Co je to datový limit - prosím, vysvětlete

3157
2.9.15 08:37

Co je to datový limit - prosím vysvětlete

Ahojte ženy, pořídila jsem ted domů nový internet LTE od T-mobile, s tím že je tam datový limit 30 GB měsíčně. Ted po týdnu užívání mi přišla SMS, že máme prosurfováno 80 % datového limitu. Koukám na to jak zjara. S dřívějším poskytovatelem jsem tohle nikdy neřešila takže jsem absolutně neměla představu jestli ten limit je dostačující nebo ne, samozřejmě jsem se na to ptala a bylo mi řečeno že je to dostačující limit :-( Tak a ted dotaz - co je vlastne datový limit. Jde jen o data která stáhnu z internetu jako např. filmy nebo písničky atd, nebo se do toho počítá i běžné surfování na netu bez „stahování“? Předem moc díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8558
2.9.15 08:39

@marmelada78 bezne surfovani po netu je taky „stahovani“ dat. 30GB je teda myslim opravdu dost. Nejvic zamozrejme data „zere“ stahovani filmu, pousteni videi na youtube apod… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
2.9.15 08:40

@marmelada78 Počítá se do toho i běžné surfování, ale tím ten limit fakt nevyčerpáš… takže to bude chtít omezit stahování filmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
2.9.15 08:41

Počítá se do toho úplně všechno i prohlížení stránek na netu, asi chodí š na internet hodně, protože 30GB je fakt dost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
2.9.15 08:42

Když prointernetujes 30 GB, tak se ti pravdepodobne snizi rychlost na minimum. Jeden film v normalni kvalite ma kolem 1 GB. i Seznam, kdyz se ti nacita (i jakakoliv jina stranka), tak saje data. Zkus google, je to tam dobre vysvetlene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
2.9.15 08:43
@hanzy píše:
@marmelada78 bezne surfovani po netu je taky „stahovani“ dat. 30GB je teda myslim opravdu dost. Nejvic zamozrejme data „zere“ stahovani filmu, pousteni videi na youtube apod… :palec:

Takže i pouštění na youtube? No mne jde o to že syn i manžel ted byli nemocní takže syn visel na youtube od rána do večera a manžel stahoval filmy jak o život. Takže spíš vyjímečná situace. Ale už se to stalo určitě i dřív u dřívějšího poskytovatele internetu a problém nebyl, ale tak asi tam nebyla omezená data já jsem to nikdy nestudovala. No ted teda jsem z toho trochu rozčarovaná tedy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.9.15 08:44

Tak 30 GB obvykle stačí na běžné surfování po netu a občasné stažení filmu. Takže to chce omezit t ostahování, když jste vyčerpali tolik během jednoho týdne

• Citovat
  • Upravit
8558
2.9.15 08:44

@marmelada78 jj youtube(a videa obecne) „zerou“ o HODNE vic dat, nez bezne brouzdani a cteni textu na strankach. Taky obrazky, ale oproti tem videim jsou prave text a obrazky rekla bych zanedbatelne… tim by clovek urcite neprointernetoval fakt xGB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
2.9.15 08:46

Díky všem za vysvětlení. Takže se dá asi očekávat že až nastane normální režim dítě ve školce manžel v práci tak by se snad taková situace neměla opakovat, uvidíme, díky všem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
2.9.15 08:54

Prostě vše co otevřeš má nějakou velikost. Když jen prohlížíš, nemělo by to být tolik, ale když na něco koukáš, pouštíš písničky a tak, tak se to hodně načítá, navíc jestli stahuješ, tak to letí hodně rychle..Vem si že třeba průměrná velikost jednoho filmu, je tak 1GB, nebo když si pustíš něco na voyo, novaplus, primaplay, česká televize, tam je to průměrně tak 500mega za díl, film…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
2.9.15 08:59

Je to množství dat, které můžeš měsíčně spotřebovat a po vyčerpání se ti internet zpomalí nebo ti doplní za příplatek data (záleží na společnosti) :-) omezený počet dat mi ale příjde celkem nesmyslný co se týče počítačů a pokud stahujete filmy a sledujete youtube apod, tak to máte zachvilku pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
2.9.15 09:26

30GB je opravdu docela dost. Běžným brouzdáním a sem tam staženým filmem byste to neměli překročit.
Já mívala net s 3GB, za měsíc jsem stáhla 1 film a na běžné poletování po netu mi to i tak stačilo (né youtube).
Jinak bacha, teď sem někde četla, že operátoři změnili systém - dříve se po dovršení datového limitu net jen zpomalil, takže sis nic nestáhla, ale třeba do mailů ses dostala. Nyní po limitu můžou net až do vyúčtování úplně zastavit. To aby ses nedivila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
2.9.15 09:30

@marmelada78
Nevím, ale dneska jsou už možnosti neomezeného takového internetu, 30Gb to je 30filmů a to ještě i načítání stránek něco sebere a pouštění videí na YouTube to je jak kdyby jsi to video stahovala :-S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
2.9.15 09:39

Vůbec nechápu, proč máte datový limit (30GB). :zed: To je v dnešní době nesmysl. Pochopím mít nějaký menší datový balíček v mobilu, když byste byli venku a chtěli se na něco podívat.

Ale zpět k tématu. Všechno, co na internetu otevřeš, tak se počítá. Seznam, emimino, google. Stahování filmů je obvykle 0,7 GB za film, ale může to být i 2GB. Videa z youtubu, taky žerou strašně moc.

https://www.t-mobile.cz/…rnet-na-doma
Pokud máte toto, tak tam píšou, že se platí za stahování a možná i youtube (ale to tam nevidím). Za tu cenu s omezením (stáhnout pouze 30 GB) je to šíleně drahý. Netuším odkud jste, ale spíš bych radila se podívat po něčem jiném. :hug:

My máme neomezené stahování a cena je uřčitě nižší… (myslím, že 250 kč)

• Citovat
  • Upravit
376
2.9.15 09:44
@blabla123 píše:
Vůbec nechápu, proč máte datový limit (30GB). :zed: To je v dnešní době nesmysl. Pochopím mít nějaký menší datový balíček v mobilu, když byste byli venku a chtěli se na něco podívat.

Ale zpět k tématu. Všechno, co na internetu otevřeš, tak se počítá. Seznam, emimino, google. Stahování filmů je obvykle 0,7 GB za film, ale může to být i 2GB. Videa z youtubu, taky žerou strašně moc.

https://www.t-mobile.cz/…rnet-na-doma
Pokud máte toto, tak tam píšou, že se platí za stahování a možná i youtube (ale to tam nevidím). Za tu cenu s omezením (stáhnout pouze 30 GB) je to šíleně drahý. Netuším odkud jste, ale spíš bych radila se podívat po něčem jiném. :hug:

My máme neomezené stahování a cena je uřčitě nižší… (myslím, že 250 kč)
Úplně souhlasím!!! :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák