Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak ode me dalsi oddechova diskuse.
jake naschvaly si delaji sourozenci?
U nas zatim jen syn pacha blbosti na mladsi sestre, protoze ona se jeste nemuze branit. On ma tri a ctvrt a ona 4mesice.
Ped chvili ji strcil do pusy lzicku (nastesti prazdnou), porad ji cpe do pusy dudlik (i kdyz ho neuznava, pobiha kolem ni a rehtaji se oba. A porad si na ni leha ![]()
Co u vas?
U nás zatím klid protože mám jen 1 a malý, ale když sem byla prcek asi 3roky tak sem bráchovi jednou ranou rozbila tak trochu hlavou naběračkou
a to sem o 3 roky mladší, však ona mu to vrátí ![]()
U nás zatím, kradení hraček, jídla. Občas na ní lehne, teď jí občas tahá po zemi za ruce. Pak jsou ty lepší chvilky, kdy jí ukazuje hračky, dává jí piškotky, rozesmívá jí. Ale jsou zatím oba malí 2 a 9 měsíců a 9 měsíců.
V tomhle věku nedělali vůbec nic, pak jak bylo mladšímu okolo roka až dvou, tak mladší spíš mlátil staršího, odstrkoval ho ode mě, a tak..teĎ jim je 4,5 a 2,75, a rvou se jak koně navzájem. a starší mladšího často provokuje, třeba sedí vedle sebe na gauči, a starší do mladšího furt žďuchá nohama, mladší ječí, starší se směje, a pak se začnou mlátit ![]()
Trilety syn tahal ani ne rocni segru za ruce po zemi, schazoval ji, kdyz si stoupala, a nejhorsi bylo hazeni periny pres hlavu, i kdyz se rehtali oba ja byla na prasky. A vrchol byl obojek z kalhot od pyzama, ktere ji obtocil kolem krku, a zatahl jak pejska. Vzdy jsem nastesti hned zasahla. Ted ma mala rok a uz se brani sama. ![]()
My se ségrou když byly malý, tak jsme se furt hádaly, mlátily a já když mě už hodně štvala, tak jsem si roztrhala obrázek, a hrozná scéna, že mi to udělala ona
bylo toho dost:-D
Berou si navzájem hlavně flašky na pití
!Jinak si hrajou hezky, sem tam malá sebere něco starší, ta jí to vezme, malá řve…Celkem je to ale spíš láska
!
18ti měsíční 5ti měsíčnímu strká do pusy dudlík, lžičku, snaží se i křupky…
Bere mu chrastítka… Lochtá ho, píchá do něj…
A mladší tahá staršího za vlasy a sundává mu ponožky ![]()
U nás je to zatím pohoda.
Mám dva syny čtyři a půl roku a šest neděl. Starší se o mladšího hezky stará, dává mu dudlík, přikrývá ho. Vypráví mu pohádky nebo různé zážitky. Chce ho pořád k sobě do postele, tak mu tam ukazuje své hračky, pak si k němu hajne a pusinkuje ho. Jo a taky mu dává přivonět ke svým ručičkám, když si je zrovna umyje.
Chtěl by s ním spinkat i v jedné posteli, ale vzhledem k tomu, že je bráška opravdu ještě maličký, jsem mu vyvsvětlila, že to zatím nejde. Jako odměnu si vysloužil to, že už se na něj mladší zhruba týden moc krásně usmívá.
Musím ale říct, že ze začátku byl starší hrozně vyjukaný, nevěděl, co má čekat a byl takový posmutnělý a nechtěl se ode mě hnout a když byl mladšímu cca týden, starší ho z ničeho nic vzteky uhodil. Potom hrozně plakal, moc ho to mrzelo. Tak jsme si o všem už po tísící promluvili, já ho ujistila, že ho pořád miluju a že ho nikomu nedám. Zatím to u nás tedy vypadá, že starší mladšího bude milovat. Doufám, že se nepletu. ![]()
Tak vidím, že je to asi všude stejné.
Syn 3 a půl, dcera půl roku. Skáče okolo ní, lehá si na ni, tahá ji, tluče ji do hlavy.. a tak bych mohla pokračovat. Ze začátku to bylo v pohodě, ale asi s nástupem do školky se to změnilo. ![]()
Kluci mají rozdíl 18m, když byl mladší fakt miminko, tak mu starší s oblibou strkal do pusy svojí lahev (ze které to teče samo) a snažil se ho napojit
ale jinak nic moc, dával mu dudlík, hladil ho, houpal v sedačce…když mladší začal lézt, starší si na něj sedal a chtěl vozit
kupodivu se tomu smáli oba. Teď má mladší rok, tak starší ho pořád vodí po bytě za ruku a chudák mrně mu trochu nestačí, tak za ním vlaje
Spíš spolu vymýšlejí hovadiny ![]()
@Kofolová píše:
Jo a zapomnela sem ze se ji snazil nakojit s prsu
u nás mlácení, žďuchání, tahání za vlasy
hlazení, podávání věcí, bránění bráchů před ostatníma ( protože ubližovat jim může jen on
) držení flašky při pití, vyhazování plenek, přisouvání jídelních židliček
Ja mam dve deti vetsi,11 a 8 4 lety.
Od nejstarsi je to uz rafinovany psychicky tyrani.
Jinak naschvaly, bitky, nadavky.
Prostredni pochytil, more,– takze na sourozence povykuje, co je more, ti dam ranu,