Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@střepina taky by to urco slo, ale ja nemam smazene rada, pac pak ![]()
Chlap přinesl vepřovou panenku, tak jsme si udělali k večeři, chtěla jsem udělat domácí hranolky, nakrájela jsem brambory, nechala jsem ve vodě, aby se odplavil škrob, jak všude píšou, hodila jsem je do fritáku, na pohled vypadaly krásně, ale uvniřt rozblencaný, hnusný, prostě kdybych je vytáhla z mrazáku, tak jsou super, nevíte v čem je chyba, aby byli jako z hospody? dělala jsem domácí potřetí a ani jednou nebyly dobrý, v troubě jsem taky zkoušela a bylo to stejný, někde jsem četla že se mají povařit s octem, aby byly křupavé
EDIT:opět mi zplesnivěly langoše
už vím proč, plesniví tam ten česnek, dřív jsem ho dala do kečupu a v pohodě, ale ted když ho dám utřený se solí a až pak na něj kečup, tak zvlhne a udělá se plísen, koukala jsem na to a ta plísen se dělá na česneku ![]()
@střepina to je zvláštní, česnek je přitom silné přírodní antimykotikum.
@střepina Já jsem přesvědčena, že to plíseň není. Je to česnekem, který zezelenal.
V této roční době začíná klíčit. Stačí stroužek podélně rozkrojit a zelený klíček uprostřed vyloupnout. ![]()
@střepina píše:
Chlap přinesl vepřovou panenku, tak jsme si udělali k večeři, chtěla jsem udělat domácí hranolky, nakrájela jsem brambory, nechala jsem ve vodě, aby se odplavil škrob, jak všude píšou, hodila jsem je do fritáku, na pohled vypadaly krásně, ale uvniřt rozblencaný, hnusný, prostě kdybych je vytáhla z mrazáku, tak jsou super, nevíte v čem je chyba, aby byli jako z hospody? dělala jsem domácí potřetí a ani jednou nebyly dobrý, v troubě jsem taky zkoušela a bylo to stejný, někde jsem četla že se mají povařit s octem, aby byly křupavé
EDIT:opět mi zplesnivěly langoše![]()
už vím proč, plesniví tam ten česnek, dřív jsem ho dala do kečupu a v pohodě, ale ted když ho dám utřený se solí a až pak na něj kečup, tak zvlhne a udělá se plísen, koukala jsem na to a ta plísen se dělá na česneku
Hranolky jsou docela alchymie, tady je jeden dobrý recept
https://www.kucharkaprodceru.cz/…olky-recept/
Já je dělala podle jiného, kde se měly předsmažit, vychladit a pak ještě jednou smažit, což byla drbačka…
@kabab to je pravda, to samé se mi stalo minulý týden, udělaly se tam modrozelené fleky, česnek kupuju český
@Anturie píše:
@střepina Já jsem přesvědčena, že to plíseň není. Je to česnekem, který zezelenal.V této roční době začíná klíčit. Stačí stroužek podélně rozkrojit a zelený klíček uprostřed vyloupnout.
aha, já to radši vyhodila ![]()
@střepina Jako z hospody nevím, ale já nakrájený brambory nechám stát ve studené vodě, pak ještě jednou propláchnu a zabalím do utěrky a nechám odpočinout aby uschly. Pak smažím. A jsou dobré. Ale taky záleží na typu brambor, už několikrát jsem měla brambory, co se na hranolky vůbec nehodily a bylo to hnusný.
@Leopoldina a jakej byl výsledek, když jsi je zchladila? díky za odkaž, takže to chce předvařit, nejlépe trochu rozvařit, ještě mi zbyly, nesmažila jsem všechny, mám je ve vodě, takže předvařím a jestli budu líná, tak je hodím jen do trouby, horší to být nemuže a já bych tak chtěla umět steakový hranolky, jaký mají v restauracích
@NikysekR takhle přesně jsem to dělala a výsledek hroznej, rozblemcaný, zlatý hranolky z mrazáku
@střepina píše:
aha, já to radši vyhodila
Škoda, bylo mi to divné už minulý týden. Došlo mi to, až jak jsi psala o kečupu… ![]()
@střepina píše:
@Leopoldina a jakej byl výsledek, když jsi je zchladila? díky za odkaž, takže to chce předvařit, nejlépe trochu rozvařit, ještě mi zbyly, nesmažila jsem všechny, mám je ve vodě, takže předvařím a jestli budu líná, tak je hodím jen do trouby, horší to být nemuže a já bych tak chtěla umět steakový hranolky, jaký mají v restauracích@NikysekR takhle přesně jsem to dělala a výsledek hroznej, rozblemcaný, zlatý hranolky z mrazáku
Popravdě, na zadek jsem si z nich nesedla a chlap mi taky řekl, že to za tolik roboty nestojí… Ale možná jsem to ještě neměla v ruce, zkoušela jsem je dvakrát, třeba by příště byly vymakanější… Pokud se do toho ještě někdy pustím. Jo, steakovky z restaurací, ty jsou!
Neblbnete, pokud cesnek zezelena nebo zmodra neznamena to plisen. Je to proste nejaka enzymaticka reakce a zalezi na stari cesneku a na tom s cim jak reaguje
http://www.seriouseats.com/…n-green.html
http://www.epicurious.com/…blue-article
Příspěvek upraven 29.02.16 v 22:10
Zitra udelam asi pecene velke brambory ve slupce se salatem coleslw a pak mam jeste v hrnci dusene veprove na cibuli, tak k tomu uvarim ryzi