Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@střepina díky, vyzkouším a dám vědět ![]()
Tak nakonec byl dnes dobrý oběd. Manžel ještě večer kuře vykostil, tak jsem ráno, než jsme jeli, udělala vývar a vrátili jsme se z lesa s pěkným úlovkem, tak jsem v v rychlosti uvařila houbovu omáčku s knedlíkem a byla parádní!
A zkusím ještě tu houbovou tarhoňu (jen kuře nebude pečené, ale jen prsa) jako přílohu jak psala Barrru.
Taky jsem vyrazila do lesa
Na večeři smaženice, zítra houbové řízky ![]()
Na večeři máme s manželem výborné čínské nudle (vařila jsem)
A syn má vývar z oběda, pěkně hustý, mlaskáme všichni
![]()
Holky jak mám u dělat dobrou houbovou omáčku se smetanou? dostala jsem sušené a mražené houby, ale nevařím polévky, takže pokud možno bez vývaru ![]()
Já dnes dělala takovou fofrovou a byla moc dobrá-podusila jsem v troše vody houby s divokým kořením, sůl, kmín, cca 30 min. (asi podle druhu hub). Pak jsem v 1/2l mléka rozmíchala několik lžic hladké mouky, rozmíchala, přidala trochu kopru (ze skleničky), zjemnila kouskem másla a po odstavení dala pár lžic zakysané smetany (místo té můžeš dát sladkou).
Dá se to udělat i tak že se podusí houby, pak se na másle udělá jíška, rozmíchá s mlíkem a do toho se pak přidají ty podušené houby.
@LuciLu díky,já teda mléko do omáček nedávám, spíše tu smetanu, jde mi o to jak to kořenit, v nějakých receptech jsem četla bobkový list, někde cukr a ocet
@střepina Z koření do houbovky dávám jenom sůl a malinko pepře..
@Nicolink uz nejakou dobu se snazime, ale test jsem si ted nedelala. Mensstruaci jsem mela pred tremi tydny po hormonech
Dnes budou kuřecí nudličky na kari se smetanou a k tomu těstoviny a večer špízy na grilu.
Upeču kuře asi s kaší a k večeři bych si dala asi krupicovou kaši ![]()
Dnes peču kuře na tymiánu, brambory + rajčatový salát s bazalkou, mňam, máme na to chuť od včerejška ![]()
@trckaludmila22 píše:
Děvčata poraďte neco dobrého z hub kromě kalsických receptů
http://www. nej-recepty. cz/…z-hub-36.php
tohle jsem našla, taky mám teď plno hub, některé jsem zamrazila, usušila a jinak kukám po receptech, tak jsem našla tyto a posílám ![]()