Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dojídáme bramborový salát, takže k obědu s pečenými stehny, večer s vinnou klobásou.
@mrav píše:
Polévka s játrovými knedlíčky, rybí filé, brambory
Játrový knedličky neumím, ale matlal bych si jen pro sebe, tak mi to zato nestojí.
Já dneska asi umelu kus jelena a udělám stroganoff.
Dýňová polévka s krutonky a zakysanou smetanou. Obalované cukety s br. kaší.
Na odpoledne borůvková bublanina s tvarohem. Večer si opečeme na ohni buřty ![]()
Cuketový kotlík- něco jako lečo
bílá fazolková polévka s vejcem
těstoviny s uzeným masem a sýrem, sterilovaná okurka
@chs.jasmin píše:
Burtguláš a cuketa na curry
Cuketa na kari prosím recept zrovna se mi tu jedna válí ![]()
Zelňačka s uzeným tofu a tvarohové knedlíčky se švestkami posypané mákem a polité máslem.
Na večeři salát z pečené zeleniny (cuketa, paprika, cibule, lilek, květák, batáty), s fetou a praženými kešu ořechy, k tomu domácí focaccia se sušenými rajčaty.
@Marki1985 píše:
Cuketa na kari prosím recept zrovna se mi tu jedna válí
Vše dopředu nakrájet: Cibulku zpěnit na oleji, do sklovatění (nedělám do zlatova), pak přidám cuketu a nechám chvilku osmahnout, pak podliju vývarem (zeleninový z kostky -
). Nechám podusit, pak přidám rajče, podusím do měkka a pak zapráším curry a podleju smetanou. Kdybych nedělala pro děti a když nedělám pro děti, tak místo smetany, která to zjemní přitvrdím česnekem ![]()
Je to strašně dobré. ![]()
Dneska plněne papriky s rajskou a meruňkové knedlíky a když to stihnu, tak borůvkový kolac
@KalamityJohn píše:
Játrový knedličky neumím, ale matlal bych si jen pro sebe, tak mi to zato nestojí.Já dneska asi umelu kus jelena a udělám stroganoff.
Dají se koupit hotové, více firem a jsou dobré.
U nás dnes hovězí vývar, dušená mrkev a brambory, část rodiny, která to nejí, tak rybí prsty s bramborem, ty mám připraveny v mrazáku pořád. Snažím se kupovat kvalitnější, nemleté.
Teď ke snídani domácí pizza.
@chs.jasmin píše:
Vše dopředu nakrájet: Cibulku zpěnit na oleji, do sklovatění (nedělám do zlatova), pak přidám cuketu a nechám chvilku osmahnout, pak podliju vývarem (zeleninový z kostky -). Nechám podusit, pak přidám rajče, podusím do měkka a pak zapráším curry a podleju smetanou. Kdybych nedělala pro děti a když nedělám pro děti, tak místo smetany, která to zjemní přitvrdím česnekem
Je to strašně dobré.
Jéje, díky! To si příští týden určitě udělám.
Děláš k tomu nějakou přílohu?
@chs.jasmin píše:
Vše dopředu nakrájet: Cibulku zpěnit na oleji, do sklovatění (nedělám do zlatova), pak přidám cuketu a nechám chvilku osmahnout, pak podliju vývarem (zeleninový z kostky -). Nechám podusit, pak přidám rajče, podusím do měkka a pak zapráším curry a podleju smetanou. Kdybych nedělala pro děti a když nedělám pro děti, tak místo smetany, která to zjemní přitvrdím česnekem
Je to strašně dobré.
Dělám něco podobného, jen místo smetany plechovku kokosového mlíka. ![]()
@aiwwa píše:
Dělám něco podobného, jen místo smetany plechovku kokosového mlíka.
Já mám kokosové mléko spojení se sladkým, ale když si vzpomenu ho koupit, tak zkusím ![]()
Ještě když dávám i kuřecí, tak někdy vyměním curry za pomeranče - taky moc dobré.
Smažený sýr s novým bramborem a rajčatový salát - prší a je zima, tak mi nevadí stát u plotny ![]()