Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@kabab U nás jak co no, malej se naučil jíst sladký obědy ve školce, doma mi to dřív taky nechtěl. Oni dnes měli nákyp i ve školce a povídal, jak mu chutnalo
. Pak má rád šišky s mákem, co jim tam dělávají a buchtičky s krémem. A krupici má rád.
Ale pokud by si měl vybrat, tak si taky radši dá maso, ideálně řízek ![]()
@NikysekR píše:
@Jančakecalka Tak nebyl to žádnej zázrak, normální polívka, ale chutnala mi. Ale dršťky bych teda do pusy nevzala
můj taky nejedl drštky, vždycky mi je dal, takže jsem měla dvojtou hromadu.
jenže nějak se je naučil jíst taky, tak mám po ptákách.
![]()
@mirecekblbecek Aha, tak to ten můj je nejí stejně jako já
. On je na chlapa docela fajnovka, třeba tlustý maso by nesnědl ani za nic, to by se asi poblil. A myslím, že stejně by reagoval, kdybych mu nabídla dršťky
Každopádně v tomhle jsme za jedno, vím, že se na jídlo neříká fuj, ale mě to prostě přijde nechutný
. Ale nikomu neberu, že mu to chutná ![]()
Jinak já sním opravdu skoro vše, to abyste si nemysleli, že jsem nějaká vybíravá, to ne. Teda vše kromě nějakýho mozečku ze zabijačky, jelit, mastnýho podbradku a takovýhle mňamky, no a mořský potvory taky nejím. Ochutnala jsem akorát krevety a jinak jsem na nic jinýho neměla odvahu. Když vidím chobotničky apod. mám husí kůži ![]()
@NikysekR píše:
@mirecekblbecek Aha, tak to ten můj je nejí stejně jako já. On je na chlapa docela fajnovka, třeba tlustý maso by nesnědl ani za nic, to by se asi poblil. A myslím, že stejně by reagoval, kdybych mu nabídla dršťky
Každopádně v tomhle jsme za jedno, vím, že se na jídlo neříká fuj, ale mě to prostě přijde nechutný
. Ale nikomu neberu, že mu to chutná
jo já tě fakt chápu, vypadají strašně, jenže je to úplně obyč. maso, akorát vpadají hrozně.
Já vždycky vyjím z talíře tu polívku a ty dršťky si nechám na konec a pak je vyjídám - to nejlepší na konec a manžel vždycky kroutí očima ![]()
jako není to moc estetický jídlo, to je fakt
@NikysekR my jsme se přestěhovali na vesnici, loni jsme zkoušeli mrkev a kedluben, ani to ze záhonu nevylezlo, rajčata mi každej rok chytí plísen, jahody sežrali mravenci, akorát na konci léta nějaké byli, protože máme stáleplodící a ve vrhlíku taky šly, ale těch moc nebylo, na koláč nebo k lívancum to není, maliny se povedly, ale loni jsme měli keř prvním rokem, takže nich moc nebylo, chlapovi se akorát povedla chilli paprička, zkoušela jsem bylinky, pažitka vypadá jak tráva, s kupovanou se to nedá srovnat a bazalka mi chytla hnědý fleky, přitom byla na slunným pěkným místě a loni moc nepršelo
já už nic pěstovat nechci
![]()
@střepina
Nepěstovala jsi to náhodou u nás?
Protože tohle je úúúplně jako moje úroda
hlavně ta pažitka
to mě fakt pobavilo
.
Jinak jahody mám taky stáleplodící a je jich max. každej den pět, což zfutruje malej, ten by se po jahodách utloukl, tak jako že bych ze svojí úrody upekla koláč nebo něco, to u nás taky nehrozí
. Ale já si je zasadila do bývalýho jezírka, jen jsem to zavezla hlínou, takže na to, v jakých jsou ty jahody podmínkách, si zase nemůžu stěžovat
![]()
Bylinky mi taky vůbec nevylezly, tymián, rozmarýn, prostě NIC. Jediný co mi šlo, byla kadeřavá petrželka, a ta se pro změnu rozrostla natolik, že byla všude, i tam, kde neměla co dělat
Dodnes to nechápu, každej se divil, jakou mám krásnou kadeřávku a hlavně na co jí mám tolik ![]()
… a chilli papričku jsem měla loni na balkoně v květináči a rodila celou sezónu jak blbá. Akorát problém byl v tom, že jsem si původně koupila rostlinku s tím, že je to bílá paprika (nepálivá)
Někdo prostě asi pomíchal v obchodě rostlinky. Mimochodem do vaření to vůbec nepoužívám. To fakt naštve.
@NikysekR chlap ji má rád, akorát na to že byla celý den na slunci vubec nezčervenala, měl pár vrhlíku a ta šla, soused nám dával svoji a měl ji červenou a docela pálivou, jahod měl, že rozdával a ředkvičky taky, říkal že redkvičky se musí zdělat rychle, že pak zdřevnatí, nám se nikdy nepovedly, protože jsme to předpěstovávaly ve vrhlíku a to nám řekli že je špatně že redkvičky rovnou do země, jediný co nám šlo byly slunečnice, to jsou krásný kytky a měly jsme i hnědý a ty se povedly a když si koupím bylinky a přesadím je, tak odejdou, takže jsem řekla že na ně kašlu že si je radši za 20kc koupím až zdělám, tak si koupím nové. Zem je tady dobrá, pěkná, předchozí majitelé tu pěstovali brambory
My dnes obědvali zeleninovou polévku s růžičkovou kapustou a jitrnici s brambory a kysaným zelím (sousedi zabíjeli)
Dneska kuřízek s brkaší a okurkový salát..K večeři palačinky s domácí marmeládou..
Večeři vařil chlap, opět vepřová panenka, měli v akci
s hranolkami, červená řepa, říkal že má vařeno za 10 minut, že muže být profík. no jo, povedlo se mu to ![]()