořeněné, ne moc solené. U nás frčí kus kus s kuřetem a rozmixovanou zeleninou, br. kaše (nebo jen šťouchané brambory) se špenátem a nějakou kvalitní šunkou, těstoviny, zapečené brambory, dělala jsem i guláš, nebo hovězí s mrkví, chleba se vším možným (pokud malé nedělá dobře lučina, zkus cottage),plátkový sýr… Je toho celkem dost. Zkoušej to
A pokud nejí domácí, zkus mixovat se skleničkama, postupně skleničkové jídlo ubírat… Nebo to domácí prostě taky nějak vidličkou rozšťouchej. Naše malá má zubů plnou pusu už strašně dlouho a občas jí taky nvoní, že by měla něco kousat.
![]()
Příspěvek upraven 21.02.13 v 20:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme to jako holky, ročák už jedl v podstatě to co my, jen nekořeněné, né smažené a jen zlehka osolené (nebo spíš nic než trochu, většinou jsme fakt solili až na talíři). Na večeři frčelo hlavně pečivo - žervé, šunka, sýry se zeleninou a potom na podzim a v zimě polévky nebo dojídal oběd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě: co jsem začala jíst s ním, respektive on s námi a měli jsme všichni stejné jídlo, tak dlabal jak urvanej. Malej je hodně polívkovej, ale vděčné byly třeba omáčky, špagety, pečené kuře s rýží…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná mě tu někdo ukamenuje, ale prakticky všechno.. kromě namazaného pečiva, které nechce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý má 13 měsíců a baští s náma. Ráno flašku mlíčka ( kravské ), potom má ve svojí mističce piškoty, ale většinou ujídá se mnou, takže pečivo s máslem, medem, žervé… Dopoledne přesnídávka ( většinou jen půl a jde chrnět ), k obědu polévka ( pro nás jí nevařím každý den, takže když navařím víc, dám si porci do mrazáku ) a potom to co mi, ale teď se přizpůsobujeme většinou my jemu, méně solím, nepepřím. Nejraději má bramborovou kaši a je jedno s čím, rizoto, těstoviny s kuřecím a zeleninou, omáčky mu taky jedou, ale knedlík zatím moc nedávám. Odpoledne před spaním mlíčko, po spaní jogurt, občas lipánek nebo uvařím pudink. Večer pečivo, šunka, žervé cottage…a po koupání ještě 90ml sunaru. Ovoce nabízím průběžně přes den. Dětské sušenky jen jako mlska, ale už ví potvůrka, kde je schovávám.
U starší dcery jsem to řešila víc, teď to tak „neprožívám“ a hlavně jsem ráda, že papá. Holka byla hroznej nežravec a s ní jsem si užila.
- Citovat
- Upravit
Jaká kašička? Kaší je spousta druhů, experimentuj, třeba se jí nějaká zalíbí ![]()
U nás jela nejvíc Nomina vícezrná (jmenovala se Super-něco) ze zdravé výživy. Občas jsem jí do toho nastrouhala jablko nebo rozmačkala banán nebo přihodila jiné ovoce, podle toho, co bylo.
A zeleninové mixované polívky byly taky vděčné.
Jinak roční jsem dávala prakticky všechno, jako holky výše.
Je možné, že by ji už nebavilo to mixované a chtěla kousky? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To co nám, ale méně jsem solila a nekořenila. SAmozřejmě myslím taková ta normální jídla, určitě ne bůček a tlačenku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem všechno co nám, stejně to nejedla.. Já zkusila snad všechny obyčejné kaše ze zdravé výživy, malá mi na ně prdí.. Kupuju nemléčné a dělám jí je do normálního mlíka - nejdraději má od Hami jablka a švestky.. Já mám raději Babylove kvůli ceně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak jídelníček naší asi od roka. Ráno bílý jogurt s nastrouhanými jablky (čistý nejí) nebo nějaký ochucený. Oběd - to, co máme my - nekořením (až na pár vyjímek), ale normálně solím. Pak má banán, nebo nějaký rohlík, chleba s něčím na svačinku a mléčnou kaši na večeři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kasi jsem nikdy nedavala, je to zbytecne sytidlo, telo ma jit spat nezaplacane a metabolismus ma odpocivat. Davam vecer bily jogurt. Sklenicky bych vyradila, konzervy bych diteti nedavala
Neboj, vsak ona by hlady neumrela a papat by ti zacala. Mozna by stalo i za pokus treba tyden do sklenicky primichavat vareme jidlo a postupne je nahradit, pokud bys do toho sla. Mne treba detske jidlo chutna, zelenina s prilohou, olejem, je sladka., jednou tydne davam zlouteek, 2-3× bile maso neho netucny hovezi vyvar. Stejne tak jogurt se strouhanym jablkem nebo hruskou nebo toto ovoce s obilovinama (pojanka, vlocky, amarant, jahly, polenta..) je mnamka. Do ruky davam nakrajene oloupane jablicko, nakrajeny chleba, par kousku netucneho eidamu, varene testoviny versich tvaru, lehce varenou mrkev, banan…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:
Jaká kašička? Kaší je spousta druhů, experimentuj, třeba se jí nějaká zalíbí
U nás jela nejvíc Nomina vícezrná (jmenovala se Super-něco) ze zdravé výživy. Občas jsem jí do toho nastrouhala jablko nebo rozmačkala banán nebo přihodila jiné ovoce, podle toho, co bylo.
A zeleninové mixované polívky byly taky vděčné.
Jinak roční jsem dávala prakticky všechno, jako holky výše.
Je možné, že by ji už nebavilo to mixované a chtěla kousky?
kašičky jsem dávala různé…dřív je jedla lrásně a bylo jedno jaká byla.. teď sní mini porci a zapije mlíčkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit