Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Syn bude mít pečené kuře na žampionech, knedlík a zelí, já si udělám čočku
![]()
@Callipo90 píše:
Je to hrozně jednoduchý, rychlý a výbornýhořčice nadělá největší parády. Jinak takovej tip, hrubozrnnou hořčici kupuju v Lidlu za 20kč a je výborná, do nedávna jsem kupovala v Albertu za 70kč nebo kolik a zbytečně
Na oleji opeču cibulku, česnek a přidám maso, klasicky osolím a opepřím. Dám do zapékací misky. Noky uvařit podle návodu a nebo já je opékám. Konkrétně tady je teda vařím, protože se budou ještě zapékat, takže mazlavé jsou minimálně. Přidám k masu do zapékací misky. 2-3 lžíce hrubozrnné hořčice smíchám se smetanou, zase podle množství, tak 1-2 smetany. Přidám do toho tymián, estragon, nebo co mám doma za bylinku. Ještě osolím a opepřím, promíchám a naleju do zapékací misky, promíchám s gnochi a s masem. Nastrouhám na to čedar a dám do trouby zapéct tak na 15-20 minut a hotovo
No mnaaaaam
vypada to mnamozne, vyzkousim
a diky za tip na horcici-zatim js kupovala tu hrubozrnnou taky v Albertoj
![]()
@Callipo90 to vypada luxusne!!! S hrubozrnou horcici nemam zkusenost, jak chutna? Muzou ji i male deti? Konkretne ja mam 2,5letaka. Diky!
@Callipo90 píše:
Běž prudit do jiné diskuze a přečti si pravidla ty hrdinko
Ano, ano už jdu, ale takhle dlouho už jsems e fakt nenasmála
![]()
@frgulka píše:
Ano, ano už jdu, ale takhle dlouho už jsems e fakt nenasmála![]()
![]()
To je dobře, smích léčí ![]()
@Sunrise píše:
@Callipo90 to vypada luxusne!!! S hrubozrnou horcici nemam zkusenost, jak chutna? Muzou ji i male deti? Konkretne ja mam 2,5letaka. Diky!
Má výraznou chuť, je šťiplavější a navinulejší než normální hořčice. A jsou tam ty zrníčka. Já osobně bych to takhle malým dětem nedala, podle mě by jim to ani nechutnalo, bylo by to na ně moc výrazný
… a pokud bych dala, tak na ten plech co zapékám já, tak možná jen jednu lžičku, ale to by zas nebylo ono ![]()
Příspěvek upraven 27.02.16 v 12:04
@Kacievi píše:
No mnaaaaamvypada to mnamozne, vyzkousim
a diky za tip na horcici-zatim js kupovala tu hrubozrnnou taky v Albertoj
![]()
![]()
Není za co ![]()
@Sunrise píše:
Taky bych ji detem nedavala - je opravdu dost chutove vyrazna - ona staci dijonska bez zrnicek a ani ja to s ni nesmim prehnat
u muzskyho je situace samo jina
![]()
jen info pro všechny
GLUTAMÁT je také označovám jako kvasničný či kvasnicový výtažek či extrakt takže, když se podíváte je v každém bujonu a každé instatní polévce či omáčce
zde je to pěkně popsané https://cs.wikipedia.org/…n_sodn%C3%BD
@Banshee1234 píše:
Dneska k obědu udělám tu česnečku se sýrovými nočky, domácí sekanou s bramborovou kaší a k večeři těstovinový salát. Zítra k obědu guláš a domácí knedlíky a večer už jen nějaká dietka.děkuju za inspiraci holky
jaké byly ty sýrové nočky?
@Žirafa9 píše:
jen info pro všechny
GLUTAMÁT je také označovám jako kvasničný či kvasnicový výtažek či extrakt takže, když se podíváte je v každém bujonu a každé instatní polévce či omáčce
zde je to pěkně popsané https://cs.wikipedia.org/…n_sodn%C3%BD
je to hrůza, co dnes výrobci udělají pro kšefty, tolik sra.ek přidávají zbytečně. kdy konečně lidstvo pochopí, že na 1 místě je zdraví?
@střepina píše:
K snídani pro vělký uspěch smoothie z jahod v domácím kokosovém mléce s lněným a chia semínkem, k obědu holandské řízky a zkusím ty krémové brambory s porkem a pažitkou
Tak uz mam doma taky NB
Zatim js zkouseli jen kombinace ovoce a zeleniny, vcera js pridali jeste par lzic ostruzinoveho hutneho sirupu
- zatim vse mnamka!
rada bych se Te zeptala, zda-li chia seminka predem namacis x mixujes. (Mam je na ceste, tak at js v obraze
)
@Kacievi píše:
Tak uz mam doma taky NBZatim js zkouseli jen kombinace ovoce a zeleniny, vcera js pridali jeste par lzic ostruzinoveho hutneho sirupu
- zatim vse mnamka!
rada bych se Te zeptala, zda-li chia seminka predem namacis x mixujes. (Mam je na ceste, tak at js v obraze
![]()
)
namáčet se nemusí, stačí je dát do tekutiny a vypít, oni nabobtnají v žaludku, ale když si chceš udělat pudink, tak je dobré nechat v lednici přes noc, už jsem taky zkoušela, já je mixuju, ale nemusíš, mužeš je tam dát až potom, doporučuje se jen 15 g denně, asi dvě polévkové lžíce, dětem prý mín, aby jim to nepusobilo trávicí problémy, já je kupuju v DM, tam je dobrá kvalita ![]()