Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17971
16.7.21 19:04

Kolegyně dělá výbornou domácí játrovou paštiku s brusinkami a mandlemi. Až nebudu líná, zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.7.21 19:04
@Eliška píše:
To záleží v kolik, ale je fakt, že chuť na ovesnou kaši a kafe mě ráno z postele zvedne a donutím se i v šest třeba. Ale v devět chutná ještě líp :oops:

ja jsem doma na matersky, takze ja muzu delat snidani, kdy uznam za vhodne. Livanecky pred 8 ranni nedelam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.7.21 19:07

Devcata, co dela vase zeleninka? Uz vam zraje neco? U mne je jeste stale zeleno, ale uz brzo brzicko:

Příspěvek upraven 16.07.21 v 19:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17971
16.7.21 19:10
@warita píše:
Devcata, co dela vase zeleninka? Uz vam zraje neco? U mne je jeste stale zeleno, ale uz brzo brzicko:

Já mám jen angrešt (ale letos fakt spoustu), trochu rybízu a malin a očekávám hromady ostružin. Jinak nepěstuju nic. Na jakou světovou stranu máš balkon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.7.21 19:16
@Eliška píše:
Já mám jen angrešt (ale letos fakt spoustu), trochu rybízu a malin a očekávám hromady ostružin. Jinak nepěstuju nic. Na jakou světovou stranu máš balkon?

jiho-vychod. Slunicko u nas zacina svitit nekdy v 6 a az do 14h sviti na rajcata u zabradli. Zavesne truhliky za zabradlim dostavaji slunce az do 3 odpoledne. Tim, ze balkon ma castecne jizni orientaci, tak je na balkone silena vyhen v lete a dari se jenom rostlinam, ktere jsou doma v jiznich koncinach. Rajcata bohuzel trpi a kazdy rok mi je odrovnaji svilusky. Nicmene, kazdy rok je slusna uroda. V lete rajcata dokupovat opravdu nemusim.

Ty mas ale zahradku, vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17971
16.7.21 19:22
@warita píše:
jiho-vychod. Slunicko u nas zacina svitit nekdy v 6 a az do 14h sviti na rajcata u zabradli. Zavesne truhliky za zabradlim dostavaji slunce az do 3 odpoledne. Tim, ze balkon ma castecne jizni orientaci, tak je na balkone silena vyhen v lete a dari se jenom rostlinam, ktere jsou doma v jiznich koncinach. Rajcata bohuzel trpi a kazdy rok mi je odrovnaji svilusky. Nicmene, kazdy rok je slusna uroda. V lete rajcata dokupovat opravdu nemusim.Ty mas ale zahradku, vid?

jj, zahrádku, ale u přítele je balkón na západ, tak uvažuju, co se tam dá pěstovat, jestli vůbec něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21112
16.7.21 19:34
@warita píše:
jak to chutna? Ja z jater jim jenom kureci nebo kaceci.Ale takovy jeleni gulasek na vine nebo toskanske ragu z divocaka, to si u nas dame radi.

Dobře :mrgreen:

Je to skoro černý, krev a divočina to zbarví do tmava. Dal jsem to ochutnat návštěvám a prej je to jemný. Jinak recept:

Játra nakrájíme na kostky a dobře propláchneme, na panvi rozpustíme 2 lžíce sádla a přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou slaninu a minutu smažíme, pak přidáme játra a z prudka restujeme, aby se játra zatáhla, přisypeme půl balíčku majoránky a lechce okořeníme pepřem, paprikou a kořením na divočinu, jedno deci vody smíchame s půl deci červeného vína a podlejeme, za občasneéo míchání dusíme do měkka, až jsou játra dostatečně měkká, tak šťávu zahustíme jíškou a osolíme podle chuti a můžeme podávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.7.21 19:36
@Eliška píše:
jj, zahrádku, ale u přítele je balkón na západ, tak uvažuju, co se tam dá pěstovat, jestli vůbec něco.

pokud to neni severo zapad, ale opravdovy zapad, tak klidne rajcata, papriky, cibule, mrkev, salaty, bylinky.

Pokud v tom nejakym zpusobem figuruje sever, byt jenom okrajove, tak max kyticky, co dobre snasi stin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.7.21 19:45
@KalamityJohn píše:
Dobře :mrgreen:

Je to skoro černý, krev a divočina to zbarví do tmava. Dal jsem to ochutnat návštěvám a prej je to jemný. Jinak recept:

Játra nakrájíme na kostky a dobře propláchneme, na panvi rozpustíme 2 lžíce sádla a přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou slaninu a minutu smažíme, pak přidáme játra a z prudka restujeme, aby se játra zatáhla, přisypeme půl balíčku majoránky a lechce okořeníme pepřem, paprikou a kořením na divočinu, jedno deci vody smíchame s půl deci červeného vína a podlejeme, za občasneéo míchání dusíme do měkka, až jsou játra dostatečně měkká, tak šťávu zahustíme jíškou a osolíme podle chuti a můžeme podávat.

to nezni spatne. Jen jsem teda jeleni jatra v nabidce jeste nevidela. Tak kdyby se to nekdy nekde objevilo, zkusim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17971
16.7.21 19:49
@warita píše:
pokud to neni severo zapad, ale opravdovy zapad, tak klidne rajcata, papriky, cibule, mrkev, salaty, bylinky.Pokud v tom nejakym zpusobem figuruje sever, byt jenom okrajove, tak max kyticky, co dobre snasi stin.

západ a když už, tak spíš jihozápad, slunce naplno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.7.21 19:51
@Eliška píše:
západ a když už, tak spíš jihozápad, slunce naplno.

tak pak bez omezeni. Klidne se muzete do toho pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17971
16.7.21 19:53
@warita píše:
tak pak bez omezeni. Klidne se muzete do toho pustit.

Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16441
16.7.21 21:13

Smažený hermelín a šopský salát. Krémová brokolicová polévka s opečenou houskou, pohankové podmáslové lívance s třešňovou omáčkou, šlehačka. Dnes měl Lidl v nabídce mega třešně, možná budu v noci svítit, ale byly fantastické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16441
16.7.21 21:14

@warita Jahodníky mi sežrali slimáci, rajčátek mám pár zelených. Takže nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.7.21 21:23
@tulipán píše:
@warita Jahodníky mi sežrali slimáci, rajčátek mám pár zelených. Takže nic moc.

toz to skoda. Jahodniky jsou asi dobre ve vyvysenych zahonech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí