Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13142
16.2.16 15:19

@Leňule97 Jak děláš slaný koláč? prosím recept, pokud nemáš na mysli závin. Ten dělám často z listového těsta, ale slaný koláč fakt neznám.. :think:
Jako z kynutého? A jde to vůbec dohromady? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.16 15:25

@Leňule97 prosím,co je to humus s fazolí a jak se dělá? :) drozdovou pomazánku, to je jako z droždí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
16.2.16 17:28
@krrrenka píše:
@Callipo90 Ahoj. Mohu poprosit o recept na ten cizrnový salát?¨U nás dnes slepice na rozmarýnu s jasmínovou rýží, na svačinu mrkvový koláč s citronovou polevou

Určitě :palec:…plechovka cizrny, já kupuji bonduelle. Slít, nakrájet jeden pomeranč, oloupat i od té bílé šlupky a nakrájet na měsíčky, nebo jak chceš. Nakrájet buď fetu nebo balkán na kostičky. Zálivka: šťáva z jednoho pomeranče, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, mořská sůl a pepř. A už jen zalít, přidat čerstvou mátu a já dávám koriandr a je to :palec:… je to dobrý i jako vydatná letní večeře :palec: k jídlu dělám jen tak trošičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
16.2.16 17:29
@IrenaKřížová píše:
@Leňule97 prosím,co je to humus s fazolí a jak se dělá? :) drozdovou pomazánku, to je jako z droždí?

To mě taky zajímá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
16.2.16 17:32

Oběd : Česnečka + opečené krutony. Sekaná + vařený brambor.

Večeře: Topinky ze starého chleba + tvarohová-česneková-ředkvičková pomazánka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
16.2.16 17:48

@IrenaKřížová @Callipo90 Drožďová pomazánka: na másle opékám cibuli do žluta, přidám rozdrobené droždí, nechám rozpustit, když začne vonět přidám vajíčko=míchat, nechat srazit. Kdo chce, může přidat pepř, sůl.

Úplně stejně dělám drožďové knedlíčky, jen přidám na zahuštění strouhanku + vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.16 17:52

@Anturie no něco takového dělají přítelovi rodiče, ale říkají tomu Kvasničák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
16.2.16 17:54

@IrenaKřížová No vidíš, to bude asi tím, že se droždí říká také kvasnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.16 18:22

@Anturie no,ještě že jste mi to objasnila :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
16.2.16 18:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
16.2.16 20:04

@Callipo90 Děkuji, brzy vyzkouším :)

Jinak u nás na večeři tradiční prkénko: klobása, tvrdý sýr, vajíčko, nakládaná zelenina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
16.2.16 20:06
@krrrenka píše:
@Callipo90 Děkuji, brzy vyzkouším :)Jinak u nás na večeři tradiční prkénko: klobása, tvrdý sýr, vajíčko, nakládaná zelenina
:palec:… já na večeři zeleninový salát s dresinkem a krutony a chlap omeletu :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
16.2.16 20:06
@IrenaKřížová píše:
@Anturie no něco takového dělají přítelovi rodiče, ale říkají tomu Kvasničák

Já si neumím představit tu chuť :think: nikdy jsem to nejedla, ale asi jen ze zvědavosti vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.16 20:10

@Callipo90 no představte si míchané vajíčka a droždí :mrgreen: :mrgreen: ale já to taky nemusím, ale oni se na to třepou jak je to dobrý :)
a taky zasmrádne celý byt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
16.2.16 20:12
@IrenaKřížová píše:
@Callipo90 no představte si míchané vajíčka a droždí :mrgreen: :mrgreen: ale já to taky nemusím, ale oni se na to třepou jak je to dobrý :)
a taky zasmrádne celý byt :mrgreen:

Já moc nevim jak chutná droždí :think: :mrgreen: :lol: znám ho akorát, když dávala mamka do knedlíků a to je tak celý, tak proto si to neumim představit :mrgreen: :D a to se jako dělá z tý kupovaný kostky nebo jak? :mrgreen: :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí