Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pizza, dukátové buchtičky s krémem a pomazánku z krabíh tyčinek ![]()
Chlap byl doma, takže jsme zašli na hotovku, byla kulajda a vepřové medailonky z panenky s hranolkami a brusinkovou omáčkou, k večeři mi zbyly ze včera brambory nakrájené na hranolky, takže jsem je uvařila a pak jen dala do trouby s olivovým olejem, byly trochu křupavější, ale stejně nic moc, už to nikdy dělat nebudu, škoda práce, radši si koupím zmražené, to si aspon trochu pochutnám
k tomu byl jen párek se sýrem a salát z čínského zelí
Dnes polévka s játrovými knedlíčky a svíčková, vařila babička ![]()
@střepina Safra, ty mi děláš chutě, takovou hotovku bych si taky dala líbit
o to víc by mi chutnalo, že bych nemusela vařit ![]()
A k těm hranolkům, tak nám domácí chutnají, dělám je často. Ale zmražené taky občas koupím. A strašně mi chutnají celerové hranolky, ty úplně miluju ![]()
@NikysekR tak mě ty domácí hranolky nechutnají, škoda práce, možná mám blbý brambory, to se mi v penny stává často že tam mají hnusný brambory a dneska nám v restauraci moc nechutnalo, i chlap říkal, brusinková omáčka byla moc sladká a medailonky taky nebyly uchvatný, včera jsme si je dělali k večeři a byly vynikající, jinak chodim moc ráda na hotovky a poslední dobou často a většinou mi moc chutná
hlavně ted když jsem těhotná
a v restauraci taky neměli domácí hranolky, byly určitě kupovaný a to je tady jedna z lepších restaurací, no jo zítra zase už budu vařit ![]()
@střepina Já jsem taky těhotná a tak nad vším teď slintám jak mlsnej pes
Já naopak sladký omáčky k jídlům můžu, jednou jsem v restauračce jedla kuřecí s povidlovým přelivem a od té doby to doma dělám taky, někdo to nemusí, já bych se ujedla
a celkově takový ty jídla, maso v kombinaci třeba s ovocem, to bych mohla furt ![]()
@NikysekR to já zase ne, miluju domácí tatarku, pak sladkou chilli omáčku, ale chlap koupil v létě na grilování tu brusinkovou a sladká byla jak cecek, to samý jak dnes, každej jsme jinej
kdyby jsme byli všichni stejný byla by to nuda ![]()
@střepina To je jasný
. A skoro všichni moji známí tyhle jídla taky nemusí, za to já a moje mamka bysme to mohly pořád
jsem holt po ní
naštěstí chlapovi to taky chutná takže to můžu s klidem doma vařit vesele dál ![]()
A sladkou chilli omáčku taky miluju, mňam. Mám doma vždy tu velkou a dávám si ji skoro ke všemu ![]()
Jinak zítra udělám rýžový nákyp s meruňkama, na ten mám už dlouho chuť a asi gulášovku.
Zkuste si koupit brambory od ňákého zemědělce, uvidíte že jsou potom hranolky lepší než ty hnusy zmražený. My děláme hranolky doma normálně, ale máme svoje brambory, které zasázíme a pak vybereme.
![]()
Já si hranolky občas udělám jen tak na chuť, když děti spí
oškrábu brambory, nakrájím a hned smažím a vždycky jsou výborné
k tomu kilo tatarky, asi si je dneska udělám ![]()