Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Leňule97 Jak děláš slaný koláč? prosím recept, pokud nemáš na mysli závin. Ten dělám často z listového těsta, ale slaný koláč fakt neznám.. ![]()
Jako z kynutého? A jde to vůbec dohromady? ![]()
@Leňule97 prosím,co je to humus s fazolí a jak se dělá?
drozdovou pomazánku, to je jako z droždí?
@krrrenka píše:
@Callipo90 Ahoj. Mohu poprosit o recept na ten cizrnový salát?¨U nás dnes slepice na rozmarýnu s jasmínovou rýží, na svačinu mrkvový koláč s citronovou polevou
Určitě
…plechovka cizrny, já kupuji bonduelle. Slít, nakrájet jeden pomeranč, oloupat i od té bílé šlupky a nakrájet na měsíčky, nebo jak chceš. Nakrájet buď fetu nebo balkán na kostičky. Zálivka: šťáva z jednoho pomeranče, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, mořská sůl a pepř. A už jen zalít, přidat čerstvou mátu a já dávám koriandr a je to
… je to dobrý i jako vydatná letní večeře
k jídlu dělám jen tak trošičku.
@IrenaKřížová píše:
@Leňule97 prosím,co je to humus s fazolí a jak se dělá?drozdovou pomazánku, to je jako z droždí?
To mě taky zajímá ![]()
Oběd : Česnečka + opečené krutony. Sekaná + vařený brambor.
Večeře: Topinky ze starého chleba + tvarohová-česneková-ředkvičková pomazánka.
@IrenaKřížová @Callipo90 Drožďová pomazánka: na másle opékám cibuli do žluta, přidám rozdrobené droždí, nechám rozpustit, když začne vonět přidám vajíčko=míchat, nechat srazit. Kdo chce, může přidat pepř, sůl.
Úplně stejně dělám drožďové knedlíčky, jen přidám na zahuštění strouhanku + vajíčko.
@Anturie no něco takového dělají přítelovi rodiče, ale říkají tomu Kvasničák
@IrenaKřížová No vidíš, to bude asi tím, že se droždí říká také kvasnice.
@Callipo90 Děkuji, brzy vyzkouším ![]()
Jinak u nás na večeři tradiční prkénko: klobása, tvrdý sýr, vajíčko, nakládaná zelenina
@krrrenka píše:
@Callipo90 Děkuji, brzy vyzkoušímJinak u nás na večeři tradiční prkénko: klobása, tvrdý sýr, vajíčko, nakládaná zelenina
@IrenaKřížová píše:
@Anturie no něco takového dělají přítelovi rodiče, ale říkají tomu Kvasničák
Já si neumím představit tu chuť
nikdy jsem to nejedla, ale asi jen ze zvědavosti vyzkouším ![]()
@Callipo90 no představte si míchané vajíčka a droždí
ale já to taky nemusím, ale oni se na to třepou jak je to dobrý ![]()
a taky zasmrádne celý byt ![]()
@IrenaKřížová píše:
@Callipo90 no představte si míchané vajíčka a droždí![]()
ale já to taky nemusím, ale oni se na to třepou jak je to dobrý
a taky zasmrádne celý byt
Já moc nevim jak chutná droždí
znám ho akorát, když dávala mamka do knedlíků a to je tak celý, tak proto si to neumim představit
a to se jako dělá z tý kupovaný kostky nebo jak?
![]()