Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@střepina Můj taťka, kuchař, rozpálil vždy hrnec s olejem (já dávám pánvičku), brambory vzal z té vody a dal na utěrku vysušit. My si v poslední době oblíbili spíš krokety. Nepřipadají mi tak mastné, nasáklé. Zkusím pozítří domácí. Poprvé ![]()
Teď jsem dostala děsnou chuť na brambory na loupačku, dám si asi půlnoční svačinku ![]()
@IrenaKřížová píše:
@Marfusa2 prosím o recept, díky
Cizrnová polévka: Byl to takový momentální nápad. Měla sem vývar z uzeného, tak sem ho chtěla nějak smysluplně využít. Cizrnu sem si namočila přes noc. V čerstvé vodě uvařila téměř do měkka(aby byla ještě krupavá). Slila sem vodu. Na trošce sádla sem zpěnila cibulku a česnek. Na to vysypala cizrnu(trošku sem si nechala stranou). Zalila horkým vývarem a uvařila do měkka. Rozmixovala sem ponorným mixerem. Přidala zbytek cizrny a na kostičky nakrájený zbytek uzeného. Trošku majoránky, přisolit a bylo hotovo. Mňamka ![]()
My dneska hrachova polivka, peceny kureci stehna a salat coleslaw.Pro malocha kurizek s br.kasi
A k veceri chci zkusit carpacio z cervene repy.Mate nekdo overeny recept, prosim?
Dneska hráškový krém a rizoto, do kterého přidávám k rýži i pohanku, k tomu salát z červené řepy.
Tortily s kuřecím masem ( tortila, zakysana smetana s citronem, zelenina a kuřecí maso ) rychlé jídlo a je moc dobré
![]()
Známe závitky, když se smaží, jsou výborné, ale z receptáře Asie, jsem narazila na závitky na páře, nebo jen vody. Je to lehké a můj manžel i rodina to miluje.
Stačí koupit rýžový papír, předem si připravit co do něj dáme.
Vzít rýžový papír, namočit ho krátce ve vodě, vložit na horní okraj od všeho trochu (ne moc ať to zvládnete zatočit)…a třeba dle instrukce z Youtube začít točit. Za chvíli ten papír úplně změkne a je hotový k snědku.
A omáčku do které se to namáčí dělám dle oka, ale typuji to na:
1× šťáva limetky (ne citron), 1× hrnek vody, 3l cukr, špetku soli a 1lžičku rybý omáčky..nebo dle chuti dochutit
Tak dobrou chuť a napište zda vám chutnalo
![]()
Dneska domácí bramborový knedlík, vepřové kostky kmíně, špenát. Bude i zítra.
Dneska rajská omáčka a plněné papriky, knedlík. Kuřecí vývar s knedlíčky a nudlemi.