Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes slepičí krémová polévka, gnochi s kuřecím masem rajčatovou omáčkou mozzarelou
Dneska byla k snídani ovesná kaše s ovocem. k obědu asi rychlý zeleninový kari s rýží, protože jsme jaksi snědli všechno maso
a jestli se ztopořím a dojedu odpoledne nakoupit, bude večer cottage pie.
K obědu čína ze sojového masa a rýžové nudle. K večeři pro chlapy hemenex a já drožďovou pomazánku. Tu oni by totiž nejedli.
Máte prosím, osvědčený recept na koláčky? Takové ty co se pak plní tvarohem, povidlama, takové ty pouťové
Já je dělala asi dvakrát a zašantročila jsem recept. A chtěla bych nějaký, ať vím, že je vyzkoušený a hlavně ať se povedou. Děkuji
![]()
Kruti na kari a opecena zelenina, fazolky, hrášek a kukuřice. Mrkovy dort s kremem z mascarpone - famózní ![]()
@NikysekR mám vyzkoušený tento jednoduchý a rychlý recept na koláčky:
600g hladké mouky špetka soli
250ml vlažného mléka
100g cukru
kostka kvasnic
200ml oleje
1 vejce
Náplň- 2 tvarohy v alobalu
1 vejce-žloutek vymíchat, bílek vyšlehat na sníh
rozinky namočené v rumu
Povidla, posýpka, mandličky-nemusí být
Zadělat těsto buď ručně nebo v pekárně. Po vykynutí vykrajujeme lžící těsto, uděláme placku, naplníme tvarohovou náplní, spojíme kraje, uděláme tvar koláčku-spojenou stranou otočíme dolů a dáme na plech. Nahoru pak lžičkou uděláme prohlubeň, potřeme vejcem a naplníme povidly, posypeme drobenkou, mandlemi. Necháme na plechu ještě vykynout tak 30minut stačí. Pečeme dozlatova.
@LLenule111 A ještě dotaz, kolik je asi koláčků z této dávky?
@NikysekR Povedou se vždy, jiné ani nedělám, jsou výborné. V troubě ještě hodně nakynou, tak dělám vždy menší koláče a ve finále jich mám 32ks-2 plechy. Je toho hafo, takže polovinu zamrazím a pak je jenom vytahuji z mrazáku a jsou jak čerstvé ![]()
@Erkata píše:
Kruti na kari a opecena zelenina, fazolky, hrášek a kukuřice. Mrkovy dort s kremem z mascarpone - famózní
Můžu poprosit o recept na ten dort?
Děkuji ![]()
@LLenule111 Mňam! Co nejdřív je vyzkouším. Mám na koláče už dlouho chuť, tak ještě jednou moc díky ![]()
@NikysekR Jo ještě do tvarohu dávám cukr-odhadem podle toho jak kdo sladí, i vanilkový se může dát, bude to vonět po vanilce.
@LLenule111 Babička tvaroh na koláče vždy míchala se žloutkem a cukrem, co si pamatuju ![]()