Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@krrrenka píše:
@Janča91 Ahoj. Brokolicovou polévku dělám stejně jako @Alka jen na orestování nikdy neberu olivový olej (ale řepkový nebo slunečnicový).
Na večeři byla polévka z červené čočky a rajčat… zítra uvidíme
já ten recept někde viděla dělat myslím v televizi, a dělali to právě na olivovém oleji, tak to dělám uplně stejně. Taky jsem slyšela o nevhodnosti restování na olivovém oleji, ale sleduju různé kulinářské pořady s vyhlášenými kuchaři a všichni restují na oliváči ![]()
@Callipo90 Prosím tě, jak děláš gnocchi? ![]()
O víkendu kuřecí plátky se zeleninovým salátem, gulášová polévka z mletého masa a na neděli špalíčky s uzeným a se zelím ![]()
@Krťounka píše:
@Callipo90 Prosím tě, jak děláš gnocchi?O víkendu kuřecí plátky se zeleninovým salátem, gulášová polévka z mletého masa a na neděli špalíčky s uzeným a se zelím
Ty se sýrovou nebo s tou hořčicí? Ptž na ty s tou hořčicí si nepamatuji
dělala jsem je zatím jen 1×, strašně nám chutnali, podle Apetitu, takže bych ti to napsala odpoledne. Ty s tou sýrovou si pamatuji, ty sem dělala doposud.
Dnes bude smažený sýr, brambory a tatarka. Zítra špecle se sýrovou omáčkou a kuřecím masem. A v neděli udělám plněné knedlíky uzeným masem a červené zelí. Na to už se těším.
@Anonymní píše:
Proč by ti to lékař říkal?!to je tvoje věc, co dáváš děckám k jídlu! doktoři se nestarají o takové věcia jestli ti stačí argument, že ostatní matky jsou taky nezodpovědné, co dávají dětem jíst, tak už se fakt nedivím, že jsou děti pořád tak nemocné, krm si dítě čím chceš, když ti nevadí, že mu to degeneruje mozek…
@Anonymní píše:
Vy dáváte dětem do jídlel"kostku"?a víte, že je to hlavně glutaman sodný?!pro děti absolutně nevhodný? nesmí se dávat ani ve školkách a školách
http://www.moje-pravdy.cz/…utaman-sodny
Ten anonym je zbytecny, nemyslis? Kostky nepouzivam uz roky, ale kazdy at si ji, co chce, tohle je diskuze o vareni a ne o zavadnosti potravin ![]()
Ja na brokolicovou polevku, osmazim na tenke platky mrkev a celer a cibuli jako zaklad, pak pridam hodne brokolice a brambory, zahustim rozmichanou ryz. moukou a ochutim cesnekem a korenim, zadna kostka neni potreba ![]()
@Optima píše:
A my dnes zapečené kapustičky se slaninou, obvykle k tomu máme jako přílohu brambory ale mám zbytek špaget tak je nakrájím a zapeču s kapustičkami…je to mňamka!
mnam, to zni moc dobre
Asi zajdu pro brokolici, zase ste mi udělaly chutě. Já ještě do hotové polévky přidávám sýrové knedlíčky, které uvařím zvlášť v osolené vodě.
@Jančakecalka Jasně
Já malýmu br. salát slibuju už od Vánoc, ten by ho mohl mít denně ![]()
@Krťounka píše:Šalotku si s nechám zesklovatět a oleji, použij jaký chceš a přidám na plátky nebo prolisovaný česnek, přidám na menší kousky kuřecí prsa a nechám zatáhnout, osolím, opepřím. Když mám slaninu, přidám opéct ještě na kostičky trošku slaninky. A naleju smetanu
@Callipo90 Poprosím tě o ty sýrové
@Marfusa2 píše:
Asi zajdu pro brokolici, zase ste mi udělaly chutě. Já ještě do hotové polévky přidávám sýrové knedlíčky, které uvařím zvlášť v osolené vodě.
jak děláš sýrové knedlíčky?
@Callipo90 Děkuju
To by mě nenapadlo je opékat a nevařit
Určitě vyzkouším
![]()
@střepina píše:
jak děláš sýrové knedlíčky?
Najemno nastrouhaný tvrdý sýr smíchám s vajíčkem, přidám nějaké zelené bylinky (podle toho co je zrovna doma) trošku strouhanky, lehce osolím a udělám těsto. Podle potřeby přisypu strouhanku. Potom buď udělám malé kulaté knedlíčky, nebo když sem líná tak dvěma lžičkama nočky. Ty hodím do vroucí osolené vody. Když vyplavou jsou hotové. Tu polévku to tak nějak ozvláštní. Fakt doporučuji vyzkoušet.
@Marfusa2 píše:
Najemno nastrouhaný tvrdý sýr smíchám s vajíčkem, přidám nějaké zelené bylinky (podle toho co je zrovna doma) trošku strouhanky, lehce osolím a udělám těsto. Podle potřeby přisypu strouhanku. Potom buď udělám malé kulaté knedlíčky, nebo když sem líná tak dvěma lžičkama nočky. Ty hodím do vroucí osolené vody. Když vyplavou jsou hotové. Tu polévku to tak nějak ozvláštní. Fakt doporučuji vyzkoušet.
tak to je super recept, píšu si, stačí nastrouhat eidam? asi taky koupím brokolici a polévku uvařím, kdyby někdo chtěl rýpat, mám domácí vývar v mrazáku
ne, sranda, to určitě brzy vyzkouším
@Marfusa2 píše:
Tak to rozhodně zkusím ![]()