Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, vím že je teprve konec září a Halloween je za dlouho ještě ale už teď se snažím nabrat inspiraci. Já toto období (pak i Vánoce a Velikonoce) prostě miluju a chtěla bych dětem to nějak udělat hezký, když u nás se nechodí po barácích. Mám v plánu udělat doma nějakou výzdobu s duchy, netopýry, vydlabané dýně apod., nic morbidního s krví atd. Upéct slepovacky v podzimních a strašidelných motivech, nakoupit sladkosti jak se budou v této edici zas prodávat, možná udělat vosí hnízda jako čarodějnický klobouky. A nachystat nějaké občerstvení (ještě nemám ale inspiraci. Ale co dál? Vymyslite nějaký program atd? Pojďme si dát tipy s nápady.
![]()
Ségra má na halloween svátek, tak sme dělaly jako malé vždy oslavy v kostýmech s kamarádkama
no teď si tak uděláme nějakou menší výzdobu, vydlabeme dýni, pustíme nějakou strašidelnou pohádku (strašidelnou myšleno něco v čem vystupují strasidla, třeba hotel Transylvánie apod), koupíme něco zub a tím to asi tak končí ![]()
My nic neděláme ale napadá mě jestli by třeba i rodiče z okolí něco nechteli udělat tak že byste třeba udělali nějakou strašidelnou stezku… ![]()
Doma mívame tématickou výzdobu.
Ale víc to opět rozjezdu v práci. Nějaké tvoření, kreslení atd. Uděláme si párty, kde si přinesou kostýmy a klidně něco dobrého 🥨 🍩 🍫 🍿 🍹.
Hele nic extra, vydlabeme dýni, upečeme perníčky se strašidelnou tématikou. S manželem se koukneme na nějaký horor.
Žasnu, co lidí to slaví, jde to mimo mě. Na pinterestu toho najdeš mraky 👍
Ja kazdy rok kupuju dyni a pak s detma vydlabavam. Hodim to na balkon, dam do ni svicku, zhasnu v byte a deti cele hodiny koukaji na chechtajici se dyni. Jinak jsem toho moc nedelala, mozna zkusim ty pernicky.
Doma to neslavime. Nějak jsme tomu nepřišli na chuť. V práci se ale dělá výzdoba.
Dělali jsme např duch s papírových kapesníčku a dýně z krepaku. Stejně tak pavouky. Ono udělat kuličku, zamotat do papíru, nakreslit obličej a pověsit. Není taková práce a nevypadá to vůbec ošklivě. Pavoukům se ale lepili nohy z chlupatých drátku. Něco i na kolíčky.
Máme sraz s kamarádkami u některé na zahradě (dohromady už to dá asi 15 dětí
), kde vyrábíme něco podzimního - dýně, lucerny atd., dáme svařák, punč… a pak po setmění jdeme na průvod s lampiony.
@vedma007 píše:
Máme sraz s kamarádkami u některé na zahradě (dohromady už to dá asi 15 dětí), kde vyrábíme něco podzimního - dýně, lucerny atd., dáme svařák, punč… a pak po setmění jdeme na průvod s lampiony.
Jeeee, to musi byt krasne. Takovy maly halloweenovy klub bych taky chtela.
Mám Halloween moc ráda
Miluju Harryho Pottera, takže 100% nějaká výroba tématických jídel : dýňové paštičky, máslový ležák
A večer nějaký HP díl ![]()
Já tedy max dlabu dýni, ze který pak něco vařím
. Ale přijde mi to jako super nápad pro děti se tomu trošku pověnovat. Asi bych se zkusila domluvit třeba s nějakými jinými rodiči vzájemně na menší koledu pro děti, nebo bych jim vymyslela nějakou stezku/schovávačku v přírodě… tohle bych jako dítě sežrala i s navijákem… i dnes vlastně
![]()
@Ahep jenže halloween původem americký není. Lidí zapomínají že většinu svátků do Ameriky přitáhli přistěhovalci. Ale kouřit jim nevadí i když tabák je původem z Ameriky.
Tak ale na to, že tu je plno mamin, tak jsem se toho moc nedozvěděla