Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@adeeelia no dava se ctvrtka nebo pulka podle vahy. Nevim, moje dr. je velmi opatrna a sama mi rikala at z toho nemam strach, ze to neni nic hroznyho jak vsichni povidaji… navic, kdyz mi mala celou noc prokasle…
Přes den stopkašel nebo thymomel, na noc ditustat, zabírá perfektně. Stoptusin na nás nezabírá.
Já nakrájím cibuli zasypu cukrem a počkám až to pustí stavu a dávám to jako sirup na lžíce je to sladké. A nekupuj už sirupy ale kapky sirupy mají rychlou spotřebni dobu a vždycky musím při další nemoci kupovat novy
U nás Hedelix a na noc Sinecod. Po Mucosolvanu se dcera vždycky tak šíleně zahlení, že z toho zvrací, ten Hedelix má mírnější účinek.
@nini77 rozpouští hleny, ten Mucosolvan na ni asi působí moc silně, takže se z toho dusí. ![]()
@adeeelia píše:
@Strecha dithiaden je teda slušnej driják i pro dospělého jedince, to by mě nenapadlo cpát dítěti kvůli kašli![]()
To jsem si říkala taky, dokud jsem nezažila neteř, která na to bohužel trpí a běžné tlumící léky jí nezaberou, přespávali jsme u nich a ona chudinka kašlala od osmi večer do půlnoci nepřetržitě. Opravdu nebylo za ty 4hod. ani 5min., kdy by nekašlala, takže pak dostala čtvrtku dithiadenu a konečně v klidu usnula ona i zbytek rodiny. Já dávat nemusím, protože děti mají ten záchvat kašle max. hodinku a většinou jim něco zabere a pak to zaspí, ale některé děti jsou opravdu z kašle už totálně vyčerpané a doktor říkal, že klidný spánek je předpoklad uzdravení ![]()
Mazu psi sadlo (koupene v Dr.Max) denne preventivne na hrudnik a tymianovy rozvar/kapky udelam a davam, kdyz je naznak kasle. Caj ovocny a v nem necham luhovat cibuli, citron, med. A mame doma stoptusin.
@zrcadlo
prave takhle to mame. Jasny, ze jsme zacinali prvne jen se sirupama, ale to bylo bez efektu ![]()
@Strecha píše:
@zrcadloprave takhle to mame. Jasny, ze jsme zacinali prvne jen se sirupama, ale to bylo bez efektu
Tak zkus ještě místo sirupu kapky - u nás třeba Sinecod kapičky zaberou a Sinecod sirup ne, nevím jak je to možné, ale je to tak (a ty kapičky nejsou nijak hrozné jako třeba Sinupret nebo Stoptussin).
@Kelsey taky mazu tymianovy krem od Justu. Ale je hodne aromaticky, takze fakt jen trochu. Dokonce mi sehnal tata psi sadlo (opravdu), ale jsem pejskar a jeste jsem na to nemela zaludek-ale brzy na to asi pristoupim, prcek to mel behem mesice uz dvakrat na pruduskach.
@zrcadlo diky za radu, vyzkousim. Ale u nas se po kapickacg stoptusinu zvraci ve velkem, tak nevim nevim
@Strecha Stoptussin mají jako základ hodně silný alkohol, po těch mi syn taky zvracel, ten Sinecod je podstatně přívětivější.
@Strecha
Psi sadlo je nazev masti. To nema nic spolecne se psem
. Takze muzes byt klidne pejskar.