Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky nějaký osvědčený tip na dušené maso? Houby u nás nikdo nejí (kromě mě
)
Dneska boloňské špagety. Ale upeču pak i kynutou buchtu s trnkama ![]()
Čočka s uzeným, večer budeme grilovat makrely a mám tady žampiony, tak je také zdělám
U nás dnes pečený stehno s bramborovým knedlíkem, špenátem a červeným zelím a za poslední dobu kuřecí vývar, špagety aglio oilio, svíčková s houskovým knedlíkem, kuření plátek, šťouchaný brambor, domácí majolka, kuřecí směs s hranolkama
@Evelína91 píše:
U nás dnes pečený stehno s bramborovým knedlíkem, špenátem a červeným zelím a za poslední dobu kuřecí vývar, špagety aglio oilio, svíčková s houskovým knedlíkem, kuření plátek, šťouchaný brambor, domácí majolka, kuřecí směs s hranolkama
co to je to prosím za špagety aglio oilio? mužeš napsat recept?
@Evelína91 jéé,to je mi jedno
já bych chtěla prosím co je to špagety a jak je uvařit?
Uvařím špagety al dente a na pánvi si zatím na olivovým oleji osmahnu na plátky nakrájený česnek (celou paličku), až zezlátne tak přidám nakrájenou feferonku (2 - 3 kusy podle počtu porcí a stupně pálivosti), chvilku restuju a pak přidám špagety které pořádně promíchám aby chytily chuť toho česnekovo-feferonkového oleje. Nakonec přidám petrželku, osolím, opepřím a šup s tím na talíř
Je to rychlý a zbožňujeme to ![]()
Správně se to jmenuje Aglio oilo peperoncino ![]()
@Evelína91 díky,chlapovi by to chutnalo, ten má ostré rád, ale pro malýho by to nebylo
@střepina Když jsem byla těhotná nebo jsem kojila tak jsem si tam hodila jen třeba 3 plátky česneku (sice nebyl skoro vůbec cítit ale budiž) a místo feferonek jsem tam nakrájela nakládanou kapii a taky mi to chutnalo
Hrozně mi chyběly takový jídla…
Dnes jsme nakonec dojídali zbytky takže pečená kuřecí křídla až zítra, v neděli řízky s bram. salátem a na pondělí budu péct papriky plněné masem a k tomu uvařím rajskou se zeleninovým základem.