Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1196
26.2.16 09:12
@krrrenka píše:
@Janča91 Ahoj. Brokolicovou polévku dělám stejně jako @Alka jen na orestování nikdy neberu olivový olej (ale řepkový nebo slunečnicový).
Na večeři byla polévka z červené čočky a rajčat… zítra uvidíme :)

já ten recept někde viděla dělat myslím v televizi, a dělali to právě na olivovém oleji, tak to dělám uplně stejně. Taky jsem slyšela o nevhodnosti restování na olivovém oleji, ale sleduju různé kulinářské pořady s vyhlášenými kuchaři a všichni restují na oliváči :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
26.2.16 09:40

@Callipo90 Prosím tě, jak děláš gnocchi? :)

O víkendu kuřecí plátky se zeleninovým salátem, gulášová polévka z mletého masa a na neděli špalíčky s uzeným a se zelím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
26.2.16 09:47
@Krťounka píše:
@Callipo90 Prosím tě, jak děláš gnocchi? :)O víkendu kuřecí plátky se zeleninovým salátem, gulášová polévka z mletého masa a na neděli špalíčky s uzeným a se zelím :)

Ty se sýrovou nebo s tou hořčicí? Ptž na ty s tou hořčicí si nepamatuji :lol: dělala jsem je zatím jen 1×, strašně nám chutnali, podle Apetitu, takže bych ti to napsala odpoledne. Ty s tou sýrovou si pamatuji, ty sem dělala doposud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
26.2.16 09:57

@Callipo90 Poprosím tě o ty sýrové :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
26.2.16 10:05

Dnes bude smažený sýr, brambory a tatarka. Zítra špecle se sýrovou omáčkou a kuřecím masem. A v neděli udělám plněné knedlíky uzeným masem a červené zelí. Na to už se těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.2.16 10:24
@Anonymní píše:
Proč by ti to lékař říkal?!to je tvoje věc, co dáváš děckám k jídlu! doktoři se nestarají o takové věci :roll: a jestli ti stačí argument, že ostatní matky jsou taky nezodpovědné, co dávají dětem jíst, tak už se fakt nedivím, že jsou děti pořád tak nemocné, krm si dítě čím chceš, když ti nevadí, že mu to degeneruje mozek… :zed:
@Anonymní píše:
Vy dáváte dětem do jídlel"kostku"?a víte, že je to hlavně glutaman sodný?!pro děti absolutně nevhodný? nesmí se dávat ani ve školkách a školách :nevim:
http://www.moje-pravdy.cz/…utaman-sodny

Ten anonym je zbytecny, nemyslis? Kostky nepouzivam uz roky, ale kazdy at si ji, co chce, tohle je diskuze o vareni a ne o zavadnosti potravin ;)
Ja na brokolicovou polevku, osmazim na tenke platky mrkev a celer a cibuli jako zaklad, pak pridam hodne brokolice a brambory, zahustim rozmichanou ryz. moukou a ochutim cesnekem a korenim, zadna kostka neni potreba :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.2.16 10:25
@Optima píše:
A my dnes zapečené kapustičky se slaninou, obvykle k tomu máme jako přílohu brambory ale mám zbytek špaget tak je nakrájím a zapeču s kapustičkami…je to mňamka!

mnam, to zni moc dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
26.2.16 10:37

Asi zajdu pro brokolici, zase ste mi udělaly chutě. Já ještě do hotové polévky přidávám sýrové knedlíčky, které uvařím zvlášť v osolené vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
26.2.16 10:39

@Jančakecalka Jasně ;) Já malýmu br. salát slibuju už od Vánoc, ten by ho mohl mít denně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
26.2.16 10:40
@Krťounka píše:
@Callipo90 Poprosím tě o ty sýrové :)
Šalotku si s nechám zesklovatět a oleji, použij jaký chceš a přidám na plátky nebo prolisovaný česnek, přidám na menší kousky kuřecí prsa a nechám zatáhnout, osolím, opepřím. Když mám slaninu, přidám opéct ještě na kostičky trošku slaninky. A naleju smetanu :-) nepoužívám žádné bylinky, ano koření. Sýrová omáčka je hlavně o sýru. Přidám nastrouhané blaťácké zlato, gorgonzolu a čekám až se rozpustí. Ono se to zahustí samo vařením, někdy přidám kostičku taveňáku. Gnochi nevařím, nechutná mi jak jsou pak mazlavé, v horším případě se lepí na patro, tzn. že si kápnu opravdu jen trošičku ol. oleje na teflonovou pánev a gnochi opékám, dokud se vevnitř neudělají na povrchu nejsou takové zlatavé a jemně křupavé, když je nedělám zrovna se sýrovou omáčkou, ale třeba jen s rajčaty, přidávám na pánev ještě bazalku nebo rozmarýn. Mám je ozkoušené takto a jsou lepší než uvařené podle mě. No a buď je pak rovnou hodíš do sýrové omáčky, nebo si je jen přelijete, to už je na vás :palec: domácí gnocchi jsem nezkoušela, ale určitě se na to někdy dostane :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
26.2.16 10:41
@Marfusa2 píše:
Asi zajdu pro brokolici, zase ste mi udělaly chutě. Já ještě do hotové polévky přidávám sýrové knedlíčky, které uvařím zvlášť v osolené vodě.

jak děláš sýrové knedlíčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
26.2.16 10:49

@Callipo90 Děkuju :) To by mě nenapadlo je opékat a nevařit :) Určitě vyzkouším :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
26.2.16 10:56
@střepina píše:
jak děláš sýrové knedlíčky?

Najemno nastrouhaný tvrdý sýr smíchám s vajíčkem, přidám nějaké zelené bylinky (podle toho co je zrovna doma) trošku strouhanky, lehce osolím a udělám těsto. Podle potřeby přisypu strouhanku. Potom buď udělám malé kulaté knedlíčky, nebo když sem líná tak dvěma lžičkama nočky. Ty hodím do vroucí osolené vody. Když vyplavou jsou hotové. Tu polévku to tak nějak ozvláštní. Fakt doporučuji vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
26.2.16 11:04
@Marfusa2 píše:
Najemno nastrouhaný tvrdý sýr smíchám s vajíčkem, přidám nějaké zelené bylinky (podle toho co je zrovna doma) trošku strouhanky, lehce osolím a udělám těsto. Podle potřeby přisypu strouhanku. Potom buď udělám malé kulaté knedlíčky, nebo když sem líná tak dvěma lžičkama nočky. Ty hodím do vroucí osolené vody. Když vyplavou jsou hotové. Tu polévku to tak nějak ozvláštní. Fakt doporučuji vyzkoušet.

tak to je super recept, píšu si, stačí nastrouhat eidam? asi taky koupím brokolici a polévku uvařím, kdyby někdo chtěl rýpat, mám domácí vývar v mrazáku :mrgreen: :mrgreen: ne, sranda, to určitě brzy vyzkouším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
26.2.16 11:04
@Marfusa2 píše:

Tak to rozhodně zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport