Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dneska bude polévka ze včera mrkvičková s červenou čočkou a vepřová pečeně po bratislavsku, domácí houskový knedlík.
Dneska zapečené brambory s krkovičkou pro chlapa a pro mě hovězí karbanátky ![]()
Holky nezkoušela z vás některá nákyp po sladku místo rýže dát jáhly? Je v tom nějaký rozdíl chuťově?? Ovoce dávám většinou jablka.
@krrrenka
Můžu poprosit o recept na brokolicovou polévku? Me se prostě nikdy nepovede ![]()
@Kacievi píše:
Kvetakova polevka, danci gulasek s testovinama
dančí gulášek, to musí být lahoda, připravuješ nějak speciálně? já bych si ho dala s mým oblíbeným houskovým knedlíkem
@Janča91 píše:
@krrrenka
Můžu poprosit o recept na brokolicovou polévku? Me se prostě nikdy nepovede
jestli se mužu vetřít, brokolicová polévka je jednoduchá a výborná, uvařím brokolici, sleju vodu, trochu vody nechám a v té rozmixuju brokolici, pak je nejlepší přidat domácí zeleninovový vývar nebo vodu a kostku, osolit, trochu pepře, dávám špetku muškátového oříšku a nakonec vleju smetanu
@střepina
Děkuju. Ja tu vodu neslivam, ale rozmixuju to v ní plus pak bujon a třeba česnek. Ale pořád to není ono. Zkusím podle tebe a uvidím
díky
@Janča91 když by jsi tam dala zeleninový vývar, který si uděláš doma, tak je to o něčem jiném, samotný vývar z brokolice je málo, pak to chce kostku, česnek nedávám, dávám muškátový oříšek, ten se dává do krémových polévek, ani nezahuštuju a nahoru domácí krutonky, mnam ![]()
@Janča91 já se vetřu
, dělám brokolicovou tak, že košťály oloupu a nakrájím na plátky a na olivovém oleji orestuji, přidám česnek a ještě trochu orestuji, pak zaleju vodou/vývarem a vařím cca 10 min, pak přidám růžičky a vařím cca dalších 10-15min, pak přidám smetanu a rozmixuji…dle chuti možno přidat pepř nebo muškát. oříšek a samozřejmě sůl. Dobrou chuť ![]()
U nás dnes vepřová krkovice se smetanou.
@Janča91
Já ji dělá, že udělám z másla a mouky zásmažku, zaliju vodou, povařím a pak tam šoupnu kousky brokolice, jak povolí rozmixuju a dochutím. Někdy pro změnu, tak dám i kousek taveného sýra.